![]() |
Cytat:
I to czegokolwiek :podbite: |
icemac - :piwo: chetnie
choc tez czasem mam dosc , szczegolnie jak na cdr pod tematem przyklejonym o obrazach widze "jak wypalic bin" heh, sztuka czytania ze zrozumieniem umarla... :) |
Cytat:
:piwo: za szybkosc i chec klepania tego samego w kolko roznym uzytkownikom |
fazixxl - win98 (me itp) - panel sterowania/system/menager uzadzen/cdrom
winxp (2000, 2003 itp) - panel sterowania/system/menager uzadzen/kontrolery ide/kanal pomocniczy (czy jaki na ktorym masz nagrywarke)/druga zakladka :) |
napewno głupie zadam teraz pytanie ale jak to sprawdzić jestem w tym początkujący.
|
@siwy_mw - ja teżna razie nie mam zamiaru (chyba, że ten BSOR okaże się naprawdędużo lepszy)
@fazixxl - a sprawdzałeś czy ci winda po flashowaniu nie rozłączyła DMA?? |
ja też teraz mam BSOK i nadal czas nagrania płyta płyte wynosi 30 min,więc tego się pytam co to mogło się stać.
|
Ja dodam tylko tyle po co zmieniac cos jak pali przyzwoicie ja mam 1213@1633 v. BSOK i narazie nie przewiduje fleszowania, a podniecanie sie tym ze ma sie x16 czy x12 czy nawet x4DL i tak nic nie daje, skoro sie tego nie uzywa :)
|
dzięki ale nadal mam czas wydłużony przy kopiowaniu płyta płyte z 14 min na 30.Nie wiem czego to jest przyczyna wcześniej tego nie miałem i to na różnych płytach i czas był 14min.
|
Cytat:
http://liteon.neostrada.pl/1633S.BS0K.sfx.exe :) |
wgrałem sobie ten bios BSOR i przy przegrywaniu płyta płytę, przy 4x nagrywanie płyty dvd wzrosło z 14min na 30min.Co mam zrobić a chciałbym wrócić do poprzedniego biosu ale dokładnie nie pamietam ale był BSOK,da się to zrobić?I jeszcze skąd go mogę zassać?Dzięki i pomóżcie
|
Z której - na liteonit są biosy oryginalne, więc chyba ??? najbezpieczniejsze. Od codeguys też są spoko, a nawet można znaleźć tam biosy do przeróbki na wyższy model (osobiście korzystam z liteonit, ale mam kumpli którzy codeguysują :D i są zadowoleni), a niebezpieczeństwo jest zawsze jak wspomniał Vizzard (mogą na przykład prąd wyłączyć podczas flashowania :) ), a na wgranie poczekam na jakieś teściki (co właściwie daje taki bios)
Mnie osobiście BSOK dało lepszy zapis od BSOC i chyba lepszą korekcję odczytu, ale morze się mylę ???, |
Cytat:
Ale raczej nie od strony wgrywanego softu :nie: Zwłaszcza jeżeli chodzi o stronę codeguys :mruga: |
A co da wgranie biosu SOHW-1633S z tej wlasnie strony do nagrywarki i czy jest ryzyko jej uszkodzenia?
|
Cytat:
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp tam tak nie straszą! :mruga: :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:44. |