![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2008
![]() |
Nowy Pionek 112d b. wolno nagrywa
Wczoraj otrzymałem nowego Pioneera DVR-112d po dłuższym czasie spędzonym na czytaniu opinii o tym modelu na tym forum. Dzisiaj przystąpiłem do sprawdzania jego możliwości nagrywarki. Włożyłem płytkę, nagrywam na nią 4 gb danych w programie DeepBurner. Pierwszy problem pojawił się przy wyborze prędkości - nagrywając płyty CD zawsze rozwijała mi się cała lista dostępnych prędkości. Przy włożonej dziś DVD (TDK DVD+R) mam dostępną tylko 12x. No ale ok, zacząłem nagrywanie.
To była gehenna... 50 minut nagrywania DVD. Co zrobić by zmniejszyć ten czas nagrywania? Te wszystkie DMA mam włączone. Jak widać wyżej firmware nowy nie jest wgrany dlatego zastanawiam się nad zainstalowaniem najnowszej wersji, choć przeszukując tematy z podobnym problemem to aktualizacja firmwareu w tym wypadku nie była istotną sprawą. Może ASPI wgrać? choć w sumie nie znam się na tym i nie wiem po co ![]() Nie wiem czy to istotne ale Pionek jest jako Slave. ![]() Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 20:43 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|