Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2005, 11:31   #1
rafakow
Bywalec

Data rejestracji: 20.10.2003
rafakow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NTSC czy PAL ? Banalne pytanie

Gdzie lub jakim progsem można uzyskać informację o tym w jakim systemie wypalona jest dana płytka? Oczywiście nie interesują mnie odpowiedzi typu: na pudełku etc.
Czy spotkał się może ktoś z programem który by podawał info o tym co na płycie: np. jakie napisy, ścieżka dźwiękowa czy właśnie system ?
rafakow jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2005, 11:56   #2
jaceq
activation expired ;p

Data rejestracji: 08.12.2002
jaceq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Standard dla PAL to 25fps, dla NTSC 30fps, moze po tym?
jaceq jest offline  
Stary 24.02.2005, 12:11   #3
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Gdzie lub jakim progsem można uzyskać informację o tym w jakim systemie wypalona jest dana płytka?
jakbyś troche poczytał na temat PAL i NTSC to bys doszedł do wniosku że nie musisz mieć żadnego programu aby dowiedziec sie z jakim formatem masz doczynienia

tak dla twojej informacji
PAL 720x576 lub 704x576 , fps 25
NTSC 720x480 lub 704x480 , fps 29

Cytat:
Czy spotkał się może ktoś z programem który by podawał info o tym co na płycie: np. jakie napisy, ścieżka dźwiękowa czy właśnie system ?
a po co komu taki program?? wystarczy ze wczytasz film do PowerDVD i sobie zobaczysz ile i jakie ma ścieżki dla audio oraz napisów. Ewentualnie możesz wczytac film do DVDShrinka - który tez pokaże co tam w trawie piszczy
Stary 24.02.2005, 13:23   #4
rafakow
Bywalec

Data rejestracji: 20.10.2003
rafakow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK ilość klatek mnie nie interesuje. Może deczko źle sformułowałem pytanie bo chodziło mi o film na DVD. Czy w PowerDVD jest gdzieś w jakim systemie jest film? A program by mi się taki przydał (marzenie ) do katalogowania filmów. Owszem wiem że są specjalne progsy które ściągają informacje z sieci, ale dotyczy to oryginałów. A co w przypadku gdy mam powyrzucane ścieżki dźwiękowe lub dodatki? No i dla mnie BIG PROBLEM - nie mam w domu neta. Fakt ze Shrinka można to wszystko odczytać, tylko że i tak ręcznie trzeba wpisywać do programu katalogującego.
Dobra najważniejsze jednak pytanie dot. systemu PAL czy NTSC, gdzie oprócz pudełka jest zawarta informacja o tym?
rafakow jest offline  
Stary 24.02.2005, 20:25   #5
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
power DVD 6

i mamy take cos
Dołączone obrazki
NTSC czy PAL ? Banalne pytanie-powerdvd-6.jpg 
Stary 25.02.2005, 00:35   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nie rozumiem o co chodzi

Przecież na oryginalnych pudełkach zawsze jest to napisane

Masz jakieś inne filmy, niż oryginały?

Cytat:
Napisany przez rafakow
Oczywiście nie interesują mnie odpowiedzi typu: na pudełku etc.

Bo są zbyt oczywiste?

Czy dlatego, że nie masz pudełek?

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 25.02.2005 o godz. 00:38
VIZZARD jest offline  
Stary 25.02.2005, 02:13   #7
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A co w przypadku gdy mam powyrzucane ścieżki dźwiękowe lub dodatki? No i dla mnie BIG PROBLEM - nie mam w domu neta
nie kumam ??

po co ci net żeby określić jakie masz ścieżki dzwiękowe na DVD?przecież sam piszesz że masz powyrzucane niektóre elementy z filmów (ścieżka z napisami , dzwięk itp) więc jedynym wiarygodnym sposobem jest ręczne sparwdzenie w dvdshrinku

a co do sprwdzenia standardu to zrób tak jak to przedstawił @zorg

Cytat:
Fakt ze Shrinka można to wszystko odczytać, tylko że i tak ręcznie trzeba wpisywać do programu katalogującego.
a co ty myślałeś że znajdziesz program który sam wpisze ci te wszytkie rzeczybo jesli o to ci chodzi to twoje pytanie powinno brzmieć : Znacie jakiś program do katalogowania filmów DVD, który jednocześnie odczytywał by zawartość takiej płyty (napisy,dzwięk,idodatki itp.)

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 25.02.2005 o godz. 02:17
Ufil123 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: