![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
LG GSA-4167B i wypalanie audio
Witam... Mam nagrywarke LG GSA-4167B i mam problem z wypalaniem plytek na audio z mp3. Mianowicie jaka bym nie nagral predkoscia to zaden czytnik audio nie chce czytac nagranej plyty. Nagrywarka owszem czyta ta plyte ale probowalem rozne predkosci i rozne czytniki audio i niestety nie czyta. Wymienialem nagrywarke na nowy egzemplarz i to samo. Moze ktos wie jak mi pomoc. Dodam ze mam nero 6.0.0.8
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
uaktualnij nero ... i zobacz ? dma wlaczone aspi zainstalowane ?
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Są dwa powody braku czytania mp3.
Pierwszy to słabo nagrana płytka. Drugi czytnik nie czyta mp3 nagrane na DVD. Nagrać na CD i będzie dobrze. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli nagrasz na płycie DVD pliki mp3 lub wave i chcesz je odczytać np. na "wieży" sprzęcie stereo który ma tylko czytnik CD to jak chcesz to odczytać ? jedynie odczytasz tylko na DVD stacjonarnym który czyta te pliki, czasami na DVD stacjonarnym nie odczytasz płyty DVD z mp3 jeżeli nie będzie zamknięta sesja czyli już nic nie dograsz
![]()
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
proste pytanie - na jakim innym czytniku chcesz je odtworzyć po nagraniu ? na jakim sprzęcie Hi-Fi lub DVD lub innym kompie ? czy ty odtwarzasz płytke DVD-R na CD-Romie ?
![]()
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ale czy ty nagrywasz płytke DVD i chcesz odczytać ją na CD ? (przecierz to niemożliwe do odczytania przez CD-Rom lub wieże Hi-Fi z kompaktem CD) , a poza tym na czym to nagrywasz jakich płytkach zwykłych CD-R czy CD-R Audio (które są tylko do stacjonarnych nagrywarek CD) a nie do kompa, po pierwsze robiąc składanke CD trzeba najpierw te pliki Mp3 przekonwertować na Wave np. CDex i potem dopiero je wypalić w Nero na CD-R, a jeżeli robisz składanke z Mp3 to sprzęt wieża CD musi mieć obsługe plików Mp3 aby odczytywać te pliki Mp3 na zwykłym CD nic z tego
![]()
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywam na cdr ale wrzucam mp3 na audio przeciez nero sam sobie je w trakcie nagrywania przerabia na audio... Chodzi o to ze ja wiem jak sie nagrywa plytki audio bo robilem to dziesaitki razy ale akurat odkad mam nowa nagrywarke sa problemy. A wszystko uzywam tak jak wczesniej tego robilem, i nie wiem czego to moze byc wina skoro ta nowa nagrywarke juz raz wymienialem na inny egzemplarz bo tez nie chciala wypalac audio...
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2005
![]() |
Mam ten sam problem, CD Audio wypalone niezależnie, jakim softem, na sprzęcie audio działają źle (długi czas inicjacji, długie czasy podczas przeskoku pomiędzy utworami) . Z tego, co wyczytałem w necie jest wiele takich przypadków, czyżby taki urok tego napędu...
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Krakauer
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
Cytat:
LG wyrywa się do przodu z różnymi ficzerami, ale niestety takie podstawowe rzeczy jak jakość nagrania, odczytu zaniedbuje. Bo one dopiero wychodzą w szczegółowych testach, które i tak większość kupujących zaniedbuje, patrząc jedynie na podane parametry przez producenta. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To może w nero tkwi błąd lub robisz coś nie tak różnie bywa
![]() ![]()
Gigabyte X38-DS4, C2D E8200@3.2GHz, RAM OCZ 4GB, GF 8800GTS 512, HP W2207H, Vista 64 Premium Ostatnio zmieniany przez Ceki : 09.01.2006 o godz. 19:18 |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2005
![]() |
jak miałem 4163 to wszystko było cacy, nagrywanie audio z prędkością nawet 24x, soft - bez znaczenia, plik początkowy też obojętnie, gdzie odtwarzana, bez różnicy za to 4167b, szkoda gadać.
|
![]() |
![]() |
|
|