Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2006, 19:18   #1
PMRku
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.03.2005
PMRku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GSA-4167B i wypalanie audio

Witam... Mam nagrywarke LG GSA-4167B i mam problem z wypalaniem plytek na audio z mp3. Mianowicie jaka bym nie nagral predkoscia to zaden czytnik audio nie chce czytac nagranej plyty. Nagrywarka owszem czyta ta plyte ale probowalem rozne predkosci i rozne czytniki audio i niestety nie czyta. Wymienialem nagrywarke na nowy egzemplarz i to samo. Moze ktos wie jak mi pomoc. Dodam ze mam nero 6.0.0.8
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
PMRku jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2006, 20:39   #2
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
uaktualnij nero ... i zobacz ? dma wlaczone aspi zainstalowane ?

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline  
Stary 03.01.2006, 20:54   #3
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Są dwa powody braku czytania mp3.
Pierwszy to słabo nagrana płytka.
Drugi czytnik nie czyta mp3 nagrane na DVD.
Nagrać na CD i będzie dobrze.

slawekj jest offline  
Stary 04.01.2006, 11:24   #4
PMRku
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez slawekj
Są dwa powody braku czytania mp3.
Pierwszy to słabo nagrana płytka.
Drugi czytnik nie czyta mp3 nagrane na DVD.
Nagrać na CD i będzie dobrze.

nie no ja to nagrywam na cd na audio nie na mp3 .... wiec kazdy czytnik powinien czytac :/ teoretycznie... a juz mam drugi egzemplarz nagrywarki i te same problemy ... pokombinuje z najnowszym nero ale watpie zeby to byla wina nero...
PMRku jest offline  
Stary 04.01.2006, 11:50   #5
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poczytaj tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57959
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 04.01.2006, 21:14   #6
Ceki
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.02.2005
Ceki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli nagrasz na płycie DVD pliki mp3 lub wave i chcesz je odczytać np. na "wieży" sprzęcie stereo który ma tylko czytnik CD to jak chcesz to odczytać ? jedynie odczytasz tylko na DVD stacjonarnym który czyta te pliki, czasami na DVD stacjonarnym nie odczytasz płyty DVD z mp3 jeżeli nie będzie zamknięta sesja czyli już nic nie dograsz
Stary 05.01.2006, 19:32   #7
PMRku
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Ceki
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli nagrasz na płycie DVD pliki mp3 lub wave i chcesz je odczytać np. na "wieży" sprzęcie stereo który ma tylko czytnik CD to jak chcesz to odczytać ? jedynie odczytasz tylko na DVD stacjonarnym który czyta te pliki, czasami na DVD stacjonarnym nie odczytasz płyty DVD z mp3 jeżeli nie będzie zamknięta sesja czyli już nic nie dograsz
Nie... Mam pliki mp3 na dysku i chce wypalic je na audio zamykam sesje wszystko swietnie tylko plyta po nagraniu nie jest czytelna w zadnym czytniku oprocz mojej nagrywarki :/ probowalem program Burrrn i to samo ... czyli nie wina programu... zmienialem juz nagrywarke na nowy egzemplarz i dalej lipa... Moze jeszcze jakies sugestie ??
PMRku jest offline  
Stary 07.01.2006, 12:30   #8
Ceki
Stały bywalec ;)

proste pytanie - na jakim innym czytniku chcesz je odtworzyć po nagraniu ? na jakim sprzęcie Hi-Fi lub DVD lub innym kompie ? czy ty odtwarzasz płytke DVD-R na CD-Romie ? jaki to inny sprzęt ?
Stary 08.01.2006, 15:02   #9
PMRku
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Ceki
proste pytanie - na jakim innym czytniku chcesz je odtworzyć po nagraniu ? na jakim sprzęcie Hi-Fi lub DVD lub innym kompie ? czy ty odtwarzasz płytke DVD-R na CD-Romie ? jaki to inny sprzęt ?
:/ Sorry w sumie nie sprecyzowalem .... Chodzi mi o sprzet Hi-Fi chce to uruchomic na sprzecie hi-fi... testowalem u siebie, u znajomego, w aucie i nic... plyta sie slizga i tyle...
PMRku jest offline  
Stary 08.01.2006, 18:34   #10
Ceki
Stały bywalec ;)

ale czy ty nagrywasz płytke DVD i chcesz odczytać ją na CD ? (przecierz to niemożliwe do odczytania przez CD-Rom lub wieże Hi-Fi z kompaktem CD) , a poza tym na czym to nagrywasz jakich płytkach zwykłych CD-R czy CD-R Audio (które są tylko do stacjonarnych nagrywarek CD) a nie do kompa, po pierwsze robiąc składanke CD trzeba najpierw te pliki Mp3 przekonwertować na Wave np. CDex i potem dopiero je wypalić w Nero na CD-R, a jeżeli robisz składanke z Mp3 to sprzęt wieża CD musi mieć obsługe plików Mp3 aby odczytywać te pliki Mp3 na zwykłym CD nic z tego
Stary 09.01.2006, 07:59   #11
PMRku
Nowy na forum

Nagrywam na cdr ale wrzucam mp3 na audio przeciez nero sam sobie je w trakcie nagrywania przerabia na audio... Chodzi o to ze ja wiem jak sie nagrywa plytki audio bo robilem to dziesaitki razy ale akurat odkad mam nowa nagrywarke sa problemy. A wszystko uzywam tak jak wczesniej tego robilem, i nie wiem czego to moze byc wina skoro ta nowa nagrywarke juz raz wymienialem na inny egzemplarz bo tez nie chciala wypalac audio...
PMRku jest offline  
Stary 09.01.2006, 10:31   #12
JUKA
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.05.2005
JUKA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ten sam problem, CD Audio wypalone niezależnie, jakim softem, na sprzęcie audio działają źle (długi czas inicjacji, długie czasy podczas przeskoku pomiędzy utworami) . Z tego, co wyczytałem w necie jest wiele takich przypadków, czyżby taki urok tego napędu...
JUKA jest offline  
Stary 09.01.2006, 12:32   #13
Clintt
Krakauer

Data rejestracji: 07.01.2006
Clintt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez JUKA
Mam ten sam problem, CD Audio wypalone niezależnie, jakim softem, na sprzęcie audio działają źle (długi czas inicjacji, długie czasy podczas przeskoku pomiędzy utworami) . Z tego, co wyczytałem w necie jest wiele takich przypadków, czyżby taki urok tego napędu...

LG wyrywa się do przodu z różnymi ficzerami, ale niestety takie podstawowe rzeczy jak jakość nagrania, odczytu zaniedbuje.
Bo one dopiero wychodzą w szczegółowych testach, które i tak większość kupujących zaniedbuje, patrząc jedynie na podane parametry przez producenta.
Clintt jest offline  
Stary 09.01.2006, 19:10   #14
Ceki
Stały bywalec ;)

To może w nero tkwi błąd lub robisz coś nie tak różnie bywa ja przerabiam Mp3 programem CDex, przerabiam pliki Mp3 na Wave i dopiero wtedy je wypalam w nero funkcją Audio CD i wszystko chodzi na kązdym sprzęcie czy to wieża Hi-Fi czy sprzęt w samochodzie, a też mam nagrywarke DVD LG, robie składanke kilku utworów, lub całą płyte (ale całą można zrobić poprzez Kopia CD) cały czas mówie o kopi bezpieczeństwa A ha bardzo ważne !!!!! płYtke CD-R z utworami muzycznymi nagrywaj tylko z prędkością x4 lub x8 !!! Dlaczego ? bo tak sie wypala płytki z muzyką z uwagi na odsłuch odtwarzacz CD może przez szybsze prędkości nagrywania gubić utwory, słychać trzaski i w szczególności może przeskakiwać laser po płycie przy delikatnych drganiach albo wogóle tego nie odczyta np. DiscMen Sony brata widzi tylko płytki CD-R nagrane x4 a x8 już nie odsłuchuje, szczególnie starsze odtwarzacze CD

Ostatnio zmieniany przez Ceki : 09.01.2006 o godz. 19:18
Ceki jest offline  
Stary 09.01.2006, 22:36   #15
JUKA
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.05.2005
JUKA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak miałem 4163 to wszystko było cacy, nagrywanie audio z prędkością nawet 24x, soft - bez znaczenia, plik początkowy też obojętnie, gdzie odtwarzana, bez różnicy za to 4167b, szkoda gadać.
JUKA jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: