Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.06.2005, 22:14   #1
pajak
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2003
pajak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 1653 + nienajnowszy komputer =problem

Witam moj problem polega na tym ze moge nagrywac płyty dvd tylko przy wyłaczonym DMA nagrywarki wtedy czas nagrywania wydłuza sie do ok 50 min jesli włacze DMA to proces nagrywania konczy sie na ok25-26% nastepuje wtedy albo zwiecha albo restrart i konczy sie to zwaleniem płyty.
Co ciekawe zgrywac na dysk płyte mozna z właczonym DMA ale z predkościa nie przekraczająca 11000kb/s- przy wyzszej takie same objawy jak wyzej
A teraz dane dotyczace kompa
Nagrywarka Liteon1653 ver biosu Cs0P
płyta głowna ESC KV7Ma
procesor duron 800 mzh
pamiec384 sdram
system win 98
wiem ze komp jest juz troche wiekowy ale spełnia minimalne wymagania, zastanawiajace jest to ze odczytac potrafi ( do tych 11000kb/s) natomiast wypalic z predkoscia 4x (5500kb/s) juz rady nie daje. Poza tym próbowałem wielu nosników od Verbatimów i tdk prze platinium a na esperanzach skonczywszy.
Z góry dzieki za pomoc i prosze nie piszcie ze mam kupic nowego kompa bo w tej chwili nie stac mnie na niego
pajak jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: