![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2003
![]() |
LiteOn 1653 + nienajnowszy komputer =problem
Witam moj problem polega na tym ze moge nagrywac płyty dvd tylko przy wyłaczonym DMA nagrywarki wtedy czas nagrywania wydłuza sie do ok 50 min jesli włacze DMA to proces nagrywania konczy sie na ok25-26% nastepuje wtedy albo zwiecha albo restrart
![]() Co ciekawe zgrywac na dysk płyte mozna z właczonym DMA ale z predkościa nie przekraczająca 11000kb/s- przy wyzszej takie same objawy jak wyzej A teraz dane dotyczace kompa Nagrywarka Liteon1653 ver biosu Cs0P płyta głowna ESC KV7Ma procesor duron 800 mzh pamiec384 sdram system win 98 wiem ze komp jest juz troche wiekowy ale spełnia minimalne wymagania, zastanawiajace jest to ze odczytac potrafi ( do tych 11000kb/s) natomiast wypalic z predkoscia 4x (5500kb/s) juz rady nie daje. Poza tym próbowałem wielu nosników od Verbatimów i tdk prze platinium a na esperanzach skonczywszy. Z góry dzieki za pomoc i prosze nie piszcie ze mam kupic nowego kompa bo w tej chwili nie stac mnie na niego |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|