![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LG H20L - po-jednodniowa opinia
Głodny wszelkich nowości wziąłem jakiś czas temu do domku LG H20L
Chodziło o spawarkę, która będzie miała w sobie LS i DVD-RAM W chwili obecnej, prócz HP 840i, która jest OEMem LG 4166 LG 4166, LG H20L - która jest właściwie modelem LG 4166 Nie ma zbyt dużego wyboru ![]() Czekamy na Pioneera 111C, który ma to mieć Czekamy na Asusa 1612, który ma to mieć i który będzie OEMem LG H10L - na który zreszta tez czekamy W arest.pl pojawił się też Liteon 165H6S, który teoretycznie też powinien to mieć Ale na stronie producenta chyba jest jakaś nieścisłość, bo nic o DVD-RAM nie ma A według mnie powinno być ![]() Tak więc widzimy, że zbyt dużego wyboru nie ma ![]() A więc wybór padł na H20L Black Nagrywarka nie jest nowym modelem i jest znana Sam wygląd to kwestia gustu, ale jak dla mnie to ujdzie ![]() Napęd w pracy jest dosyć cichy - wysuwnie i wsuwanie tacki, odtwarzanie i nagrywanie - mam wrażenie, że trochę cichsza niż Benek 1640 Co do biosów - to na chwilę obecna są chyba tylko dwa: 1.0 - w napędzie i 1.01 - do wgrania Można się więc spodziewać, że niektóre strategie będą niedopracowane lub nie będzie ich w ogóle - to potwierdziło sie w teście Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia LS ![]() Jednak największą zauważalną dla mnie wadą jest szybkość tego napędu A właściwie jego wolność ![]() To po prostu ślimak! Szybkość zrzucania audio - blee Szybkość zrzucania filmów DVD - blee (coś na poziomie x8 przy plytach nagrywanych) Szybkość zrzucania VCD - tu jest OK, nawet dość dobrze (nie pamiętam ile) ![]() Korekcja DVD - blee To tyle pokrótce Jak znajde skany to wkleję z małym komentarzem A na razie moje wnioski sa takie: Napęd jest cichy i wygląda na dość solidny porównując np. z Litkiem Łączy w sobie zapis formatów DVD+-R/RW i DVD-RAM a dodatkowo LS Jeżeli więc nie zależy wam na szybkości - warto się zastanowić nad tym wyborem Ale przyrównując szybkościowo i korekcyjnie do Benka 1640 czy 1655 Niestety! Pozostaje daleko daleko w tyle ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|