![]() |
Witam,
Pare dni temu zakupilem AD-7200S. Poczytalem troche na forum cdrinfo.com, ze calkiem dobrze nagrywa i ma dobra korekcje, a jej dodatkowym atutem jest mozliwosc testowania plyt (choc niepelna), wiec postanowilem ja kupic. Niestety trafil mi sie felerny egzemplarz. Wszystkie plyty DVD nagrywal z bledami wykazywanymi przy weryfikacji. Bylo mnostwo blednych sektorow. Niezaleznie jaki bios, jaka predkosc nagrywania, jaki program i jaka plyta - zawsze bylo zle. Zmarnowalem 10 plyt i oddalem palnik do sklepu. Na szczescie zwrocili pieniadze. No i nie wiem teraz co kupic? Czy nadal kupowac tego Neca czy tez cos innego, np Pioneera lub Litka? Vizzard, jak tam u Ciebie chodzi ten Nec? Czy uwazasz, ze jest lepszy od Litka? Obecnie tez mam NECa 4550A i juz mi nie czyta slabo nagranych plyt, ale ma juz 3 lata. |
Jezeli nagrywarka jeszcze zyje:
ustaw odpowiednio zworki master na pierwszej, slave - na drugiej. podlacz uruchom kompa, zobacz czy sa widoczne prawidlowo w BIOSie Jezeli padla - biegnij do serwisu, niech wymienia, tylko nie mow im co zrobiles! :) bo zemra ze smiechu! I bedziesz ich mial na sumieniu! :) |
Najpierw zrobiłem to co napisałem w pierwszym poście. Gdy to nie dało efektu odłączyłem ją, uruchomiłem komputer i wtedy jeszcze raz podłączyłem.
Tak to było. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:] |
A w BIOSie nagrywarka w***322;***261;czona :hmm: ?
|
Zrobiłem tak na początku i zrobiło się to co opisałem w pierwszym poście.
|
Jak by ci wykry***322; to by dopiero by***322;o dziwne :hmm:
A nie wpad***322;e***347; na pomys***322; by pierw komputer wy***322;***261;czy***263;, od***322;***261;czy***263; wszystkie kable, i dopiero wtedy pod***322;***261;czy***263; nagrywarke ? |
Znalazłem biosy chce instalować ale on też jej nie wykrywa!
Pomóżcie! |
Wiesz, s***261; serwisy komputerowe, zrobi***261; to w 5 minut za drobn***261; odp***322;at***261;.
|
Cytat:
:hahaha: |
Cytat:
Ja kiedyś montowałem procesor na płycie pod napięciem.:D |
Tak.
Ale co w związku z tym? Czy to źle? Wytłumacz. |
Podpi***261;***322;e***347; ta***347;m***281; ATA z nap***281;dem do dzia***322;aj***261;cego komputera?
|
Jak "Że co?".
I co z tego? Normalnie wysuwa szufladkę. Ale jak by system jej ni wykrywał. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:00. |