Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2005, 18:04   #31
greenthumg
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.03.2005
greenthumg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ostatnio tez sie nad tym zastanawialem - sciagnalem rodzine Soprano, i kazda oprocz 1 serii ma wiecej niz sie powinno miescic na DVD. Nero wyrzuca info o przymusie overburningu jezeli ma sie zmiescic. Testowo dalem, bo glupio rozdzielac cala serie na 2 plyty, a w kompresowanie, czy ucinanie nie bardzo chce mi sie bawic. Nadpis byl niewielki - 6 minut, ale 4,42 GB weszlo (4 746 952 704). Plyta TDK DVD+R zapis 8x. Problemow z odczytem NA RAZIE nie ma - testowo sprawdzilem kazdy odcinek.

Zaraz proboje z nastepna seria - tutaj juz musi zmiescic sie 4 550 MB, takze jak sie da to dam znac
greenthumg jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2005, 18:20   #32
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak nie chcesz się bawić to po co piszesz.

szczególnie o przestępstwie jakie popełniłeś?
ed hunter jest offline  
Stary 19.03.2005, 18:29   #33
greenthumg
Nowy na forum

Mysle, ze to jednak nie temat o cieciu plikow, tylko o overburningu, tak wiec nie zamierzam z Toba dyskutowac o DOMNIEMANYM przestepstwie (swoja droga ciekawe o czym mowisz...), a jedynie dostarczyc rzetelnych informacji ludziom zainteresowanym overburningiem.

Wlasnie wypalilem nastepna - ta sama plyta, ta sama predkosc, weryfikacja poszla poprawnie. 4,44 GB (4*771*311*616).

Pozdrawiam
greenthumg jest offline  
Stary 21.03.2005, 16:30   #34
MagicO
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2005
MagicO w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No wreszcie ktoś mówi do rzeczy!

Możesz podać więcej szczegółów odnośnie tej płyty, bo z TDK to kilka 8x znalazłem. Jaki ma kolor pód itp. Może napis na płytce, numer, serial?

Albo lepiej sklep i ile mniej więcej kosztowała! ;-)
MagicO jest offline  
Stary 21.03.2005, 18:11   #35
greenthumg
Nowy na forum

Hmm, no powiem tak. Spod to chyba fioletowy jest o ile dobrze widze

na plycie jest napisane DVD+R4422A2 o ile dobrze odczytalem cyferki. Item Cide: DVD+R47SCEC o ile to Ci cos powie Kupione z tego co pamietam to w Media Markt w Poznaniu, za 2,29 zl z tego co pamietam.

Pozdrawiam
greenthumg jest offline  
Stary 22.03.2005, 05:32   #36
Aradiel
Bywalec

Data rejestracji: 22.03.2005
Aradiel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Więc tak, ja jako amator w nagrywaniu dvd rozpocząłem pierwsze nagrywanie dvd z overburningiem, dlaczego tak? Mianowicie na płytce vakossa DVD+R 4x (spód fioletowy) mam napisane 4,7GB to dlaczego miałbym nagrać mniej 8 ) Niestety nie udało mi się poprawnie nagrać tej płyty, nagrywanie zatrzymało się na 4,48GB (tak pokazuje w właściwościach płyty) a chciałem tyle ile Nero pozwala, czyli 4,6GB Niestety ostatni plik (623MB) nie da się go odczytać (napęd odczytuje go tylko do 82%)
Teraz matematyka wyższa
Ilość poprawnie nagranych danych na płycie - 3,87GB
Ostatni plik który da się odczytać tylko do 82% o pojemności 623MB - czyli poprawnie nagrane 510,86MB
Razem daje to 4,38GB, czyli mój nec nie lubi overburninga
Mam pytanie, dlaczego wtedy piszą na płytach że pojemność płyty wynosi 4,7GB (mam tak nawet na verbatimie DVD+RW 4X)
Pozdrawiam
Aradiel jest offline  
Stary 22.03.2005, 05:42   #37
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Aradiel
...
Razem daje to 4,38GB, czyli mój nec nie lubi overburninga

Mam pytanie, dlaczego wtedy piszą na płytach że pojemność płyty wynosi 4,7GB (mam tak nawet na verbatimie DVD+RW 4X)
Pozdrawiam
Ponieważ to Twój pierwszy post to nie zaczniesz od czerwonej lampki tylko od .
Poczytaj troche a potem pisz.
4.7GB podane na płytach jest liczone dziesiętnie; płyty naprawdę mają 4.38 GB
wszystkie płyty DVD do nagrywania jednorazowego (R) są fioletowe. RW nie są.
nie nadpala się płyt DVD, bo nawet jak się trochę uda to są tam błędy.

to jedyna dobra metoda overburning'u DVD
ed hunter jest offline  
Stary 22.03.2005, 05:59   #38
Aradiel
Bywalec

Data rejestracji: 22.03.2005
Aradiel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chciałem dać tylko wiadomość o mojej nieudanej próbie overburningu, dla niedowiarków którzy dalej uwazają że jest jakaś możliwość nadpalania.
Co tyczy pytania o pojemność płyty to faktycznie zasługuje na
Z tym 4,7GB to myślałem że jest tak, jak z płytami 800MB CD-R z którymi mój stary TEAC 4X radził sobie z nimi bezproblemowo.
Pozdrawiam
Aradiel jest offline  
Stary 07.04.2005, 13:02   #39
MagicO
Nowy na forum

Luks, dzięki za wypowiedzi!
Szkoda iż overburning nie wypali dla DVD, bo czasem naprawdę 4MB więcej sprawia różnicę.

A może wiecie, które płytki są w miarę dobre i za przystępną cenę??
Wiem wiem, kup se Verbatim i TDK, ale jakie, bo w obu przypadkach jest ich kilka rodzajów. Nadmienię iż mam LiteOn, a on podobno wolo DVD-R niż DVD+R.
Jakieś przetestowane z sieci Tes..o albo z Mak..o.
MagicO jest offline  
Stary 07.04.2005, 13:20   #40
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Aradiel
Chciałem dać tylko wiadomość o mojej nieudanej próbie overburningu, dla niedowiarków którzy dalej uwazają że jest jakaś możliwość nadpalania.
Co tyczy pytania o pojemność płyty to faktycznie zasługuje na
Z tym 4,7GB to myślałem że jest tak, jak z płytami 800MB CD-R z którymi mój stary TEAC 4X radził sobie z nimi bezproblemowo.
Pozdrawiam

witam

tutaj kolego niestety nie masz racji, istnieje mozliwosc nadpalenia nosnika DVD jest to moze niewiele ale jest, w duzej czesci jest to uzaleznione od samego nosnika jak i nagrywarki DVD. (sam juz takie cos robilem)

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 07.04.2005 o godz. 13:40
grzes07 jest offline  
Stary 07.04.2005, 13:23   #41
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez MagicO
Nadmienię iż mam LiteOn, a on podobno wolo DVD-R niż DVD+R.
ni kumam o co ci dokladnie biega, ale widze ze twierdzisz iz litki wola DVD-R

i ja sie z toba nie zgodze

LITKI WOLA DVD+R i to jakies markowe
Stary 07.04.2005, 13:23   #42
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

to trochę nie ten temat ale jeśli chodzi o płytki to polecam platinum +R

a jeśli chodzi o litki to jest odwrotnie (na oryginalnych biosach) wolą +

kurcze ktoś tu po lodzie chyba tak szybko jechał
ed hunter jest offline  
Stary 21.04.2005, 13:30   #43
MagicO
Nowy na forum

Mam ostatnio taki mały problemik, bo zrobiłem UpDate BIOSU mojego Litka 1673S z J02 na J05 i wyszło na to iż nagrane płytki DVD-R, które mam w szufladzie mogę wywalić do kosza - napęd ich nie widzi. Można coś z tym zrobić??
MagicO jest offline  
Stary 02.05.2005, 10:07   #44
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zrobic downgrade
Stary 02.05.2005, 10:58   #45
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
zrobic downgrade
Proste a takie genialne

Boger jest offline  
Dyskusja zamknięta