![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2005
![]() |
Ostatnio tez sie nad tym zastanawialem - sciagnalem rodzine Soprano, i kazda oprocz 1 serii ma wiecej niz sie powinno miescic na DVD. Nero wyrzuca info o przymusie overburningu jezeli ma sie zmiescic. Testowo dalem, bo glupio rozdzielac cala serie na 2 plyty, a w kompresowanie, czy ucinanie nie bardzo chce mi sie bawic. Nadpis byl niewielki - 6 minut, ale 4,42 GB weszlo (4 746 952 704). Plyta TDK DVD+R zapis 8x. Problemow z odczytem NA RAZIE nie ma - testowo sprawdzilem kazdy odcinek.
Zaraz proboje z nastepna seria - tutaj juz musi zmiescic sie 4 550 MB, takze jak sie da to dam znac ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak nie chcesz się bawić to po co piszesz.
szczególnie o przestępstwie jakie popełniłeś? |
![]() |
![]() |
#33 |
Nowy na forum
![]() |
Mysle, ze to jednak nie temat o cieciu plikow, tylko o overburningu, tak wiec nie zamierzam z Toba dyskutowac o DOMNIEMANYM przestepstwie (swoja droga ciekawe o czym mowisz...), a jedynie dostarczyc rzetelnych informacji ludziom zainteresowanym overburningiem.
Wlasnie wypalilem nastepna - ta sama plyta, ta sama predkosc, weryfikacja poszla poprawnie. 4,44 GB (4*771*311*616). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2005
![]() |
No wreszcie ktoś mówi do rzeczy!
Możesz podać więcej szczegółów odnośnie tej płyty, bo z TDK to kilka 8x znalazłem. Jaki ma kolor pód itp. Może napis na płytce, numer, serial? Albo lepiej sklep i ile mniej więcej kosztowała! ;-) |
![]() |
![]() |
#35 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm, no powiem tak. Spod to chyba fioletowy jest o ile dobrze widze
![]() na plycie jest napisane DVD+R4422A2 o ile dobrze odczytalem cyferki. Item Cide: DVD+R47SCEC o ile to Ci cos powie ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#36 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
Witam
Więc tak, ja jako amator w nagrywaniu dvd rozpocząłem pierwsze nagrywanie dvd z overburningiem, dlaczego tak? Mianowicie na płytce vakossa DVD+R 4x (spód fioletowy) mam napisane 4,7GB to dlaczego miałbym nagrać mniej 8 ) Niestety nie udało mi się poprawnie nagrać tej płyty, nagrywanie zatrzymało się na 4,48GB (tak pokazuje w właściwościach płyty) a chciałem tyle ile Nero pozwala, czyli 4,6GB ![]() Teraz matematyka wyższa ![]() Ilość poprawnie nagranych danych na płycie - 3,87GB Ostatni plik który da się odczytać tylko do 82% o pojemności 623MB - czyli poprawnie nagrane 510,86MB Razem daje to 4,38GB, czyli mój nec nie lubi overburninga ![]() Mam pytanie, dlaczego wtedy piszą na płytach że pojemność płyty wynosi 4,7GB (mam tak nawet na verbatimie DVD+RW 4X) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#37 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() Poczytaj troche a potem pisz. 4.7GB podane na płytach jest liczone dziesiętnie; płyty naprawdę mają 4.38 GB wszystkie płyty DVD do nagrywania jednorazowego (R) są fioletowe. RW nie są. nie nadpala się płyt DVD, bo nawet jak się trochę uda to są tam błędy. to jedyna dobra metoda overburning'u DVD ![]() |
|
![]() |
![]() |
#38 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
Chciałem dać tylko wiadomość o mojej nieudanej próbie overburningu, dla niedowiarków którzy dalej uwazają że jest jakaś możliwość nadpalania.
Co tyczy pytania o pojemność płyty to faktycznie zasługuje na ![]() ![]() Z tym 4,7GB to myślałem że jest tak, jak z płytami 800MB CD-R z którymi mój stary TEAC 4X radził sobie z nimi bezproblemowo. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#39 |
Nowy na forum
![]() |
Luks, dzięki za wypowiedzi!
Szkoda iż overburning nie wypali dla DVD, bo czasem naprawdę 4MB więcej sprawia różnicę. A może wiecie, które płytki są w miarę dobre i za przystępną cenę?? Wiem wiem, kup se Verbatim i TDK, ale jakie, bo w obu przypadkach jest ich kilka rodzajów. Nadmienię iż mam LiteOn, a on podobno wolo DVD-R niż DVD+R. Jakieś przetestowane z sieci Tes..o albo z Mak..o. |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Cytat:
witam tutaj kolego niestety nie masz racji, istnieje mozliwosc nadpalenia nosnika DVD jest to moze niewiele ale jest, w duzej czesci jest to uzaleznione od samego nosnika jak i nagrywarki DVD. (sam juz takie cos robilem) pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 07.04.2005 o godz. 13:40 |
|
![]() |
![]() |
#41 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
![]() ![]() i ja sie z toba nie zgodze ![]() LITKI WOLA DVD+R i to jakies markowe ![]() |
|
![]() |
![]() |
#42 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
to trochę nie ten temat ale jeśli chodzi o płytki to polecam platinum +R
a jeśli chodzi o litki to jest odwrotnie (na oryginalnych biosach) wolą + kurcze ktoś tu po lodzie chyba tak szybko jechał ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Nowy na forum
![]() |
Mam ostatnio taki mały problemik, bo zrobiłem UpDate BIOSU mojego Litka 1673S z J02 na J05 i wyszło na to iż nagrane płytki DVD-R, które mam w szufladzie mogę wywalić do kosza - napęd ich nie widzi. Można coś z tym zrobić??
|
![]() |
![]() |
#44 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
zrobic downgrade
![]() |
![]() |
![]() |