![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Overburning DVD - a jednak możliwe
Przeglądają posty na tym forum byłem święcie przekonany, że overburning DVD jest niemożliwy. Jednakże ostatnio czytając forum cdfreaks natknąłem się na kogoś, kto twierdził, że udało mu się nadpalić płytę dvd. Co więcej, było takich osób kilka. Jednakże aby to było możliwe trzeba:
1) Dysponować nagrywarką Plextor PX-712A albo Plextor PX-716A 2) Nadpalać można tylko płytki plusowe Chłopaki chwalili się osiągami nadpalania, i maksymalne osiągnięte wartości oscylowały w okolicach 4680MB. Ponieważ mam Plex 716A postanowiłem sprawdzić, czy żeczywiście overburning jest możliwy. Nadpalałem płytkę Verbatim Pastel DVD+R x4 slim, paliłem ją x4. Na początek nie chciałem szarżować - nadpaliłem ją w niewielkim stopniu (jedynie 4509MB). No i co tu dużo mówić - udało się. Poniżej screeny: Zaraz po wypaleniu i weryfikacji w NERO: Test transferu na Pleksie: Test transferu na NEC ND-2500A (te spadki prędkości spowodowane klikaniem w systemie, celem testu było sprawdzenie, czy NEC nie wyłoży się na końcówce) Test powierzchni na NEC-u: Test jakości na Pleksie: Zachęcam wszystkich posiadaczy do Plexa do prób z overburningiem i umieszczania tutaj swoich wyników ![]() A może już jakaś inna nagrywarka także obsługuje overburning? Ostatnio zmieniany przez sonon : 08.06.2005 o godz. 20:29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|