![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...27&postcount=9
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.06.2005
![]() |
dorzuce cos do mojego watku po pierwsze- nie ma problemu z nagrywarka pod winda 98, najlepszy informatyk jakiego znam nakazal zainstalowanie po prostu
najnowszego nero; zainstalowalem nero dvd 6.0 i hula. Teraz mam inny problem taki sam jak u brata na kompie(lite on cdr 52x) naped spowalnia nagrywanie swoja pierwsza nagrana plyte dvd (8x platnium) nagral w 42 minuty!cdry (esperanza) w 7.5 min najszybciej BUFORY SKACZA STRASZLIWIE[pionek]; to samo mialem kiedys u brata jego palarka zwalniala i nagrywala mi najszybciej 12X zamiast np 40 ale iddym razem bylem u niego (nic nie robil nie zmienial) nagrywalo normalnie nawet z pred 52(zawsze te same plyty esp[eranza) o co tu chodzi od czego moze to zalezec?p.s. dodam ze mam bad sectory na dysku i rozne takie historie wiec to moze nie miec zwiazku z palnikami p.s.2 czyta plyty wszedzie bez klopotow i overburniguje tez[pionek] |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2005
![]() |
hej
miesiąc temu kupiłem Pioneer DVR-109 ,nagrałem na nim 5DVD'ków i co ... podczas każdego nagrywania spadał buffor do 10% tak na ok 1-2s i pózniej znowu do 97-100 , oddałem do serwisu nastepnego dnia , dzisiaj odebrałem nowy model (sprawdzałem nr seryjny wypalam pierwsza płytke (TDK 8x) z predkoscia 4x i znowu to samo !! szlak mnie juz trafia bo nie wiem co to moze byc ,nagryware mam na master, na oddzielnym kablu hdd , 1GB ramu procka 2Ghz ,Dma właczone ,myslałem ze to moze jakas wadliwa partia tdk ,wiec kupiłem kilka rodzajów dvdków i na kazdym to samo , jak nic nie poradzicie to znowu biegne do serwisu .... i znowu 3tyg czekania
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie przejmuj sie tym bo nie pogarsza to jakosci nagrywania a po wgraniu biosu 1,50 ten "problem" znika
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
Witam!
Mam takie pytanie! Otóż kupiłem Pioneer DVR-109 i chciałbym wiedzieć którą ma wersję biosu? W jaki sposób można to sprawdzić? poproszę o odp na sasza5@poczta.onet.pl Z góry Wielkie dzięki
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
takie pytanko! Jestem nowym posiadaczem Pioneer DVR-109, sprawdziłem i mam wersję biosu 1.17. Czy jest sens upgrad'u do 1.50 i czy jest to oficjalny "bezpieczny" firmware? Co zyskam jeśli zdecyduję się na upgrade? Nigdy nie robiłem upgradu i czy dla tego modelu wykonuje się go pod DOS'em czy normalnie pod Windą? (zawsze bezpiecznijeszy DOS
)Bardzo proszę o pomoc i odp. na sasza5@poczta.onet.pl
|
|
|
#8 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odpowiedz w innym temacie do pioneera.........
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
ehhh ,wgrałem nowy bios i niestety to samo ... , heh no ale dlaczego wymienili nagrywarke na nowa - "jesli mozna by uwazac ze nie ma problemu" ... tak sobie myśle ze ktoś miał podobny problem i poprostu "wymienili" nas nagrywarkami ...
moze ktos ma jeszcze jakies sugestie ... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Może zasilacz się nie wyrabia?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
hmmm , w sumie to i moze mógłby byc zasilacz ,ale odlanczalem 1 naped i 1 hdd jak nagrywałem DVD i było to samo ... mam zasilacz 400watt
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
No to raczej nie zasiłka. A problem występuje na jednym programie do palenia DVD, czy kilku? U mnie np. podobny problem występuje, jak nagrywam na DVD Decrypter. Na Nero nie ma takiego problemu.
Pozdr. P.S. Jedyne, co mi przychodzi jeszcze do głowy to wyłączenie zbędnych programów z traya w czasie nagrywania.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
hmmm ,no własnie nagrywam tylko pod nero ,innych progów nie używam , a co do wyłaczenia programów ... hmmm mam athlona bartona 2500+1024ramu wiec wydaje mi sie ze problem tkwi w sprzecie , chyba we wtorek jednak czeka mnie wizyta w serwisie ... ehhhh
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
nero tez juz sprawdzałem ... / mam teraz wersje 6.6.0.13 , wczesniej uzywałem 63125
i niesety to samo ...
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 18:40 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |
| Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ??? | bubson | Napędy optyczne DVD | 7 | 28.09.2004 21:07 |