![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
^Pionier (109)^
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Cytat:
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2004
![]() |
@demek szkoda, że mieszkamy tak daleko od siebie, wpadłbym zobaczyć Twój napęd
Wszystkie jakie ja testowałem pochodziły z różnych serii
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to uwierz.........mnie i osobok ktorym ten naped kupowalem bufor nie skacze no chyba ze 1-2 % to sa skoki.......
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
@digiter
pojde po cyfraka i nagram ci zachowanie pionka
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2005
![]() |
heh ,a wiec oddałem naped do serwisu / podobno maja mi go zwrócić w trybie expressowym za 4 dni - zobaczymy jak sie bedzie sprawował 3model ,mam nadzieje ze tym razem bedzie ok ....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
Witam wszystkich!
Czy wie ktoś co to może znczyć jeśli pod koniec palenia DVD-R speed x4 MediaStore (Nero 6.6.0.13) wyskakuje info "Nie mozna wykonac polecenia Zakończ w trybie DAO", sprawdziłem i wszystko dobrze się wypala 100% poprawności odczytu pliku i powierzchnia również OK. Na HDD zgało się bez problemu. Wiec co boli Nero dając taką informację, a na koniec pokazuje, że Nagrywanie z prędkością 4x zakończone niepowodzeniem". Czy może być to winą nośnika? w sumie nie paliłem jeszcze na innych. Proszę o pomoc!!!
|
|
|
#7 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Sprawdź na innych nośnikach. Mediastore z małymi wyjątkami to nagorszy szajs.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Wina raczej nośnika.
Nero nie nagrało ledout płyty. Przy normalnym korzystaniu z płyty nie ma problemu. Jednak gdybyś chciał skopiować taką płytę w trybie 1:1 np. w Nero, to prawdopodobnie był by problem (nagrywarka nie mogła by zlokalizować końca płyty). |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Też mam Pioneera 109 od jakiegoś ponad miesiąca, miałem bios 1.17 i nie zwracałem uwagi na to czy skacze bufor wczoraj wgrałem 1.55 i wypaliłem 4 płytki w Neroi bufor wacha sie z granicach 98-96 czasem 94 ale żeby zekoczył do 1-2 to niema u mnie nic takiego. Pozdrow.
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.06.2005
![]() |
Problem z nagrywarką DVD Pioneer 109
Witam wszystkich.
Mam problem z nagrywarką Pioneer 109 a problem ten dotyczy odtwarzania filmów DVD dołączanych do różnych gazet. Problem objawia się tzw. "rwaniem filmów", najgorzej jest na końcu filmu, gdyż nie da się już jego oglądać... Jeden napęd DVD już reklamowałem i otrzymałem drugi, który zachowuje się identycznie. Sprawdzałem już dwa różne filmy i jest tak samo. Przy skopiowaniu filmu na nośnik DVD-R problem nie istnieje, tzn. napęd pracuje cicho i bez problemu. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
mam ten naped i nie mialem takowych problemow
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2005
![]() |
i skad ja to znam ... a bufor Ci nie skacze podczas nagrywania ??
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
^Pionier (109)^
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Sprób jeśli chesz zamienić go na A09 (znaczy się wgrać bios od tego) i użyć Pionier Quitdrive Tool ustawiając na performance mode. NIe wiem czy to pomoże ale zawsze można spróbować
![]() P.S. przydały by się jeszcze informacje o płycie głównej i czy używać najnowszych sterowników do obsługi dysków i napędów ??
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.06.2005
![]() |
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, co do skakania bufora to nie skacze. Wcześniej miałem wgrany bios 1.17 od nowości, potem wgrałem 1.4 a następnie 1.5 i na każdym z Biosów tak samo sie zachowywał. Co to komputera to mam Durona 1.2, 256 MB RAM, dysk 60 MB Seagate, Plyta Soltec. Powiem Wam, że przy kopiowaniu DVD na dysk jest to samo tzn. napęd co jakiś czas zatrzymuje się, jest chwilka przerwy po czym znowu startuje, dzieje się tak tylko pod koniec filmu i na DVD tłoczonych i na dodatek tych z gazet...w serwisie sprawdzali mi poprzedni napęd i było to samo co u mnie, czyli rwało film...myślicie, że warto by go zamienić na NEC-a?
Poradżcie coś, pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 18:40 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |
| Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ??? | bubson | Napędy optyczne DVD | 7 | 28.09.2004 21:07 |