![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | ||
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Nośniki 4x. Polecam Maxell HGX -/+R. Bardzo dobrze pali je Pioneer 109 z prędkością 2-4x. Cytat:
![]() Nie rzecz w ilości błędów PI a PIF i Jitter. Wypalanie niższymi prędkościami to zawsze mniejsza ilość błędów PIF i równomierny niższy Jitter. I o to w tym wszystkim chodzi. ![]() ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=21 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...8&postcount=23
|
||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.07.2005
![]() |
o ile dobrze pamietam (a pamiec jeszcze jest OK
to na Necu, te same platyny x8 mozna bylo wypalac z predkoscia x2. Ale w sumie dzieki wszystkim za wypowiedzi, wypalilem dvd decrypterem x4 verba i na PS2 smiga bez problemu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Jak widać nie dotyczy to wszystkich nagrywarek
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2004
![]() |
Pioneer 109 problem
Cześć! Po wielu próbach niestety nie udało mi się sprawić aby ta nagrywarka działała na moim komputerze, taką mam konfigurację:
Asus A7V133 AMD Athlon 1000Mhz 256MB SDRAM Leadtek GeForce 2 Pro 32MB Zasilacz Modecom 350W Samsung SpinPoint 120GB SP1213N FSB nie wiem ale nie podkręcane Nagrywarka przestaje nagrywać(wyłącza się), w związku z tym iż sprawdzałem ją na kompach u kolegów i działa bez zarzutu to myślę że problemem jest płyta główna, ale nie chcę jej wymieniać tylko chcę kupić nową nagrywarkę doradźcie jaką! Ja myślę o Asusie( w końcu to ta sama firma co płyta główna to powinno działać) lub o BenQ. Oczywiście jakby ktoś miał pomysł jak zrobić żeby mi Pioneer zadziałał na kompie to też dajcie znać ale w związku z tym że kiedyś już zakładałem podobny temat i nikt nic nie wiedział to na to nie liczę. Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
bo problem leży po stronie Twojego komputera, i z następnym palnikiem może być to samo. Ja bym na początek taśmę wymienił na inną. potem może nowe firmare MOBO ? Reinstalka windy ? Pionner to dobra nagrywarka, a jak już koniecznie chcesz zmienić to chyba BenQ.
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Cze! Niestety większość z tego co napisałeś już robiłem tzn windowsa przeinstalowywałem z 3 razy a ostatnio sądziłem że to może przez dysk twardy mi nagrywarka nie działa i ten samsung to zupełnie nowy dysk z nowym windowsem, nie chodzi też o sterowniki ASPI, ani do płyty głównej instalowałem sterowniki VIA Hiperion 4in1, a jak chodzi o taśmę to próbowałem na chyba 10 i jest tak samo. Mój problem polega głównie na tym że nie mam za bardzo jak wypróbować innej nagrywarki na moim kompie bo żaden z moich kumpli nie ma nagrywarki DVD ale gdy pożyczyłem od kumpla nagrywarkę CD Teac'a to wyglądało że nagrywa dobrze. W każdym razie dzięki za zainsteresowanie czołgista!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
A może zasilacz?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
może napisz coś wiecej co oznacza
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nagrywarka jest sprawna a ty ja chcesz wymienic....tylko po co skoro problem z inna bedzie na 95%?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie! Napewno to nie przez zasilacz gdyż zarówno zasilacz jak dysk twardy mam zupełnie nowe, a płytę główną i procesor niedawno wymieniłem ale wcześniej miałem takie same jak teraz( tzn miałem płytę asus a7v133 i 1000mhz athlona). Wszystko powinno się wyjaśnić jutro bo dostanę ze sklepu LG nagrywarkę do testu. A dlatego nie chcę wymieniać podzespołów tylko nagrywakrę bo musiał bym sobie płytę główną, ramy i pewnie procka wymieniać, a nagrywarę opchnę koledze. Myślę jednak niestety że namar ma rację i nowa nagrywarka też nie będzie działać.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Zasilacz, że nowy, nie znaczy, że daje radę
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jak już napisałem wcześniej to nie przez zasilacz bo testowałem na innym i też nie działa nagrywarka. Dokładniej to wyłącza się podczas nagrywania lub tuż po rozpoczęciu, tzn tylko nagrywarka się wyłącza komp działa normalnie a nagrywarka wogóle dopiero po restarcie zaczyna reagować tzn można płytę wyjąć( oczywiście płytka jest do wyrzucenia). Takie akcje zdarzają mi się bardzo często chociaż był taki okres że nagrywarka działała dobrze, ale zawsze po jakimś czasie zaczynała psuć płytki.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
a taśmy sygnałowe sprawdzone?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
Cze jeżeli chodzi o taśmę do której podpięta jest nagrywarka to jest sprawdzona a poza tym próbowałem na kilku taśmach. Ale np. jak podpiołem cdek i nagrywarkę razem to nagrywarka źle czytała płyty tzn. nie dało się włączyć filmu jaki był na dvd lub nie widział całej muzyki jaką miałem na dvd tylko np. 1,5Gb dopiero gdy nagrywarka jest podpięta sama to czyta płytki poprawniw ale niestety nie nagrywa.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 18:40 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |
| Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ??? | bubson | Napędy optyczne DVD | 7 | 28.09.2004 21:07 |