![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2005
![]() |
Tak wogule to musze dodać. Że kozystam od 2 lat z NERO i CLONA. Oprogramowanie to nie sprawiało mi ządnych problemów. Akomp muj to 2,5 BARTON, ASUS na czipsecie KT400, RAM512MB, ATI 6000, MAXTOR 200GB.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
![]() |
No cóż sam sobie musiałem odpowiedzieć na pytanie o ripowaniu inwestując 340 zł w Pionka 109. Ripuje 4,7 gb w około 7 minut. Napęd jest widziany jako UDMA 4. Korekcje błądu ma jeszcze słabszą od 108. 108 pomęczy sie troche zanim wypisze komunikat o błędzie pliku i czasem nie wypisze ale za to skopiuje, natomiast 109 odrazu odmawia czytania. Czy ktoś wie jak zmusić taki napęd do odczytania wadliwych sektorów, lub zna jakis program do odzyskiwania danych z takich uszkodzonych płyt.
|
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Mam ta nagrywarke przerobiona na A09 1.17 i dziala bardzo dobrze wszystkie plytki nagrane na niej dzialaja na stacjonarnych DVD.Jedynym mankametem to wolne ripowanie plyt.Plyty tloczone to max mi ripuje 10X.Nagrywane 6Xmax.Na zwyklej 109 jest rip lock wiec 4Xto max(moze w nowych biosach to zmienia).Po przerobce naped wykrywany jest jako UDMA-4.Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
![]() |
Pioner 109
Bardzo dziwne bo u mnie jest na odwrót tłoki ripuje 4x (DL) bo takie narazie miałem w ręce. A co do nagrywanych to max 12x. Co ciekawe obojętnie czym ripuje to i tak osiąga taką predkość. Nagrywanie ok. Chociaż nie miałem za bardzo na czym sprawdzić bo Manta Emperor którą posiadam to takie coś co po "napluciu i wytarciu o spodnie" czyta każdą płyte (oczywiście daleki jestem od takich praktyk) ale nie miałem już czym udławić tego czytnika przy testach i raz tak zrobiłem. Natomiast testowałem na czytniku DVD ROM TEAC. Mocno wyeksploatowanym (3 lata). Na dziesięć nagranych OMEG, 4 sztuki wogule sie niechą czytać w tym napędzie, poprostu płyta sie wogóle nie wczytuje. Co do rasowych nośników (MAXELL, SONY, TDK, VERBATIN, PLATINIUM) niema żadnych zastrzeżęń. Wszystkie testy wypalania odbywały sie z prędkością 4X. Bisa mam 1.17 I jeszcze jedno. Świetnie pali płytki CD AUDIO (ESPERANZA jasne) prędkość 16x, testowane pużniej na CD PLAYEŻE ffirmy TECHNICS (14 lat exploatacji) czytają sie prost perfekcyjnie. Co do czarnych to trza już zwolnic do 4x i też jest ok.
|
![]() |
![]() |
|
|