![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2005
![]() |
![]()
Witam...
Zakupiłem dzisiaj w Krakowie (apollo.pl) Pioneer'a DVR-110D. Przyjechalem do domku, podlączam napęd, włączam nero, wypalam pierwszego DVDka -R z predkoscia 8x (czyli nie max, 16x). I co? I to: Obrazek 1 [klik] Myśle sobie, hm, mam poprostu pecha i trafilem na felerną plytke. Wyciągam drugą. Zrobiłem tym razem symulacje, która przeszła bez problemów. Gdy doszło do procesu wypalania - to samo, wypalil lead-in i gdy zaczynal ściezke faktyczna sie wysypywal. Coś tu jest nie tak :/ Wypaliłem więc dla testu zwykłą płyte CD-R, wypalila sie OK. Przenioslem nagrywarke do drugiego komputera. I... oto co zobaczyłem przy wypalaniu kolejnego DVD-R: Obrazek 2 [klik] To jest moja pierwsza nagrywarka DVD, wiec nie wiem co moze byc nie tak. Uzywam Nero 6.6.0.16 i nośnikow: DVD-R PLATINUM 'Minus'. 3 pierwsze płyty DVD do kosza. Ktoś moze coś poradzić? Nagrywarka ma 24 miesieczna gwarancje, wiec jakby cos, to sie jutro przejade do Krakowa wymienić. Pozdawiam, i dzieki za kazdą pomoc... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|