![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@slawek weź nie filozuj ok??
Jak kupuję płytkę 8x to ją pale 8x jak kupuję 16x to palę 16....no chyba że jakieś badziewia ktoś lubi palić....ale w teście występują np. bardzo dobre verby i tdk'i 16x.....no i przyzwoite soniaki....
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA .......... ![]() 2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA .......... ![]() I kilka szt. poza budą. Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 07.04.2006 o godz. 14:09 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
To nie filozofia... tylko zasada. Jedyna i poprawna.
A czy kto***347; z niej korzysta to jego sprawa. ![]() Napisa***263; na p***322;ytce mo***380;na wszystko, nagrywa***263; te***380; dowolnie...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
![]() ![]() |
Za dużo słów a za mało czynów....
I po co to w kółko... Na Forum doradza się tak jak powinno być a nie jakie mamy widzimisie. Błędy TE/FE to nie wymysł Sławkaj tylko jeden z wielu parametrów okręślający jakość nośnika. Zaczynamy od podstaw a kończymy na poprawnym wypalaniu. Można inaczej... bawić się i bawić.... w nagrywanie. ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
TDK zdemaskowane. Prawda czasu - prawda ekranu.
TDK (CMC) +R x16 palone x8 na Pioneer 111D. Testowane na CD-DVD Speed. ![]() Testowane na DVDInfo Pro. Nie dało się zakończyc testu. ![]() TDK (TY) +R x16 palone x8 na Pioneer 111D. Testowane na CD-DVD Speed. ![]() Testowane na DVDInfo Pro. ![]() TDK is brutal and full of zasadzkas. P.S. Co zrobić żeby DVDInfo Pro wystawił płycie ocenę ? Nie ta wersja ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Prośba o zaznaczenie "block". Wykres będzie podobny do Nero CD-DVD Speed.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Dysan -R x8 palony x8
![]() Platinum +R x8 palone x8 ![]() Sony +RW x4 palone x4 (Żadna nagrywarka w moich rękach nie zapisała porządnie płyty DVD-RW. Moja wina czy nagrywarek ?) ![]() A teraz 2 Hawki. Hawk +R x8 palony x8 ![]() Hawk -R x8 palony x8 ![]() I niech ktos powie że Pioneer to zła nagrywarka. A swoją drogą to jak potraktować - i tu pytanie kieruję do SławkaJ - wykresy płyt -R które to wypalone na NEC'u 4570 miały fatalne oceny bo podobno BenQ kłamie przy ocenianiu minusówa tu uzyskały bardzo dobry wynik ? Wierzyć im ? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Przyglądając się im jednak patrzę i widzę, że Pioneer to nie jest zła nagrywarka, ale... Przypatrując się tematowi z sąsiedniej wioski nie miałem do porównania żadnych wykresów wykonanych na Benku Teraz juz mam i powiem szczerze, że po peanach w stylu: "takiej jakości zapisu nie widziałem nigdy w życiu" Spodziewałem się, że jakość rzuci mnie na kolana, a tu? ![]() Biorąc pod uwagę testy z choćby BenQ 1640 Mogę powiedzieć że jak dla mnie to plan normy dla poprawnie palącego napędu został wykonany I to chyba właściwie wszystko Mam nadzieję, że z nowymi biosami da radę zobaczyć tu jakiś pazur tej rewelki Bo jak na razie to mający nastąpić szok jest na razie niewielki... ![]()
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L \ DVR-A11\A11XL
Po pierwszych wrażeniach - czas na kolejne
Przygoda z Liteonem niestety zakończyła się ![]() Niestety - bo sentymant zawsze pozostaje - niewykluczone że kiedyś znowu zagości u mnie w kompie Zwłaszcza w świetle newsów o konszachtach z BenQ ![]() Po padnięciu Litka 160P6S - choć ten akurat całkiem całkiem był Postanowiłem spróbować się z czymś innym Na starcie stanęły 4 napędy: Pioneer DVR-111 Nec 4571 LG H20L BenQ 1655 W przedbiegach odpadł BenQ 1655 - jedynie dlatego że poza LS nie różni się zbytnio od 1640 I pewnie na chwilę obecną gdyby nie 1640 - to on grzałby się w środku mojego kompa Pozostała trójka - informacji i skanów jak na lekarstwo Ostatecznie postanowiłem zawłaszczyć niby nadchodzącą rewelację obecnego rynku napędów optycznych Czyli Pioneera DVR-111D oczywiście w wersji black ![]() DESIGN Pierwsze co rzuca się w oczy to oczywiście jak Pioneera "przystało" bardzo ascetyczny wygląd W świetle nadchodzącego ostatniego BenQ 1670 by BenQ - Pioneer wygląda jak z kołka ciosany Chociaż wytłok: Pioneer by się przydał, a tu ni chu chu ![]() Tył jak tył Etykietka Oczywiście nie omieszkałem od razu zrobić sobie z modelu D model bez D - i prestiż juz podskoczył o parę punktów bo nagle okazało się, że mam już model 111XLA ![]() NeroInfoTool z D NeroInfoTool bez D ( zmienił się tyl napędu oraz przy funkcjach zapisu pojawił się ptaszek przy DVD-RAM -> widzicie to )DIODA Fani czerwieni będą zawiedzeni Przy zapisie dioda pali sie światłem ciągłym na zielono, przy odczycie zresztą też Przy płycie wewnątrz bez pracy dioda nie świeci się GŁOŚNOŚĆ Co do głośności to nieprawdą jest, że chodzi jak odrzutowiec - faktycznie wycie zbliżone jest do Benka 1640 WYPOSAŻENIE Napęd dostałem golutki, nawet bez folii - fajnie muszą je sztukować w fabryce Po prostu tak se leżą Pionki jak cegły ![]() BITSETTING Póki co brak wsparcia Reszta wrażeń na bieżąco Skany które pojawią się już niedługo będą na Benku 1640 Pioneer nie nadaje się zupełnie do skanowania w Nero CD/DVD Speed Wychodzi jakaś sieczkarnia młockarnia A do DVDInfoPRO nie mogę się przekonać ![]() Wiecie - brak estetyki, przejrzystości i nasrane jakieś lampki...
|
|
|
|
#11 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Pierwsza próba sił
Shit jakich mało ThinkXtra - Extra, nie ma co! ![]() ThinkXtra DVD+R x8 burn x8 111D@XLA1.06 ... i zdechł Niestety BenQ 1640 od razu obniżył prędkość nagrywania do x4 więc nie było możliwości porównania Tak więc ponowny wypał poszedł już x4 ThinkXtra DVD+R x8 burn x4 be1640BEGB ThinkXtra DVD+R x8 burn x4 111D@XLA1.06 Całkiem porównywalnie z niewielką przewagą dla Pionka ale co robią tam błędy PO?!
|
|
|
|
#12 | |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/626748-post54.html Sprawa błędów PO płytek nagranych na Pioneerze a sprawdzanych na BenQ jest mi znana. ![]()
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 10.04.2006 o godz. 22:43 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Czyli teraz robimy tak że każdy kto sobie kupi Pioneera 111 zakłada własny wątek ? Nie podpinamy się pod istniejące tylko sadzimy skany do ekskluzywnego, prywatnego wątka ?
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Tyle, że nie z takim rozmachem ![]()
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |