![]() |
Mam pytanie, na ile poniższe zmiany prędkości przy nagrywaniu 8x są normalne:
Kod:
growisofs |
To samo dla 16x. Nie podobają mi się też skoki bufora sprzętowego UBU (choć w sumie nie są duże, ale chyba nie powinno ich tam być):
Kod:
Executing 'builtin_dd if=/dev/fd/0 of=/dev/sr0 obs=32k seek=0' |
Cytat:
S***261; normalne na 2-100% :czytaj: Cytat:
Czy to czasem nie o tobie? :> Bo widz***281;, ***380;e rz***261;dzisz... :cisza: :czar: |
VIZZARD daruj sobie te ironie, bo niczego nimi nie wnosisz.
Każda inna posiadana przeze mnie nagrywarka po osiągnięciu prędkości 8x trzymała ją do końca płyty, więc dziwią mnie te wahania. |
Cytat:
jak w Liteonie mam w***322;***261;czony SmartBurn to te***380; si***281; szybko***347;***263; waha a nawet spada do 6x w NECu to samo - taki bios, jak p***322;ytka jest ok to ma czkawk***281;, jak p***322;ytka jest s***322;aba to zmniejsza pr***281;dko***347;***263;. strategia, Panie, strategia dobrego palenia ;) |
BTW mój stacjonarny korek bez problemu wczytuje wszystkie płyty, gdy w domu jest cieplej (okres grzewczy), czyli teraz mogę sobie nagrywać na Sony i TY :taktak:
W czasie pisania tego posta ekran się rozmył, a później włączyła się najmniejsza rozdzielczość z najmniejszą liczbą kolorów. Próba powrotu do normalnej rozdzielczości skończyła się zwisem. Nieźle, zważywszy na to, że Windowsa mam uruchomionego 3 raz od dłuższego czasu. Pochwała należy się Firefoksowi, który po przywróceniu sesji odtworzył wpisywany tutaj tekst, więc nie musiałem zaczynać od zera. Jutro dam jeszcze TY i MCC palone 8x. |
Cytat:
To co prezentujesz to kompletny laicyzm i brak znajomości jakiejkolwiek wiedzy na temat nagrywania :nie: Kolejny maniak cyferek i literek Kogo obchodzi jakieś RBU i UBU? Czy jeżeli jakieś śmieszne wartości będą dla ciebie miały 100% A płytka tak się nagra jakościowo, że będzie nadawała się na koszący lot to będzie dobrze? :pytanie: Wszystkie twoje nagrywarki trzymały 100% i x8? A wiesz, że TDK to za***ista firma robiąca świetne płytki? Tyle, że to gówno prawda :ysz: Więc to niezupełnie tak drogi kolego, że te uwagi nic nie wnoszą Wnoszą przede wszystkim to, że pokazują kolejnych pretendujących snobistycznych rewolucjonistów Dla których napędowe RPC to Remote Procecure Call :rotfl: I tak jak pisał ed - czas może przestać się dziwić :O To co odkrywasz już dawno zostało napisane Dlatego znowuż odsyłam do lektury forum :czytaj: I o strategiach i o prędkościach i o OPC i o wielu innych rzeczach, które być może wkrótce odkryjesz :jupi: Podpowiem tylko, że OPC to OCP z Robocopa :D Dobrze jednak skojarzyłem cię ze slawekj'em I widzę, że ten okres grzewczy to nie żart A jak przyjdzie ci ochota napisać o temperaturze i wilgotności powietrza podczas nagrywanie - to nie pisz :nieee: To już przerabialiśmy Kupa śmiechu była :haha: Aha! Popatrz na swój pierwszy wykres z tych co dałeś przed chwilą -> Verbatim MCC 004 x16 Wiesz ile wspólnego ma on z rzeczywistością? Więc o czymże chciałbyś podyskutować? O teorii fikcji? Skoro o fikcji, to faktycznie moje uwagi nic tu nie wniosą poza jej obnażeniem Ale przynajmniej zabawa będzie przednia :fala: :czar: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Możesz być pewny, że nie odpowiem już na żaden tego typu post z Twojej strony. Cytat:
|
Obiecane 8x. Miało być więcej, ale nie wyszło. Płyty są nagrane prawie do końca, w przeciwieństwie do poprzednich
|
Mi bufor sprz***281;towy skacze jak szalony bo mam na jednej ta***347;mie z HDD na jakim***347; dziadostwie JMB36x .. i dop***243;ki nie kupie dysku SATA to tak zostanie...
Ale p***322;ytki wcale nie pal***261; si***281; gorzej czy wolniej ni***380; na poprzednim sprz***281;cie z nforce2. Tylko dysk muli niemi***322;osiernie podczas wypalania. |
O skacz***261;cym buforze by***322;o du***380;o napisane i wyja***347;nione.
Przy za***322;o***380;eniu ci***261;g***322;ego transferu danych bufor sprz***281;towy w zale***380;no***347;ci od zastosowanego OPC b***281;dzie sta***322;y (stabilny) ~100% przy sta***322;ym OPC a przy zmiennym b***281;d***261; wahania. Wynika to z b***322;***281;d***243;w p***322;ytki i no***347;nika (TE/FE). Tak jest w przypadku Pioneera. :spoko: I bardzo dobrze. :) |
Cytat:
Z twojego s***322;owotoku to jedyna sensowna wypowied***378; :bla: Jak poczytasz sobie o WOPC to b***281;dziesz ju***380; wiedzia***322; o skacz***261;cych buforach Tak***380;e obra***322;e***347; dobr***261; drog***281;, ***380;e nie b***281;dziesz odpowiada***322; Bo w zasadzie c***243;***380; mia***322;by***347; odpowiedzie***263; sensownego? :hmm: Po raz kolejny zapraszam wi***281;c do czytania forum i literatury Kt***243;ra wprowadzi ci***281; cudowny i tajemniczy ***347;wiat nagrywania A mo***380;e i nie... || BTW Prosimy o wi***281;cej wykres***243;w Jak to pisa***322;e***347;, merytorycznie nic nie wnios***261;, ale przynajmniej kolorowo b***281;dzie :taktak: :papa: |
Vakoss DVD+R DL 2,4x
Ilość załączników: 1
|
:spoko: No no jak na Vakos i do tego DL to moim zdaniem całkiem dobrze
|
Witam
Mam na swoim 112d dziwne zjawisko wszystkie p***322;yty DL kt***243;re nagram zawsze przy 3740mb PI i PE wyskakuj***261; w milionach scan disk pokazuje ze plyta w tych miejscach jest niemozliwa do odczytania a imgburn normalnie sczytuje na dysk cala p***322;yt***281; nagrywa***322;em ju***380; na 3 typach no***347;nik***243;w i zawsze to samo zmiana biosu z A12L na <a http://img230.imageshack.us/img230/8...abitowarl7.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24. |