![]() |
Cytat:
|
Cytat:
***379;eby wiedzie***263; OCB i o co pyta***263; I ***380;eby na przyk***322;ad nie pyta***263; po co i co to RegionKiller Bo jak nie zna si***281; podstaw to lepiej si***281; nie bra***263; za flashowanie :nieee: A tak jak m***243;wisz i widz***281;, ***380;e masz ***347;wiadomo***347;***263;, ***380;e temat ten przewin***261;***322; si***281; ju***380; kilkakrotnie w tym topiku :tak!: :ysz: |
Cytat:
ja miałem tylko na myśli co ma zrobić domniemywam ze kolega @olafo wie ze bezpośrednio z oryginalnego 1.24 nie da sie zmienić na 112@A12J+MOD @VIZZARD Cytat:
syfu w systemie braku nowych sterowników do MB zawsze warto zobaczyć na stronie producenta czy nie ma uaktualnień na pewno nie zaszkodzi a może nawet pomoże |
Cytat:
Ale ja niczego nie zabraniam :nie: I odpowiadałem tylko na te kwestie: Cytat:
:mruga: |
na pocz***261;tek jeszcze mo***380;e @grzegorz_1982 zdradzi***322; jaka ma MB
to do***380;o podpowie i wyeliminuje pewne w***261;tpliwo***347;ci |
Ilość załączników: 1
mam płyte główna MSI K8N neo4FI platinum v3.0 na nForce 4Ultra, stery do niej mam najnowsze tzn. 6.86 przynajmniej nowszych nie znalazłem na str. nvidia, dysk tez mam na SATA i działą bez problemu, jak pisałem wczesniej poprzedni mój naped równierz 212 działał bez zadnego zarzutu.
Tak wyglada zapis CD-R kazda płyta nie nagrana, chyba ze nagrywam z predkoscia x16. Chyba znowu bede musiał wysłac do serwisu :( |
Pobrałem firmaware 1.06 od TDB dla A12J. Zabrałem się za flash i ze 112D zrobiłem 112L z LabelFlash :) Byłoby super gdyby nie bitsetting. W programie MCSE 1.1.0.11 trzeba wgrać plik (load) tylko nie bardzo wiedziałem skąd pobrać ten plik. Jednak szukałem i pobrałem plik z http://wwwbsc.pioneer.co.jp/device/f...J_FW124EUJ.EXE Wczytałem go w program MCSE. Następnie próbowałem firmware wgrać do nagrywarki ale wyskoczył komunikat: the firmware of target drive is not correct F/W. This firmware is not supported by this program. W tle oczywiście śmiga DVD Region Killer. Teraz to już napradę nie wiem co zrobić. Pewnie źle coś robię. Tylko co ???
|
Czy rozpakowałeś firmware do końca? Za pomocą MCSE musisz zmienić plik z rozszerzeniem .124. I chyba najważniejsza kwestia. Jesteś pewien, że RK działa? Wielu tak myślało, a w rzeczywistości było inaczej:P
|
Pisałem ,że DVD Region Killer mi smiga. Chyba jednak nie, ponieważ ikonka jest czerwona, a powinna być o ile dobrze pamiętam niebieska. Odistalowanie AnyDVD nic nie dało.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:) |
1.06 A12J pobrałem z http://tdb.rpc1.org/#DVR112L Teraz moja nagrywarka ma ręce i nogi. Problem tkwił w DVD Region Killer, ale wszystko gra dzięki tobie Vizzard. Znalazłem twój post odnośnie Pioneera 111. Dzięki Punisher za zmotywowanie do działania, gdybyś nie napisał "coraz więcej leniów" to może do dzisiaj bym nic nie zrobił z moim Pionkiem.
|
Nie ma sprawy :spoko: Dobrze, że zdecydowałeś się na lekturę. Jak przeczytałeś cały wątek to powinieneś wiedzieć wszystko o tej nagrywarce. :taktak: Chyba było już o wszystkim, a na dodatek kilka razy, ale komu by się chciało czytać :P Dobrze, że jednego lenia mniej :)
|
Ilość załączników: 3
Verbatim +Rx16 palony 8x Pioneer 112@A12J 1.24 mod zmiana strategii zapisu MCC 004 na YOODEN000 T03
P***322;ytki Verbatim z tej samej partii B***322;***281;dy TE/FE Załącznik 44440 strategia zapisu MCC 004 Załącznik 44438 strategia zapisu YOODEN000 T03 Załącznik 44439 B***322;***281;dy PIE/PIF podobne ale Jitter na stategii TY mniejszy. :spoko: :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:57. |