![]() |
VIZZARD je***380;eli to do mnie to po prostu napisa***322;em ***380;e tak samo chodzi.Nie mam mo***380;liwo***347;ci testowania p***322;yt tak***380;e si***281; nie wypowiadam :) Nie spodziewa***322;em si***281; ***380;e po update biosu zacznie nagrywa***263; blu-raye.
|
Verbatim DVD+R x16
Verbatimy nagrane na Pioneer DVR-215L.
Co sądzidzie o tym w okolicy 1,6GB? Kolejny w tym samym miejscu: Nagrałem 6 płyt z rĂłżną predkością i zawsze pojawia się w ty samy miejscu. Co o tym sądzicie? |
Cytat:
W tym miejscu napęd zatrzymał wypalanie przy rekalibracji lasera i tak jest odczytywane przez napędy podczas testowania. Przy testach prof. (Datiarius) problem nie występuje. :) |
Cytat:
Czy taka sytuacja jest normalna, czy ta rekalibracja musi występować. Dodam,że występuje to tylko na "+" |
Cytat:
Wypalając max 8x problem nie występuje. :czytaj: :) |
Cytat:
Co prawda w FAKCIE, ale zawsze... :> Cytat:
Na kt***243;rych to niby nap***281;dach do testowania to wyst***281;puje? ??? :] |
Cytat:
:) |
Cytat:
Chyba są jakieś nieprofesjonalne... :ysz: || |
Cytat:
:) |
Cytat:
Nigdy nie pali***322;em tak szybko! :O 8-) |
fleszował ktoś w trybie AHCI
z czystej ciekawości pytam |
Cytat:
:czar: |
Próbowałem fleshować według opisu slawekj ale nie da rady !
Proszę o pomoc ? Wszystkie te pliki ściagłem co w opisie sam FW się zgadza ale po rozpakowaniu nie ma pliku DVRfLESH.EXE jest podział na foldery dos linux win itd a w nich pliki ale bez exe wiec comenda w cmd nie działa próbowałem zmieniać ale to nic nie daje. |
Cytat:
:taktak: |
Witam wszystkich
Chodzi o DVR-215 przerobionego kiedyś na podstawie S15J 1.18 na DVR-215L. Ponieważ pojawił się bios 1.22 stąd mam 3 pytanka: 1.Czy można go wrzucić standardowo na DVR-215L czy trzeba to jakoś zrobić "inaczej". 2.Nie moge znaleźć w swoich "notatkach" skąd poprzednio przerabiając 215@215L przy użytych plikach S0414430.114, S0414431.118 znalazła się notatka "firmware - odczyt 9x - wyciszony". Chodzi o to zmniejszenie prędkości odczytu do 9x. W MCSE można tylko podnieść prędkość odczytu więc skąd się wtedy coś takiego pojawiło? Może ktoś pamięta? Może S15J miał taką domyślną prędk. odczytu? 3.Na oficjalnej stronie MSCE nie wspiera on jeszcze biosu 1.22 ale przeróbka o increase readspeed, RPC1, bitsetting nie napotyka na żadne problemy. Przerabiał już to ktoś może? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:13. |