![]() |
Kiepskie płyty ?? Sprawdź verbatim, maxell, sony ....
Kiepski czytnik combo ??? Masz pecha i felerny egzemplarz, aczkolwiek ta płyta powinna być ledwo czytelna .... |
Ilość załączników: 1
Pionek 115/215 powoli schodzi z tapety...
Emtec DVD+R x16 palony x18 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1242239091 |
Płyty coraz to bardziej gówniane :>
|
Panowie.
Cos się stało u mnie z nagrywarką. Próbuje nagrać płytkę i nie ma znaczenia czy CD czy DVD czy audio zawsze wywala się za samym początku z błędem NIEPRAWIDŁOWY DYSK. Używam nero 6. Windowsem da sie nagrać bez błędu. Nero odmówił posłuszeństwa? Wywaliłem nero i zainstalowałem jeszcze raz... nie pomogło :/ Co robić? |
Rotfl. Pozwoliłem sobie przestudiować cały temat i stwierdziłem że moja nagrywarka mnie wkurza i patchnę ją. Zrobiłem z nij S15J a potem wgrałem przerobiony S15J 1.22 z opcjami
-read speed increase -RPC1 patch -enable bitsetting Teraz z ciekawości chciałem wypalić płytę. Nero wypalił bez problemu. Nie rozumiem ale trudno ważne że działa <lol> Jedno pytanie. S15J to jest jakaś nagrywarka możliwa do kupienia? Nigdzie jej nie widzę. |
Bodaj w Japonii była do kupienia. :uklon:
|
Witam,
Pytanie ktore juz padlo ale nie padla odpowiedz. Czy flashowac do 1.22 czy pozostac przy 1.18? Pytam bo na ostatnich kilku stronach byly mieszane uczucia wzgledem 1.22. Pozdrawiam. |
Panowie i coś rusza sie z tą wypalarką? Jakieś nowe biosy?
|
mam napęd Prioneer DVR-215D
od pewnego czasu były problemy z nagrywaniem płyt. napęd nie rozpoczynał procesu nagrywania. jako czytnik działał dobrze. dzisiaj przestał działać całkowicie. nie wykrywa napędu bios ani system. tacka się nie otwiera. można jakoś próbować go reanimować ? dvrflash nie widzi napędu. w necie nie znalazłem rozwiązania swojego problemu może ktoś podesłać kernel+bios ze swojego DVR-215D ? |
A ja mam inne pytanie : Wie ktoś może gdzie jeszcze można kupić ta nagrywareczkę ? Albo jakiś równie dobry odpowiednik ? Szukałem tego modelu ale nigdzie nie moge znaleść w necie.
|
Na ebayu są.
|
Szukałem, ale tego konkretnego modelu nie ma. jakiegos nowszego modelu nie chce bo już podobno nie nagrywają tak dobrze płytek DL jak 215'tka. Ehh
|
|
Miał ktoś z Was Verbatimy DVD+R DL MKM-003-00 ? Kupiłem pięć sztuk i ciągle wyskakuje mi komunikat:
"Set L0 Data Zone Capacity Failed! - Reason: Power Calibration Area Error" Dodam, że nagrywarka nagrała inne wersje Verbów DVD+R DL bez problemu, czy to jakieś feralne sztuki czy co ? :( te co mi nie chce nagrać są z jednego skelpu i już tak miałem dwa razy, nie zwróciłem uwagi z jakiej fabryki pochodzą, no ale coś kijowe, bo 5 płyt pod rząd i nie chce nagrać. |
Albo podróby, albo nagrywarka ich po prostu nie trawi (w bazie ich nie ma). :hmm:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33. |