![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#196 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Prawdopodobnie soczewka lasera jest zabrudzona.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
![]()
Witam.
Mam problem , jak zinterpretować poniższy opis nowej wersji BIOS-a: "Zmiany: dodano obsługę zapisu x2 na nowych nośnikach x4 ". Nie mogę tego zrozumieć. Chodzi o to iż mam wersję BIOS-a 2.0 do tej nagrywarki i uważałem że ta wersja pozwoli nagrywać mi płyty z prędkością x4 lecz niestety nagrywa w dalszym ciągu z prędkością x2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja zinterpretuje to co autor mial na mysli, otoz dodano baze nowych nosnikow x4 ktorych wczesniej nie moglbys wypalic na tym pionieerku wogole, a predkosc spawania pozostaje taka sama, tylko te nosniki x4 nowe dodane sa.
![]() |
#199 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.07.2002
![]() |
Poieram poprzednika najpierw wyczyściłbym napęd
![]() |
#200 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mailek kiedys ten naped, tylko ze na tacke - niestety padl (zaczelo sie od nieczytania ostatniej sesji na plytach wielosesyjnych) ale byl jeszcze na gwarancji
wtedy to w serwisie sie dowiedzialem ze Pioneery to najbardziej awaryjne napedy dvd na rynku - wiec jesli czyszczenie lasera nie pomoze (a watpie zeby pomoglo) to zacznij sie rozgladac za nowym - obecnie kroluja Toshiby (one to od zawsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
Pioneer 106d
Witam.
Moj pierwszy post ale w koncu musial być.2 pytanka: 1) jakiego firmware uzywac do tej nagrywarki 1.06 czy 1.07? 2)ONCE FLASHED TO A TRUE PIONEER IT MAY NOT BE POSSIBLE TO REVERT BACK TO THE OEM VERSION - To jest wycinek readme z pliku OEM_Pioneer_DVR-106_UNIVERSAL_Flash_1.0.zip /hackowany bios/ o co z tym chodzi? Jak wcisne mu najnowsza wersje i okza sie klopoty z nagrywaniem plyt to bede musial czekac tylko na najnowsza wersje bo do starej nie bede mogl wrocic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2003
![]() |
Optyka była czyszczona, to nic nie pomogło. Wiem, że laser nie pracuje właściwie.
Co do Pioneer'a muszę się chyba zgodzić, nie jest to cudne dzieło, stosunkowo głośny, bardzo delikatny i czuły na płyty, brak możliwości czytania płyt wielosesyjnych, słabo sobie radził z płytami RW oraz 800MB CD, tak więc te minusy wystarczą by tego nie kupować, lecz ja się do niego przyzwyczaiłem, i szukam jeszcze możliwości uratowania napędu. Jego stan prawdę mówiąc jest naprawdę bardzo dobry, aż szkoda go wyrzucać. Pech chciał, że któraś z ostatnich płyt rozregulowała laser, a ustawianie lasera to jest zabawa dla Syzyfa. Nie wiem, może są jakieś sztuczki? ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Oznacza to ze jesli wersje OEM zafleshujesz zhackowanym biosem z pudelkowej wersi pioneera nie bedzie mozna spowrotem zmienic firmwaru na ten z oem. Mysle ze to ma chyba zastosowanie tylko do gwarancji na urzadzenie.. a tak pozatym to hymm.. nie wiem. A na 1.07 naped dziala dobrze.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() |
Pioneer A-07
czy ktos wie kiedy ten sprzet wejdzie u nas do sprzedazy (moze przed swietami ?)
![]() |
#205 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Nie sadze. Ma on dopiero ponoc wyjsc po nowym roku (pewnie styczen), a kiedy do polski dotrze.. hymm.. nie wiem, ale zapewne z poslizgiem.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
![]()
Witam
Ma ktos rade na taki problemik. Podczas próby nagrania krazka 2x wyskakuje POWER CLIBRATION ERROR i płytka sie wysówa..... nie działa Spodkał sie ktos z takim problemem.... Z gory dzieki za info |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
![]()
Mam problem z Pioneer DVD-106D. Przy zrzucaniu Decrypterem odczyt plyt jest bardzo wolny max. 2 X. Czym to jest spowodowane. Na toshibie mialem odczyt przynajmiej 4 do 6 X.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Pioneer ripuje z szybkością 2x. Tak ustawił producent. Sa zmodyfikowane biosy do tej nagrywarki, które redukują to ograniczenie.
Na jakiej Toshibie zrzucałeś przynajmniej 4-6x?