![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2003
![]() |
czy na serio nikt nic nie wie w tym temacie? ludzie...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Pionner DVD A-06
Mam zamiar kupić dla instytucji w której pracuję ten właśnie typ nagrywarki. Będę nią palił płyty z filmami które bedą następnie odtwarzane zarówno na komputerach z różnym oprogramowaniem jak i na różnych stacjonarnych DVD. Ineresują mnie wszystkie za i przeciw wynikłe z osobistych doświadczeń, a nie z propagandy producenta. Jak nie będzie to wszystko chodzić to dyrekcja powiesi mnie nie będę mówił za co.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale "rób swoje, ryzyko jest Twoje" ![]() Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Sotware.. no i urzywane plyty do tego - pamietaj na tanuch plytach sa takie numery ze nie dziala. Odrazu radze zapoatrzyc sie w nosniki Verbatim, TDK.. dyrekcja poinna byc zadowolona. A Pioneer A06 to bardzo dobry naped.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2003
![]() |
Cześć, przy okazji witam wszystkich, jestem tu nowy, mam tą nagrywarkę od dwóch tygodni a więc nie mam dużego doświadczenia, wypaliłem dwa filmy, używam dvd decryper i instant copy, wypalam nero, żadnych błędów, mój stacjionarny dvd panasonic czyta bez problemu zarówno "+" jak "-" oczywiście zaopatrzyłem się w płytki TDK, no to tyle
martwię sie tylko, że niedługo trzeba będzie wymieniac sprzęt, dowiadujemy się dzisiaj że za parę miesięcy będą nowe nośniki DVD+R DL 8,5 GB, nowe nagrywarki jeszcze bardziej doskonałe i pewnie drogie, ale w tej branży już tak jest |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
No to w przyszlym roku przyjdzie nam zmienic sprzet...
![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2003
![]() |
![]()
mam problem z plytami dvd video wypalonymi na nagrywarce Pioneer DVR-A04; plyty zacinaja sie podczas odtwarzania koncowek filmow; wyglada to tak jakby ostatnie scierzki byly wypalone niepoprawnie; czy ktos spotkal sie z takim objawem? jak sobie z tym poradzic?
Michal |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Jakich plyt urzywasz? Takie cos czasem potrafi sie dziac na slabych niemarkowych plytach. Pozatym byl tu taki temat opisujacy podobne zjawisko - ale niestety wyszukiwarka nie dziala...
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
uzylem TDK, myslalem ze to dobre plyty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Hymm.. to dziwne w takim razie
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 24.11.2003 o godz. 13:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
wyglada na to ze dvd-rw wypalane x1 chodza dobrze.
wypalilem TDK x1 i w kompie tez juz chodzi bez problemu, zobaczymy jutro co bedzie w stacjonarnym. moze to tu tkwi problem? w zbyt szybkim nagrywaniu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
trafione!!!
wypalone x1 TDK smiga jak nalezy, zarowno w stacjonarnym jak i komputerowym wniosek: na tej nagrywarce nie mozna palic x2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2003
![]() |
Pioneer DVR-A06 / prędkość nagrywania !!!!! HELP ME !
Witam !!!
Chciałbym prosić o pomoc w takiej sprawie że : Kupiłem sobie wczoraj nagrywarke Pioneer DVR-A06 . Nie znam sie na programach do wypalania płytek itp ale CD Image gier itp robiłem w alcohol 120% ! Wziołem od kolegi Pare pirackich Gier na PSX 2 i Filmów na DvD - 0 zabezpieczeń ... Zrobiłem image gry robiąc obraz w Alkoholu nie miałem możliwości ustawienia prędkości Automatycznei ustawił na MAximum i tak mialo być nic nie mogłem .. Po zrobieniu Obrazu czas na wypalanie : Akoss x4 : Możliwość wyboru zapisu x1 , x2 , x4 nastawiam x2 = biore nagrywaj wypale x 4 tak samo jak nastawie x 1 tez automatycznie on zmienia na x4 Verbatim x4 : Dokładnie to samo co z Akossem !! Media Sonic x2 : Możliwość wuboru zapisu x1 i x 2 ! nastawie x2 wypala na x 1 !!! x1 wypala x 1 Chodzi mi głownie bym mógł zapisywać x2 ! a tu nei moge czemu mi na verbatimah i akossach jak nastawiam x2 lub x1 automatycznie wchodzi na x4 !! Prosze bardzo o odpowiedź !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2003
![]() |
Nikt nie wie ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2003
![]() |
problem z DVD Pionner?
Posiadam Pioneer DVD-Rom 106 Slot-in, zwykły odtwarzacz do płyt DVD. Fajna zabawka lecz swoje już przeszła. Przestała czytać płyty DVD a z CD jakoś sobie radzi. Do sedna sprawy,... problem polega na tym, że rozregulował się laser napędu. Jego wartość techniczna jest jeszcze na dość wysokim poziomie w związku z czym chciałbym jeszcze móc go używać!
Czy istnieje jakiś domowy sposób na kalibarcję lasera i ustawienie jego właściwej częstotliwości pracy? Czy aktualizacja firmware mogłaby coś zmienić? Jakikolwiek sposób na reanimację? Będę wdzięczny za wskazówki! Pozdr... |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvr-108db, pioneer |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 02:44 |
Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |