![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.06.2003
![]() |
Miałem podobne problemy.Napęd olewał totalnie płytki DVD-RW niby je widział ale przy próbie kasowania stwierdzał że to nie RW.DVD-R po nagraniu mój xbox raz widział raz nie a płytki CD-R nagrane jako VCD nie chciał odtworzyć żaden stacjonarny odtwarzacz. Oddałem do serwisu i po tygodniu dostałem nowy egzemplarz z 2 letnią gwarancją od dnia otrzymania
(miałem tylko pół roku do końca gwarancji).
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 02.03.2004
![]() |
Witam
Kupilem dzis Pioneera 106D i chcialem dokonac odrazu upgradu biosu na 1.07, jednak wczesniej odpalilem nero zeby sprawdzic czy i jak widzi nagrywarke po czym zdziwilem sie widzac iz wersja biosu ktory jest w tym pioneerku to 1.08 no i nie bardzo wiem co jest grane bo o takiej wersji wczesniej nie slyszalem, i nie moge go sflashowac na 1.07. Ktos cos slyszal na temat 1.08 co to za nowosc? i o co tu chodzi? Jeszcze mam pytanie odnosnie tego czym moge sobie zgrac obecny firmaware aby pozniej moc do niego powrocic?? Czym najlepiej to zrobic i jak?? Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Qwertix : 02.03.2004 o godz. 23:33 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2003
![]() |
nowe egzemplaze maja nowszy firmware ostatnio coraz czesciej
niestety nie mozna go zgrac a na stronie pioneera go jeszcze go nie ma wiec po zamianie trzeba czekac az sie pojawi oficjalny firmware |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Pioneer DVR-107 nowe firmware !!! 12x rip
|
|
|
#5 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Sam mam tego pionka, ale do tego typu "usprawnien" podchodze z pewna rezerwa.
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Pioneer 107 + hack bios 1.10 = rewelacja
Witam
Z pewną nieśmiałościa odważyłem się wgrać do swojego Pionka 107 shackowany bios 1.10. Umożliwia on nagrywanie na prawie każdym nośniku DVD-R z prędkością x8. To naprawdę działa !!! "Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać" Sprawdzone na nośnikach: X-Disc x4 TDK x4 Esperanza x4 (z fabryki Giga Store, ta samo co rewelacyjny X-disc) Wszystkie te plytki palą się x8 (czas wypalania 8 min 30 sek) Testu nie przeszła płyta Data Track. Ale to nic dziwnego bo to płytka x1. A co najważniejsze: w nero mozna wybrac prędkość zapisu np. dla Esperanzy x1, x2, x4, x6 i x8. Płytki wypalone x8 sa widziane przez konsole Xbox, Playstation 2 i moje stacjonarne dvd Pioneer 656a. Próby z jakimś starym dvd przeprowadze jutro. Program dvdinfopro nie wykazuje żadnych błędów na zapisanych płytkach. Jednym słowem rewelacja. :cool: "Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać"
|
|
|
#7 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
zobacz
|
|
|
#8 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Wrażenia użytkownika? Raczej nie... Co innego znaleźć info na temat, a co innego to wypróbować.
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
witam,a czy taka"rewelacja" dziala w ten sam sposob po wgraniu nowego firmware do sony dru 530a
sorki,ze pisze tutaj o sony,ale stwiedzilem,ze zakladanie nowego tematu nie bylo konieczne.....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
Pioneer dvr 107
Mam dużo pytań
![]() Jak się sprawuje taka maszyna i czy na moim miejscu zmienilibyście (jest niewielka dopłata) LG GSA 4081B na właśnie pioneera. Poza tym czym różni się A07 od 107 bo mi wychodzi, że niczym. I jeszcze jak wygląda dokładnie wsparcie producenta (biosy głównie i gwarancje), bo słyszałem, że nadzwyczaj dobrze. Ktoś kiedyś pisał, że załadował jakiś eksperymenalny bios i nagrywał 8x na płytkach 4x (znalazłbym posta, ale wyszukiwarka nie działa) - gdzie takie coś jest bo na stronie producenta nie ma. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o A07 to jest to wersja BOX, nagrywarki 107.
Jabba |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Sam z tego korzystam. Dobry i sprawdzony system. A tu to wszystko opisalem: Witam Z pewną nieśmiałościa odważyłem się wgrać do swojego Pionka 107 shackowany bios 1.10. Umożliwia on nagrywanie na prawie każdym nośniku DVD-R z prędkością x8. To naprawdę działa !!! Sprawdzone na nośnikach: X-Disc x4 TDK x4 Esperanza x4 (z fabryki Giga Store, ta samo co rewelacyjny X-disc) Wszystkie te plytki palą się x8 (czas wypalania 8 min 30 sek) Testu nie przeszła płyta Data Track. Ale to nic dziwnego bo to płytka x1. A co najważniejsze: w nero mozna wybrac prędkość zapisu np. dla Esperanzy x1, x2, x4, x6 i x8. Płytki wypalone x8 sa widziane przez konsole Xbox, Playstation 2 i moje stacjonarne dvd Pioneer 656a. Próby z jakimś starym dvd przeprowadze jutro. Program dvdinfopro nie wykazuje żadnych błędów na zapisanych płytkach. Jednym słowem rewelacja. "Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać"
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
No dobrze, ale gdzie takie biosy są? Bo chciałem sobie coś więcej poczytać o tym, co jest i co bedzie, bo ponoć ma być bios do 106 dzięki któremu bedzie obsługiwać płytki Dual Layer. Troche głupio byłoby, żeby do 107 takiego nie było nie?.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
tam jest wszystko
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
A jak jest z korekcja błedów w pionku chcialem kupic wlasnie nec2500 ale przeczytalem ze nie radzi sobie czasami z porysowanymi plytami i dobrze wtedy miec jakis dvd-rom a jak sytulacja wygloda w przypadku pionka.
Ps A co radzicie kupic pionek czy nec i ile w tym prawdy ze pionek bedzie obslugiwac dual layer |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |