![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
mam pytanko szukam jakiegos softu do modyfikacji biosu w tym modelu najlepiej jakbym mogl sobie zrobic backup a potem edit pliku a jezeli nie ma takeigo to cos abym mogl podejrzec na zywca w nagrywarce
pozdro i dzieki |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Pionek 107 i korekcja błędów (nie sam Litkiem człowiek żyje)
Witam
To ja... Obrońca innych napedów dvd niż LiteOn'ek. Mam dwa napędy w kompie. Dvd-rom Asusa (podobno najlepszy). Wrzucilem strasznie porysowana plytke Tatu (mojej córki). Na Asusie zatrzymala sie na 47 %. Nagrywarka Pioneer 107 D łyknęła płytkę bez problemu. Zczytała cała zawartość bez problemu. Dla mnie rewelacja.
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.06.2002
![]() |
Nic dziwnego bo DVD Asusa jest bardzo niepolecany do ripowania Audio...w inych rzeczach jest można powiedzieć najlepszy..ale z Audio sobie nie radzi
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Pioneer DVR-107D niewypal - na co zamienic?
Witam.
W koncu kupilem tego Pioneera. No i kupa blada! Nagrywarka moze i dobra ale dla zamoznych. Plytki CD czyta piekinie. DVD takze. Nagrywa CD bez problemu. Ale plyty DVD nagrywa... juz tylko te ktore zechce! Tych tanszy nie ruszy! O esperanzach (wg wielu to plytki lepsze z tych tanszych) nie ma co myslec. Wiec jak dla mnie to nagrywarka moze i jest wysmienita ale dla tych co maja kase zeby kupowac plytki za conajmniej 7zl/szt. Dla mnie odpada! Zalezy mi na nagrywarce, ktora nagra filmy DVD na KAZDEJ plytce! I przy tym zeby nie zrobila sieczki i szedl pozniej taki film na odtwarzaczu DVD (nie zalezy mi tak bardzo na dluuugim przechowywaniu tych filmow). W zwiazku z tym chce zwrocic tego Pioneera do sklepu (nie minelo jeszcze 5 dni) i wziac cos innego. Meliscie okazje juz cos z tego sprawdzic i zeby sprostalo moim wymogom? I jeszcze zeby nagrywalo plytki DVDR- 8x. Mam na oku: LiteOna SOHW812S ( http://www.monitor.pl/bxa/?action=sh...gorii=35&monse ) i NEC ND2500A ( http://www.monitor.pl/bxa/?action=sh...gorii=35&monse ). Plextor odpada ze wzgledu na cene. Czy ktos cos wie na temat powyzszych nagrywarek? Co mozecie polecic? Zebym sie znowu nie wrobil jak z tym Pioneerem... Z wszelkie informacje z gory dzieki!
|
|
|
#5 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
no oczywiscie ze Plextor !!!
ale z tymi plytkami to tak jest !!
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
A ja ci polecem NEC'a ND-2500A.
Juz wiele postow przeczytalem i sam zdecydowalem sie na tego neca. Gdzies tak za 2tyg kupuje sobie ![]() Co do lite-onow to ja bym nie bral. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#8 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Nec ma slabsza korekcje bledow, wolniej ripuje dvd, ale za to jest na pierszym miejscu jezeli chodzi o jakosc wypalania plyt! Co do 812s to mozesz trafic na model, ktory moze ci sie zepsuc po kilku[astu] dniach lub tygodniach uzytkowania. Roznie to bywa z tymi litkami
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Plextor Plextor. Wiem ze dobry ale cena zabojcza! Zanim uzbieram na tego Plextora to juz bedzie co innego, lepszego i... drozszego!
Chce wymienic na cos co dobrze nagra filmy DVD na wszystkich TANICH plytkach! Zreszta ponoc ten Pioneer to jest na czesciach wlasnie Plextora! I chyba za dobra ta nagrywarka, ze tanich plytek nie chce ruszuc...
-=PawSlodki=- gg: 546153 pawslodki@interia.pl Ostatnio zmieniany przez PawSlodki : 22.03.2004 o godz. 23:42 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Polecam wymianę biosu na 1.10 hack. Po tym zabiegu Pioneer 107 wypala płyty Esperanza dvd-r (special edition) za 4 zyla z prędkościa :zeby: Doskonale też pali X-disc'i także z prędkością x8. Cena podobna. Na Dvdinfopro nie wykazuje żadnych błędów! Wypalone tak płytki działaja na stacjonarnych odtwrzaczach, konsolach PS2 i Xbox. Sprawdziłem, wiem.
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A wersja "hack" od nie hack czyms sie rozni w praktyce? PS: Po czym poznac esperanze special edition? A nie special edition juz sie nie nadaja do tego Pioneera?
|
|
|
|
#12 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Zhackowany bios zostal tak przerobiony (oczywiscie nieoficjalnie) tak zeby wpomagac wypalenie plyt, ktore nagrywarka uwaza za niestandardowe dla niej
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
A czy moglbys mi zapodac linka do tego hack'owego biosu 1.1? Bo na googlu znajduje ale nie hack
|
|
|
#14 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawa sprawa. Może Twój egzemplarz 107 jest po prostu felerny. Moja 106 wypala dobre płytki ale tańsze też.
Inna sprawa - jak Ci nie zalezy na przechowywaniu filmów na DVDR, to po co je wogóle palisz na DVDR i męczysz się kompresją. Divx jest tańszy (cdr 1 zł) i zawsze można go wyciepać jak się znudzi... Po co inwestować w palnik DVD ![]() Jabba |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() Nie ma jak Pionek, nie wiem jak wy to robicie, jak narazie do kosza poszło całe ..... zero płytek, 100% succesfull w paleniu, podejrzewam, że u Jabby podobnie.
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |