![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
Ja wgralem sobie zhakowany bios 1.18 NIL'a i na 4x pale 8x (uzywam tylko i wylacznie verbatima
)
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
Wrzuciłem oficjalny 1.18. Wcześniej miałem shackowany 1.13. Nagrywam głównie gry na PS2 i nawet TDK nagrane x8 nie wchodziły. Teraz jest wszystko ok. Jeszcz raz wielkie dzięki.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
z innej beczki troche, cos malo postow jest dotyczacych pionka, wszedzie tylko te szriteony
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Fakt. Nie wiem, co ludzie w nich widzą, bo to badziew nieprzeciętny. Jakim cudem w rankingach wyprzedza Pionieer'a, TDK czy Teac'a? Nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
zaraz sie nam zwala obroncy
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
Tak duzo jest postow dotyczacych Liteon-a poniewaz jest tak duzo problemow z nimi. Pioneer = malo problemow czyli malo postow
..Moze niech posiadacze Pionkow opisza swoje wrazenia z pracy tych nagrywarek..Ja moja 107D mam od czerwca..nagralem juz ponad 80 plyt (same Mediastory po 3zl)...teraz kupilem w promocji w Geant 90 sztuk po 1.99 za sztuke bo Beverly Hills ma te letnia promocje na filmy za darmo...moj Pioneer teraz nagrywa jak szalony...rezultat: WSZYSTKIE PLYTY NAGRANE PERFEKCYJNIE..ANI JEDNA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu...Pozdro dla wszystkich posiadaczy Pionkow.. |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Właściwie - trzeźwo myślący ![]() Najlepszy jest ten kawałek Który zakrawa na wałek: Cytat:
![]() A może powiesz mi - na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo chyba nie na podstawie tego, że płyta się nie skopała i że chodzi w każdym odtwarzaczu Bo teraz tak: Jeżeli mam BTC i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt ![]() Jeżeli mam BenQ i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt ![]() Jeżeli mam Liteona i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt ![]() No tak! Czyli tak samo za***isty jak Pioneer Wierzę, że to dobry sprzęt ale niech ktoś mnie przekona - tylko nie takimi argumentami
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jak napisałem na początku, mam Pionieer'a 107D. Nagrywa idealnie. Padły 2 płytki przez ponad 3 miesiące (na ok. 100), ale tylko z mojej winy, a dokładniej przez to, że miałem bios nxall i wypaliłem jakiś shit x2 z prędkością 8
Nagrywać chciałem x2, ale czemu tak nie robiłem wiadomo z tematu postu. Konsola mimo to widziała, ale gra się zawieszała.Pionka kupiłem za namową kumpla, który na jakims starszym modelu nagrał setki gier (taki zawód... Chciałem Liteon'a, ale wybił mi to z głowy. On miał jakiś czas i żałował.Jak dla mnie Liteon może być, ale nie dla maniakalnych wypalaczy. Najwyżej do biura, gdzie nagrywa się jedną płytę na kilka miesięcy
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu 2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy) 3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl) 4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
No i ze wszystkimi można się zgodzić
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Tylko tu akurat nie stopniowałem argumentów
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Cytat:
Co prawda prądu już tak często nie wyłączają jak za starych komunistycznych czasów, ale czasami też się zdaża. ...i gdybym to ja zaczął nagrywać płytkę DL przez 50 minut - to pewnie z jakiegoś powodu napięcie mogłoby zaniknąć w kontakcie (np. z powodu awarii, albo kot przeleciałby po wyłączniku na listwie antyprzepięciowej). ...a do tego jeszcze ta cena...
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |