![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#466 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#467 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tylko tu akurat nie stopniowałem argumentów ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Ja też nie patrzę na DL jako główne kryterium, nie ma dla mnie różnicy czy coś się nagra w 10 min czy 30, nie jestem hurtownikiem. Nie mam nagrywary, prawda, ale w sumie nie widzę modelu odpowiedniego dla mnie
![]() ![]() ![]() Pytanko do PROBIN'a - ten pionek umożliwia zmianę Booktype?
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
nie interesowalem sie tym ale popatrze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Nowy na forum
![]() |
nie obsluguje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Użyszkodnik
![]() |
Hm, to co daje ten hack na bios'ie poza paleniem płytek poza zdjęciem ograniczeń prędkości?
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
o RPC-1 (Region Free): Remember, patching your drive to region free is only half the job. A region free drive will not turn your system region free by itself. For more info, please read http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239 o 12xRip (Unlimited ripping speed): The official firmware from Pioneer limits the ripping speed on video discs. This limitation has been removed. 12x is only the maximum THEORETICAL speed that the drive can achieve, but not the sustained speed you are likely to get when ripping. Most DVD's will start ripping around 2x to 4x and end up around 8x or 10x. THIS is normal. o nx4all : All *workable* speeds for all media! This firmware allows you to select ALL burning speeds on ALL media. The official firmware from Pioneer only allows a limited set of Pioneer approved media to use these specific speeds but this patch removes that limitation. It should NOT alter the write strategies for approved media however. PROPER BURN OF NON APPROVED MEDIA IS NOT GUARANTEED! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#475 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() I tak wszyscy wiedzą, że autor miał na myśli: "inteligentny inaczej", no nie? ![]() Koluniu! Jeśli już coś mówisz - to mów to z sensem Bo niechcący mogę pomylić cię z kredensem *******ić trzy po trzy jest nie sztuka I co na myśli miał autor szukać Co twa odpowiedź tu wniosła? Ty mnie tu nie ucz rzemiosła Gadaj zdrów bla bla i to i owo Sztuką jest odpowiednie dać rzeczy słowo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
ziomuś moze zejdziesz z tonu
![]()
![]() |
#477 |
Użyszkodnik
![]() |
Faktycznie bezstronnie stwierdzam, że Użyszkodnik VIZZARD w wielu postach dopuszcza się sarkazmu, który ja sam znam i stosuję, ale spotyka się on ze niezrozumieniem i wywołuje poczucie zaadresowanej szpilki. To wynik obserwacji.
"Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe" - zatem nawet w żartach nazwanie kogoś imbecylem nie jest wyznacznikiem dobrego tonu. Tego nawet ja się nigdy nie dopuściłem. Szkoda, że nie jestem już adminem... To by było na tyle. Ten topic już się wyczerpał. Dziękuję Użyszkodnikowi Probin za szczegółowe wyjaśnienie co daje shackowany Bios. Pozdrawiam wszystkich, w szczególności nadpobudliwych nabijaczy postów.
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja sie nie dziwie ze pionek jest duzo mniej popularny od litka i od NECa. To jest sprzet bez przyszlosci. Jak mozna bylo tak pozno wypuscic cos co nie daje mozliwosci zmiany booktype i palenia na DL. A co do zapisu litek 832s z VS0A spokojnie moze z nim konkurowac. Takze ta 'furia' moze i bylaby uzasadnianiona gdybysmy rozmawiali pol roku temu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Nie do końca jednak możesz poczuć się urażony, gdyż jak sam przeczytacz raz jeszcze fragment mojego posta To zauważysz, że nie nazwałem cię tak, a tylko dałem tryb przypuszczający: "Tzn. jeżeli powiem ...." Nie było moim zamiarem mieszanie cię z błotem ![]() Chodziło mi tylko o to, żeby wyeliminować takie bzdurne uwagi, które właśnie mogłyby być potraktowane za nabijanie postów Jeżeli chodzi o nabijanie postów - to mnie to akurat nie przeszkadza czy ktoś ma 1000 postów czy 10 - zwracam uwagę na jego wypowiedzi ![]() A dodatkowo uwagi takie, żeby nie łapać za słówka są nie na miejscu z tego powodu iż wielu nowych forumowiczów pyta się co chwilę CO KUPIĆ i takimi uwagami może się sugerować - zgadza się? Perfekcyjny - więc kupuję ![]() Dlatego w tym przypadku starałem się ukazać, że bez stosownych argumentów - słowo: "PERFEKCYJNIE" może być równie dobrze zastosowane do jakiejkolwiek nagrywarki Ponadto uważam, że należy pisać - nawet prosto - ale dokładnie to co się chce przekazać, ażeby później nie domyślać się co autor miał na myśli ![]() Możesz się ze mną zgodzić lub nie, ale wydaje mi się, żę raczej dogłębnie uzasadniłem swoje stanowisko w tej sprawie A jeżeli cię uraziłem - to raz jeszcze na forum cię przepraszam - bo nie to było moim celem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvr-108db, pioneer |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 02:44 |
Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |