![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Pioneer DVR-108 i Nero Infotool
Witam.
Zakupiłem nagrywarkę jak w temacie. Podłączyłem, odpaliłem Nero Infotool i się zdziwiłem. Oto co pokazał program: O co chodzi Nigdzie nie ma zaznaczone, że nagrywarka obsługuje płyty DL.Poza tym: "Type: DVD-R/RW Combo Drive" ??!! Przeglądałem na zagranicznych stronach testy tej nagrywarki i tam Infotool pokazuje całkiem inaczej. Może mi ktoś napisać o co biega
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz stara wersje progza
sciagnij najnowsze NeroTnfo Tool ze strony www.cdspeed2000.com i wgraj je do katalogu nero tam gdzie jest stare i powinno byc OK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Dzięki za info. Zrobię tak jak mówisz. Ściągnołem też DVDInfoPro ale krzyczy o serial nr
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.05.2003
![]() |
Pioneer DVR-107D i nowe firmwares
Witam!
Na jakiś czas wypadłem z "obiegu" i teraz tak sobie patrzę - w moim pionku firmware 1.16 a tu dostępny już 1.21 Jakie macie zdania na temat fw powyżej 1.16? Co nowego wnoszą? Albo co zabierają? Nie wiem czy ładować nowy czy zostać przy obecnym, na którego nie mam powodów do narzekania.
|
|
|
#6 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
W zasadzie chyba tylko obsługa nowych nośników, pomiędzy 1.18 a 1.21 przy paleniu Verb lub TDK bez zmian (testy kprobe oczywiście na Litku).
Zmiana na nowy bios napewno nie zaszkodzi
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
pioneer DVR-107D
witam. problem polega na tym, ze predkosc zrzucania obrazu i nagrywania dvd za pomoca alkohol 120% to jakies 1,5X. mam zainstalowany soft 1.18. ustawiam najwieksze mozliwe wielkosci ale nic to nie daje. ostatnio stawialem system w kompie. problemy zaczely sie wlasnie po tym. bede wdzieczny za informacje. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
problem z pioneer DVR-107D
witam. problem polega na tym, ze predkosc zrzucania obrazu i nagrywania dvd za pomoca alkohol 120% to jakies 1,5X. mam zainstalowany soft 1.21. ustawiam najwieksze mozliwe wielkosci ale nic to nie daje. ostatnio stawialem system w kompie (win 2000). problemy zaczely sie wlasnie po tym. bede wdzieczny za informacje. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kto pyta nie błądzi...
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
powłączaj DMA i zainstaluj Aspii
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki. jeszcze wytlumacz mi jak 5-letniemu dziecku co to jest DMA i Aspii
. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki. wlaczylem DMA i po krzyku. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
Pioneer Dvr-108 zmiana biosu!!!!!
Czesc mam powazny problem kilka dni temu zakupilem ten palnik i dzis zabralem sie do zmiany biosu, sciagnolem potrzebne pliki ze strony producenta instrukcje przeczytalem dwa razy i zabralem sie do zmiany, po wylaczeniu wszystkich niepotrzebnych programow siec, antyvir itp otworzylem program i po koleji zgodnie z instrukcja az do momentu potwierdzenia czy napewno chce zmienic bios w moim pionku klikam OK i otwiera sie dosowe okienko postepu procesu po czym wyskakuje komunikat ze zmiana biosu sie niepowiodla !!!!! Dodam ze chce zmienic bios 1.06 na 1.14 ? Czy moze mi ktos pomoc ,co robie nie tak !!! Naped oczywiscie dziala po nieudanej probie odtwarza i zapisuje , ale chcialbym zmienic bios ,czytalem o kilku istotnych poprawkach w nowej wersji!!! Klepie na forum w wyszukiwarce w poszukiwaniu wskazowek ale nic nie moge znalezc!!!
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
Sprobuj kolego wgrac bios z poziomu DOS, moze to pozwoli ci sie cieszyc nowym biosem :cool:
Jak sie uda to daj znac, a jesli nie wiesz jak to zrobic pod DOSem to popros specjaliste ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
kurcze czy nikt nie moze mi podsunac jakiegos pomyslu? , widze ze ciezko przychodzi komukolwiek napisanie kilku slow? niedawno mialem problemy z nagrywaniem dvd i tez zadnego konkretnego pomyslu nikt mi nie podeslal,szkoda ze tak to juz jest starzy wyjadacze pisza tylko poszukaj, google itd !!! a ja nic ani na innym forum ani tu znalezc niemoge!!! pozdrawiam i czekam nadal!!!
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...t=bios+pioneer... i wszystko jasne.
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |