![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
winoncd
jest edycja dvd
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2004
![]() |
Pioneer 108 nowy firmware
Witam, kilka dni temu wyszedł najnowszy bios do Pioneera 108, czy ktoś go może już testował? Jakie jsą wsze opinie? Warto instalować??
A tak apropo to dlaczego my posiadacze pioneerów jesteśmy poszkodowani i nie ma przyklejonego tematu o naszych wypalarkach? Wiem że nie ma zbyt dużo tematów z tym sprzętem związanych, jak np Liteonów. Ja też miałem liteona - a nawet dwa. Zraziłem się na nim ale chyba dlatego że kupiłem model 832s, po miesiącu poszedł do serwisu, a do kosza poszło też kupe płytek. natomiast z serwisu wrócił już model 1633s - wg mnie nie ustępuje pioneerowi, a dzięki możliwościom tuningu nawet go przewyższa. No ale w tem czasie jak czekałem na litka to zakupiłem pioneera bo nie mogłem doczekać się palnika. Niestety pioneer był walnięty i zanim mi wymienili to musiałem odczekać jeszcze tydzień. Przepraszam troche odbiegłem od tematu, pytałem o bios a opowieedziałem histroię bojów z dvd. pozdrawiam i czekam na opinie. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.11.2004
![]() |
Witam ja tez ma Pioniera 108 jest bardzo zadowolony bios zminiłem jest oki tak jak napisali.
P.S. Poszukuje serialu do DVDXCopy 4.0.3.8 |
|
|
|
|
|
#5 | |||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A żebyś nie tracił cennego czasu na szukanie ![]() I zajął się tematem najważniejszym, czyli nagrywaniem Wyszukałem specjalnie dla ciebie ósmy odcinek serialu: Cytat:
Cytat:
Odcinki wcześniejsze oraz późniejsze znajdziesz TU
![]() |
|||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Nowy firmware do Pioneer-a 108
Czy ktoś już go wgrywał i sprawdził?
Pioneer DVR-108 firmware 1.18 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2004
![]() |
ja go mam i nagralem 14 plytek i wszystko jest ok, dodatkowo co widac zaraz po wgraniu to detekcja i odpalanie nagranych plytek, jest o niebo lepiej niz w 1.14.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
U mnie problem gdyz nie moge nagrywac z predkoscia inna niz na max. !!!!
nie chce mi obecnie kasowac nosnikow RW i wogole nie wiem jak moge wrocic do starszego firmware . Czy ktos moze pomoc
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2003
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Ja mam Pionka 108 z biosem 1.18 - i wszystko śmiga OK. Pali bez problemu płyty DVD +/- x8 (niektóre pokazuje nawe x12 i x16 - ale nie ryzykowałem takiej prędkości). Płyty RW zapisuje bez problemów z prędkościa x4. Przy zapisie DVD+/-R x8 płyty są czytane bez problemu na kompie i DVD stacjonarnych. Jedyny problem - nie mogę ustawic booktype na DVD-ROM dla płyt DVD+R DL. Oczywiście palnik nagrywa na takich płytach, ale nie wszystkie stacjonarki (w tym i mój Philips) chcą widzieć płyty nagrane nie jako DVD-ROM.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
U mnie problem ogolnie sprowadza sie do tego iz niestety za nic nie moge wypalic z predkosciami mniej niz x6 !!!!
Czyli x1/x2/x4 obojetnie jakiej firmy nosnik wywala mi blad na roznych softach !!! Natomiast wypalanie od x6 -x16 no problem . Zmusilem palnik do przyjecia starego firmware do biosu ale niestety nic to nie dalo . Prawdopodobnie ma to gdzies indziej zapisane gdyz nic mi ten stary bios nie dal. Musze ja chyba reklamowac gdyz innego wyjscia nie widze a potzrebuje male predkosci np. do ps2. pzdr.... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
a płytki to Esperanza DVD-R x8
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Nie no spox u jednego wypalisz x16 i pojdzie u drugiego niestety nie i takze wypalanie np. x2 daje mi tylko 100% pewnosci ze bedzie chodzic obojetnie na jak wysluzonej Pleyce 2!!!
Po prostu nie satysfakcjonuje mnie ze nie moge wypalac w pelnym zakresie tym bardziej ze jest to Pionek ! pzdr......... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Cytat:
tylko ciekawe jak beda sie sprawowac te plytki z uplywem czasu (chce dodac ze tym tematem PS2 zajmuje sie prawie cztery lata). Odsylam na forum "Gamebackup" bardzo dobre w tej tematyce, mozna sie duzo dowiedziec na temat nagrywania gier PS2 i z jaka szybkoscia je nagrywac, warto poczytac. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
![]() |
Taaa wiem o ty ale musisz niestety wziasc pod uwage ze nie sa to dane lub pliki czy gierka na pieca tylko kopia pod PS2 a chyba wiesz jak kiepskie sa w niej czytniki !!!
Zreszta proponuje wejsc na jakiekolwiek forum PS2 i sam zmienisz zdanie co do konsoli. Zgadzam sie ze wolniej nie znaczy lepiej !!! Sam pale x12 i to pod dvd z kompilacja na divx/xvid jak i rowniez plytki na pieca i jesli sa np. Platinium to naprawde all biega bez jakichkolwiek problemow. Niestety konsole rzadza sie innymi prawami gdyz czytnik + jakis modchip nie zawsze dzialaja tak jak tego bysmy chcieli !!! pzdr...... |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |