Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.12.2004, 12:54   #1
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
nie koniecznie plytki nero ma cos w sobie jak juz pisalem ze czesto lubi zaszalec na twoich plytkach niszczac je sam mam takie plytki dzieki nero wiec dalem sobie z nim spokuj uzywam go tylko w ostatecznosci
W takim razie jaki program polecasz?
peterka jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.12.2004, 14:06   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
winoncd jest edycja dvd
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2004, 09:45   #3
DonAlberto
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2004
DonAlberto zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pioneer 108 nowy firmware

Witam, kilka dni temu wyszedł najnowszy bios do Pioneera 108, czy ktoś go może już testował? Jakie jsą wsze opinie? Warto instalować??

A tak apropo to dlaczego my posiadacze pioneerów jesteśmy poszkodowani i nie ma przyklejonego tematu o naszych wypalarkach? Wiem że nie ma zbyt dużo tematów z tym sprzętem związanych, jak np Liteonów.
Ja też miałem liteona - a nawet dwa. Zraziłem się na nim ale chyba dlatego że kupiłem model 832s, po miesiącu poszedł do serwisu, a do kosza poszło też kupe płytek. natomiast z serwisu wrócił już model 1633s - wg mnie nie ustępuje pioneerowi, a dzięki możliwościom tuningu nawet go przewyższa.
No ale w tem czasie jak czekałem na litka to zakupiłem pioneera bo nie mogłem doczekać się palnika. Niestety pioneer był walnięty i zanim mi wymienili to musiałem odczekać jeszcze tydzień.

Przepraszam troche odbiegłem od tematu, pytałem o bios a opowieedziałem histroię bojów z dvd.
pozdrawiam i czekam na opinie.
DonAlberto jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2004, 18:04   #4
A.Reszcz
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.11.2004
A.Reszcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ja tez ma Pioniera 108 jest bardzo zadowolony bios zminiłem jest oki tak jak napisali.
P.S.
Poszukuje serialu do DVDXCopy 4.0.3.8
A.Reszcz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2004, 18:31   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez A.Reszcz
P.S.
Poszukuje serialu do DVDXCopy 4.0.3.8
Mam nadzieję, że serialu brazylijskiego

A żebyś nie tracił cennego czasu na szukanie

I zajął się tematem najważniejszym, czyli nagrywaniem

Wyszukałem specjalnie dla ciebie ósmy odcinek serialu:

Cytat:
§ -8-
Cytat:

Redakcja serwisu CDRinfo.pl zabrania użytkownikom zamieszczania i publikowania treści niezgodnych z prawem, reklam, spamu, a w szczególności numerów seryjnych, kluczy programowych, c r a c ków, czy tzw. 'wspomagaczy', 'poprawek', 'łatek' etc. umożliwiających nielegalne użytkowanie komercyjnych aplikacji. Użytkownicy nagminnie nie stosujący się do niniejszego postanowienia mogą liczyć się z konsekwencjami - z czasowym zablokowaniem dostępu do Forum dyskusyjnego oraz wykluczeniem z grona zarejestrowanych użytkowników włącznie

Odcinki wcześniejsze oraz późniejsze znajdziesz TU
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 09:36   #6
kuchar1
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.11.2004
kuchar1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nowy firmware do Pioneer-a 108

Czy ktoś już go wgrywał i sprawdził?
Pioneer DVR-108 firmware 1.18
kuchar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 14:16   #7
dj infi
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2004
dj infi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja go mam i nagralem 14 plytek i wszystko jest ok, dodatkowo co widac zaraz po wgraniu to detekcja i odpalanie nagranych plytek, jest o niebo lepiej niz w 1.14.
dj infi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2004, 12:55   #8
DEFFCON
Bywalec

Data rejestracji: 10.09.2002
DEFFCON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie problem gdyz nie moge nagrywac z predkoscia inna niz na max. !!!!
nie chce mi obecnie kasowac nosnikow RW i wogole nie wiem jak moge wrocic do starszego firmware .
Czy ktos moze pomoc
DEFFCON jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2004, 23:18   #9
krzyysiekk
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.10.2003
krzyysiekk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://gradius.rpc1.org/

poszperaj tutaj,ja mam 107 i zawsze tutaj aktualizuje.
krzyysiekk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 14:13   #10
Arecky
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
Arecky w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam Pionka 108 z biosem 1.18 - i wszystko śmiga OK. Pali bez problemu płyty DVD +/- x8 (niektóre pokazuje nawe x12 i x16 - ale nie ryzykowałem takiej prędkości). Płyty RW zapisuje bez problemów z prędkościa x4. Przy zapisie DVD+/-R x8 płyty są czytane bez problemu na kompie i DVD stacjonarnych. Jedyny problem - nie mogę ustawic booktype na DVD-ROM dla płyt DVD+R DL. Oczywiście palnik nagrywa na takich płytach, ale nie wszystkie stacjonarki (w tym i mój Philips) chcą widzieć płyty nagrane nie jako DVD-ROM.
Arecky jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 18:58   #11
DEFFCON
Bywalec

U mnie problem ogolnie sprowadza sie do tego iz niestety za nic nie moge wypalic z predkosciami mniej niz x6 !!!!
Czyli x1/x2/x4 obojetnie jakiej firmy nosnik wywala mi blad na roznych softach !!!
Natomiast wypalanie od x6 -x16 no problem .
Zmusilem palnik do przyjecia starego firmware do biosu ale niestety nic to nie dalo .
Prawdopodobnie ma to gdzies indziej zapisane gdyz nic mi ten stary bios nie dal.
Musze ja chyba reklamowac gdyz innego wyjscia nie widze a potzrebuje male predkosci np. do ps2.
pzdr....
Stary 08.01.2005, 19:18   #12
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez DEFFCON
...a potzrebuje male predkosci np. do ps2.
pzdr....
często wypalam znajomemu płytki na PS2 i zazwyczaj pale je X12 i działają bez problemu ,tak więc nie widze najmniejszego powodu aby palić je z mniejszą prędkością
a płytki to Esperanza DVD-R x8
Stary 08.01.2005, 22:59   #13
DEFFCON
Bywalec

Nie no spox u jednego wypalisz x16 i pojdzie u drugiego niestety nie i takze wypalanie np. x2 daje mi tylko 100% pewnosci ze bedzie chodzic obojetnie na jak wysluzonej Pleyce 2!!!
Po prostu nie satysfakcjonuje mnie ze nie moge wypalac w pelnym zakresie tym bardziej ze jest to Pionek !
pzdr.........
Stary 09.01.2005, 13:15   #14
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez namor
często wypalam znajomemu płytki na PS2 i zazwyczaj pale je X12 i działają bez problemu ,tak więc nie widze najmniejszego powodu aby palić je z mniejszą prędkością
a płytki to Esperanza DVD-R x8

tylko ciekawe jak beda sie sprawowac te plytki z uplywem czasu (chce dodac ze tym tematem PS2 zajmuje sie prawie cztery lata).
Odsylam na forum "Gamebackup" bardzo dobre w tej tematyce, mozna sie duzo dowiedziec na temat nagrywania gier PS2 i z jaka szybkoscia je nagrywac, warto poczytac.

pozdrawiam
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2005, 00:19   #15
DEFFCON
Bywalec

Taaa wiem o ty ale musisz niestety wziasc pod uwage ze nie sa to dane lub pliki czy gierka na pieca tylko kopia pod PS2 a chyba wiesz jak kiepskie sa w niej czytniki !!!
Zreszta proponuje wejsc na jakiekolwiek forum PS2 i sam zmienisz zdanie co do konsoli.
Zgadzam sie ze wolniej nie znaczy lepiej !!!
Sam pale x12 i to pod dvd z kompilacja na divx/xvid jak i rowniez plytki na pieca i jesli sa np. Platinium to naprawde all biega bez jakichkolwiek problemow.
Niestety konsole rzadza sie innymi prawami gdyz czytnik + jakis modchip nie zawsze dzialaja tak jak tego bysmy chcieli !!!
pzdr......
Odpowiedz na post

Tagi
dvr-108db, pioneer

Twoje uprawnienia: