![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2004
![]() |
Witam!
Zakupiłem w Proline'ie wałek Verbatimów DVD+R x16. Niby ładnie: MCC 004. Ale coś się dzieje. Gdy palę je x2,4 albo x4 to w ogóle nie mogę ich odtworzyć (komp w ogóle nie znajduje płyty w nagrywarce, to samo na stacjonarnym odtwarzaczu DVD). A gdy palę x6 lub x8 to wszystko jest ok, tylko że PI Errors są bardzo duże. (pierwszy raz w życiu miałem takie błedy PI). Ale PI Failures ładnie na poziomie 1. Stacjonarne DVD wtedy ładnie czyta, bez problemów, to samo komp. Kurczę, nigdy takich problemów nie miałem (kupowałem albo Verbatimy x8 albo TDK).A teraz nie spojrzałem przy kupowaniu na prędkość zapisu na opakowaniu, bo na stronie Proline były x8. Czy to wina tego że kupiłem x16 ? Pomózcie mi. Jak mam palić te płyty, bo wydałem troche kasy, a tu taki zonk Czy mam wywalić ten wałek przez okno ? Pozdrawiam. P.S 1 Zamieszczam screen z testu. Płyta wypalona x6. Czy aż tak bardzo źle jest nagrana ta płyta ? P.S 2 Inne płyty palą się dobrze, więc wykluczam winę palnika. P.S 3 Dlaczego gdy zaznaczam prędkość testu: x8 albo maximum w Nero CD-DVD Speed to nigdy takiej prędkości nie mam ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A co z ASPI? Masz zainstalowane?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Hmm. Ale komp widzi nagrywarkę. Tylko nagrywarka nie widzi płyty.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i?aspi sluzy do komunikacji i jest wykorzystywane do nagrywania, nie oznacza, ze widzi, to ze juz dobrze bedzie dzialac.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
więc mam ASPI. I dalej to samo. Gdy wypalę x4 to płyta jest do wyrzucenia :/
A gdy wypalę x8 to są duże błędy PI, ale PI Failures są w porządku.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
a jak z gwarancja, moze nagrywarka juz odsluzyla swoje
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
gwarancja jest. Nagrywarka ma niecały rok. Ale chyba te płyty są jakies do d..py, bo na innych wszystko ładnie cacy.
A może nagrywarce coś nie pasują te płyty. Ehhh..szkoda że otworzyłem te wałki, bo mogłbym je gdzieś opchnąć. Nie wiem już nic.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
a moze sprawdz u kogos inego na pioneer'rze jak sie pala, albo na innej nagrywarce, wtedy bedziesz mial pewnosc czy to dvd-rw czy plytki
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale po co palic plyty 2 lub 4x?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Narazie nie mam u kogo sprawdzić tych płyt.
Re: demek No spoko. Wypaliłem x6 i oto wyniki testu tej płyty (patrz screen wyżej) Raczej nie zadobrze wygląda. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
no lipa straszna
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze jedno pytanko: Dlaczego zawsze jak testuje płyty to nie widać błędów Jitter na wykresie ?
I co jest z tą prędkością testowania? Zaznaczone x8 a tu ledwo x3. (Nagrywarka jest sprawna na 100 %. Inne płyty palą się znakomicie.) |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...0&postcount=13 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=14 Problem z Verbatimem +Rx16 jest znany. Pisałem: ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4156 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=268 Napęd jest sprawny. Wina nośnika. ![]() Pioneer nie zwraca błędów Jitter a z prędkością normalne.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.07.2005 o godz. 22:44 |
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ehh...człowiek się uczy na błędach :/
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |