![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2003
![]() |
Jeśli jest to możliwe to prosiłbym o konkretny link do ściągnięcia tego "poprawionego firmware" bo ten podany przez kradka owszem wchodzi ale nic niemoge zrozumieć.Dzięki z góry.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
A mozna na tym forum podawac linki do firmware?
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.06.2003
![]() |
http://forum.firmware-flash.com/viewforum.php?f=2
Poszukaj powyzej To jest działo niejakiego człowieka o nicku Gradius bodajże ![]() A ja mam jeszcze pytanie , może ktos moje wątpliwości ciut rozwieje.. Do odtwarzania płyt mam zamiar wykorzystać cos o nazwie Aiwa HT-DV 90 Pierwsze dwie nagrane płyty czy przerobione DVDOne film maja taka tendencję, że po paru lub parunastu minutach robia stop w odtwarzaczu ..koniec oglądania..Ten model nadaje sie do płyt DVD-R, bo tyle sprawdziałem. Więc czy to chodzi kurna po prostu o odpowiednie nosniki ?? Czy umiejętności w nagrywaniu ?? ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Zreszta co innego podać, co innego korzystać
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
link do biosu
http://pioneerdvd.rpc1.org/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
Dokladny link nizej -- aczkolwiek ja sam mam wersje 1.30 i dziala bardzo fajnie, a 1.33 poprawionej nie probowalem.
http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-105%2...+%2012xRip.zip
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
BIOSIK
gdyby ktos podesłał mi zhackowany biosi do pioneera ten 1.30 i 133 to byłbym wdzieczny jakos nie moge znalesc tego zhackowanego
domi1971@wp.pl |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
1.21 dodano obsługę zapisu x2 na nowych nośnikach Prodisc DVD-R dodano obsługę większej ilości nośników DVD-R/RW, oraz CD-R/RW 1.30 Poprawiono niezawodność zapisu i odczytu nośników DVD-R/RW Poprawiono niezawodność zapisu nośników CD-R/RW Dodano możliwość zapisu z prędkością x2 na nośnikach New Prodisc DVD-R 1.30 zhakowany Mirrored Pioneer DVR-105 v1.30 RPC-1 + 2x4RITEKG03 by Gradius ![]() This firmware will allow you to burn RITEKG03 media at 2x (at the expense of TAIYOYUDEN 2x media which will now only burn at 1x). 1.33 zhakowany Pioneer DVR-105 v1.33 RPC-1 + 2xDVD-R + no rip limit for pressed DVD's 1.33 zwykły DVD-R/RW Writability Improvement DVD-R/RW Playability Improvement DVD-Dual Layer Playability Improvement CD-R/RW Writability Improvement Once updated to version 1.33, this drive will not revert to older firmware versions http://kickme.to/dvd105s Jabba |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Od dawna czyli prawie od zawsze cieszył mnie fakt,jakie to wszystko jest niezawodne i jedno do drugiego pasuje ^_^ ze jak JUZ Fabryka jakas cus wypuści, to bedzie to fajowe i bedzie działało od razu jak trzeba ^_^
Ale to taka luźna mysl.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
niraz mi pionek nagrywał x4 ,teraz mieli ,mieli i wysypuje sie na załadunku , x 2 nagrywa idealnie .czy bios tu cos pomoze
ob sie przymierzam do załadowania 1.30 15min a 30 to roznica
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
A co do biosów - firmy po prostu nie umieszczaja w nich wszystkich mozliwości sprzętowych chyba. W końcu w pewnych sprawach ograniczają ich różne przepisy (kopiowanie, regiony), wypuszczają sprzęt szybko aby przegonić konkurencję a niedoróbki i bugi załatwiają poprawkami i upgradami firmware. Teraz jeszcze dochodzi sprawa nośników (najlepiej jak nagrywara go zna). A jednego producenta płyt firma lubi, innego nie . A najlepiej żebyś używał płyt tej formy co wypuściła wypalarkę - takie ostrzezenie było w instrukcji mojego Teaca CDRW. Tylko,ze płytę Teac widziałem tylko raz, w boxie nagrywarki DVD Teac (700 MB). Podobnie słabo u nas chyba z płytami Pioneer, Plextora wogóle nie ma. Zresztą to i tak tylko ich nalepki a nośnik od CMC,Tayio Yuden,Prodisc...Pozdrawiam Jabba |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
to nie wina plyt przy 10 roznych zmowienia ,nie .nadzieja w nowym biosie ale cholernie sie boje ze cos sie popierniczy i sobie jeszcze pogorsze bardziej
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2003
![]() |
Mam problem po wgraniu biosu 1.33 zhakowany Pioneer DVR-105 nagrywarka przestała działać w CloneCD 4.2.0.2 pl nie nagrywa żadnej płyty i pozaładowaniu do bufora wyżuca komunikat o sprzętowym problemie.Poradziłem sobie poprzez dodanie virtual disk w clonie i zrzucie na dysk i ponowne nagranie w nero lecz jest to uciążliwe a mam dużo danych w image.Prubowałem zmiane biosu na orginalną 1.33 i nic ztego poprostu niewgrał.Pytanie zasadnicze jak zmienić biosik na 1.33 orginał.Pomocy z podziękowaniem.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
no i własnie tego sie obawiam ze cos sie poknoci po wgraniu biosu. ale znow dlaczego nie nagrywa mi x 4 (tzn ,nieraz cos jej odwali i nagra) x 2 normalnie . moze to nagrywarka umiera .ale x2 nagrywa jak głupia
|
|
|
#15 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvr-108db, pioneer |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 03:44 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |