Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.04.2005, 15:19   #1
MAREK11
Bywalec

Data rejestracji: 28.12.2004
MAREK11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zgrywanie kasety VHS przez karte TV VinFast

Pożyczyłem kartę TV WinFast od kolegi. Podłączyłem magnetowid do karty i zgrałem film,
z kasety VHS. Nie wiem dlaczego ale przy odtwarzaniu niektóre klatki na moment się zatrzymują. Może mieliście takie zdarzenie dlaczego tak się dzieje. Czy to wina komputera czy karty czy magnetowidu. Pierwszy raz zrobiłem . Pozdrawiam.
MAREK11 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.04.2005, 15:38   #2
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MAREK11
Pożyczyłem kartę TV WinFast od kolegi. Podłączyłem magnetowid do karty i zgrałem film,
z kasety VHS. Nie wiem dlaczego ale przy odtwarzaniu niektóre klatki na moment się zatrzymują. Może mieliście takie zdarzenie dlaczego tak się dzieje. Czy to wina komputera czy karty czy magnetowidu. Pierwszy raz zrobiłem . Pozdrawiam.
Ja mam taka sama karte i z magnetowidu zgralo sie bardzo dobrze, nic sie nie zatrzymuje. Albo masz za wolnego kompa (procesor albo dysk twardy), albo wybrales zbyt extremalne rozdzielczosci.
DanielP jest offline  
Stary 19.04.2005, 21:47   #3
MAREK11
Bywalec

Mam procesor 1,7GB nie jest chyba za mocny i pamięć 256.Robiłem zgrywanie z magnetowidu tylko za pomocą karty.Nie używałem żadnego programu do przechwytywania video i plik wyszedł (mpeg).Pewnie dlatego jest ta czkawka.
Mam program Pinocle Studio 9 ale jak go zainstalowałem to robi pliki (avi)i czkawki chyba nie ma tylko kiedy chce odtworzyć to obraz jest ale nie ma głosu.Nie wiem jak ustawić program żeby był głos.Pozdrawiam.
MAREK11 jest offline  
Stary 31.05.2005, 10:55   #4
tom68
Bywalec

Data rejestracji: 25.01.2005
tom68 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez MAREK11
Mam procesor 1,7GB nie jest chyba za mocny i pamięć 256.Robiłem zgrywanie z magnetowidu tylko za pomocą karty.Nie używałem żadnego programu do przechwytywania video i plik wyszedł (mpeg).Pewnie dlatego jest ta czkawka.
Mam program Pinocle Studio 9 ale jak go zainstalowałem to robi pliki (avi)i czkawki chyba nie ma tylko kiedy chce odtworzyć to obraz jest ale nie ma głosu.Nie wiem jak ustawić program żeby był głos.Pozdrawiam.
Jeżeli jeszcze temat aktualny to można zgrywać jako DVD. Co do głosu trzeba wejść w zakłdkę z ustawieniami przechwytywania dzwięku i wybrać odpowiednie np. microfone line - in . Klawisz F1 - pomoc.Pozdrawiam.
tom68 jest offline  
Stary 31.05.2005, 11:09   #5
tom68
Bywalec

Zgrywanie VHS przez ATI 9200 VIVO

Nie zakładam nowego tylko sie podłącze.
Zgrywam z VHS (3h55min) film na kompa programem PS9 (AMD 2500+AtI 9200 VIVO+120HDD+20HDD) i tu sie zaczyna problem. Zapisany materiał ma ok 3h30min ( brak utraconych klatek przy przechwytywaniu ) i rozjechany dzwięk juz od ok 5 min. W czym moze byc problem ?
Sterowniki ? Kodeki ?

Zaznacze ze wcześniej zgrywałem tez długi film ok 3h i wszystko ok. PS9 nagrał na płytke DL9.
tom68 jest offline  
Stary 31.05.2005, 16:48   #6
MAREK11
Bywalec

Dzięki tom68 weszłem w ustawienia i zaznaczyłem- microfone line -Przegrywanie zrobiłem przy pomocy programu-PS9 udało się wszystki materiał zgrać na komputer.Potem >Tworzenie filmu i zakładka MPEG-jak zakończył,reszte zrobiłem innym programem.Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
MAREK11 jest offline  
Stary 02.06.2005, 21:09   #7
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam ta karte i celka 2 Ghz i dysk 200GB 7200 rpm i za cholere nie odzie zgrac w rozdzielczisci wyzszej niz vcd;/ (352x288) na czymkolwiek wyzszym zaraz sie zacina i gubi klatki;/ probowalem juz chyba wszytskeigo,wielu programow i nic top nie daje.
zgrywalem juz nieskompresowane,z kompresja xvid,mjpeg, w locie do mpeg1, mpeg2... i nic,,pomozcie mi cos, bo musze kilka filmow wgrac.
Stef jest offline  
Stary 03.06.2005, 08:49   #8
krzychu01
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.06.2005
krzychu01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sam zgrywalem z VCR a sprzęt mam Athlon 1700 i kartę TV 304+ Prolinka nie lepszy i idzie git ale trzeba uVCR i Pic MJPG i przy 720,576 jest git dziwięk PCM albo MPEG2 ale w Power VCR i też idzie bez problemu.
krzychu01 jest offline  
Stary 03.06.2005, 11:38   #9
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czyli zgrywacie pic mjpeg i w rozdzielczoisci DVD bez zadnych zaciec?
Stef jest offline  
Stary 03.06.2005, 13:06   #10
krzychu01
Nowy na forum

No i procek Athlon XP 1700+ jest 60-70% obciążony.
krzychu01 jest offline  
Stary 03.06.2005, 13:32   #11
tom68
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Stef
a ja mam ta karte i celka 2 Ghz i dysk 200GB 7200 rpm i za cholere nie odzie zgrac w rozdzielczisci wyzszej niz vcd;/ (352x288) na czymkolwiek wyzszym zaraz sie zacina i gubi klatki;/ probowalem juz chyba wszytskeigo,wielu programow i nic top nie daje.
zgrywalem juz nieskompresowane,z kompresja xvid,mjpeg, w locie do mpeg1, mpeg2... i nic,,pomozcie mi cos, bo musze kilka filmow wgrac.

Jeżeli dobrze widze masz tylko jeden dysk fizyczny (200GB) i to moze być przyczyną na wyższych rozdzielczościach. Jezeli masz możliwość pożycz drugi dysk ( czysty) i na niego zgraj materiał. Zalecane jest 2 dyski fizyczne
1 - system + inne pierdoły
2 - przechwytywane filmy + inne rzeczy ( mniej miejsca na filmy)

Wg. mnie to najlepiej tak
1 dysk podzielony na 2 partycje
c - system + programy
d - inne

2 dysk 1 partycja
e - filmy zgrane

d, e - nazwy poglądowe

Pozdrawiam.
tom68 jest offline  
Stary 03.06.2005, 13:57   #12
krzychu01
Nowy na forum

O ile testowalem PS9 to to nie jest najlepszy program może u mnie bylo coś nie tak a może trzeba karte wvideo firmową bo obraz byl kiepski a i zgrywalem tylko krutkie filmy i nie zauważylem żeby bylo coś nie tak z dźwiękiem ale zato Ulead czy jakoś ta Video Studio 8
jest pod tym wzglendem lepszy.
krzychu01 jest offline  
Stary 03.06.2005, 14:59   #13
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
Ile masz ramu, i jaką płytę główną. Celeron 2ghz nie jest szybkim procesorem (p4 wymaga ogromnych przepustowości pamięci, a celeron to przecież p4 z okrojonym do bólu cachem drugiego poziom, dopiero celeron d wygląda nieźle) i to może być problem, a jeśli jeszcze do tego dołożyć płytę z nie najlepszym chipem i obsługą jednokanałowego ramu to zaczyna wyglądać kiepsko, idąc dalej, jeżeli pamięć jest sdram to wychodzi z tego nędza straszna, w tym ostatnim przypadku pomóc może tylko zmiana płyty i pamięci.
robert_d jest offline  
Stary 03.06.2005, 15:06   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez robert_d
Ile masz ramu, i jaką płytę główną. Celeron 2ghz nie jest szybkim procesorem (p4 wymaga ogromnych przepustowości pamięci, a celeron to przecież p4 z okrojonym do bólu cachem drugiego poziom, dopiero celeron d wygląda nieźle) i to może być problem, a jeśli jeszcze do tego dołożyć płytę z nie najlepszym chipem i obsługą jednokanałowego ramu to zaczyna wyglądać kiepsko, idąc dalej, jeżeli pamięć jest sdram to wychodzi z tego nędza straszna, w tym ostatnim przypadku pomóc może tylko zmiana płyty i pamięci.
nie dramatyzujmy.

ja na sprzęcie takim jak w profilu zgrywam z kamety cyfrowej (wiem trochę co innego) bez większych problemów.

fakt, aby nie tracić klatek wyłączam praktycznie wszystko co chodzi w tle a nie jest niezbędne i zgrywam na fizycznie inny dysk (nie systemowy)
ed hunter jest offline  
Stary 03.06.2005, 17:05   #15
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie dramatyzuje tylko stwierdzam pewien fakt, ty dysponujesz zupełnie innym sprzętem, sam mam athlona i wiem jak na nim się pracuje, ale swojego czasu nawet zatwardziali "intelowcy" przyznawali że celeron oparty na p4 to nie najlepszy procesor i nadaje się tylko do obniżenia kosztów przy zmianie platformy po czym należy go wymienić na p4. Jeśli nie pamiętasz to p4 1,7ghz dostawał w d... od p3 1,3 - 1,4ghz, fakt że procesor był wtedy jeszcze nie dopracowany ale miał 256kb cache, celeron ma tylko 128kb, a my mówimy to o przepychaniu i obróbce całkiem sporej ilości danych. Natomiast "cuda" które powstały pod intela w celu obniżenia kosztów potrafiły całkiem skutecznie zadusić nawet jego flagowy produkt.
Jeszcze taki przykład co "dopracowana" płyta główna potrafi zrobić, kupiłem znajomej napęd dvd do nie najnowszego komputera z celeronem 500mhz, okazało się że filmy tną się niemiłosiernie, w ramach testu założyłem celka 900mhz, poprawa była, ale filmy przycinały się dalej .
robert_d jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: