![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
Zgrywanie kasety VHS przez karte TV VinFast
Pożyczyłem kartę TV WinFast od kolegi. Podłączyłem magnetowid do karty i zgrałem film,
z kasety VHS. Nie wiem dlaczego ale przy odtwarzaniu niektóre klatki na moment się zatrzymują. Może mieliście takie zdarzenie dlaczego tak się dzieje. Czy to wina komputera czy karty czy magnetowidu. Pierwszy raz zrobiłem . Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Mam procesor 1,7GB nie jest chyba za mocny i pamięć 256.Robiłem zgrywanie z magnetowidu tylko za pomocą karty.Nie używałem żadnego programu do przechwytywania video i plik wyszedł (mpeg).Pewnie dlatego jest ta czkawka.
Mam program Pinocle Studio 9 ale jak go zainstalowałem to robi pliki (avi)i czkawki chyba nie ma tylko kiedy chce odtworzyć to obraz jest ale nie ma głosu.Nie wiem jak ustawić program żeby był głos.Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Zgrywanie VHS przez ATI 9200 VIVO
Nie zakładam nowego tylko sie podłącze.
Zgrywam z VHS (3h55min) film na kompa programem PS9 (AMD 2500+AtI 9200 VIVO+120HDD+20HDD) i tu sie zaczyna problem. Zapisany materiał ma ok 3h30min ( brak utraconych klatek przy przechwytywaniu ) i rozjechany dzwięk juz od ok 5 min. W czym moze byc problem ? Sterowniki ? Kodeki ? Zaznacze ze wcześniej zgrywałem tez długi film ok 3h i wszystko ok. PS9 nagrał na płytke DL9. |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Dzięki tom68 weszłem w ustawienia i zaznaczyłem- microfone line -Przegrywanie zrobiłem przy pomocy programu-PS9 udało się wszystki materiał zgrać na komputer.Potem >Tworzenie filmu i zakładka MPEG-jak zakończył,reszte zrobiłem innym programem.Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a ja mam ta karte i celka 2 Ghz i dysk 200GB 7200 rpm i za cholere nie odzie zgrac w rozdzielczisci wyzszej niz vcd;/ (352x288) na czymkolwiek wyzszym zaraz sie zacina i gubi klatki;/ probowalem juz chyba wszytskeigo,wielu programow i nic top nie daje.
zgrywalem juz nieskompresowane,z kompresja xvid,mjpeg, w locie do mpeg1, mpeg2... i nic,,pomozcie mi cos, bo musze kilka filmow wgrac. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2005
![]() |
Sam zgrywalem z VCR a sprzęt mam Athlon 1700 i kartę TV 304+ Prolinka nie lepszy i idzie git ale trzeba uVCR i Pic MJPG i przy 720,576 jest git dziwięk PCM albo MPEG2 ale w Power VCR i też idzie bez problemu.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
czyli zgrywacie pic mjpeg i w rozdzielczoisci DVD bez zadnych zaciec?
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
No i procek Athlon XP 1700+ jest 60-70% obciążony.
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Jeżeli dobrze widze masz tylko jeden dysk fizyczny (200GB) i to moze być przyczyną na wyższych rozdzielczościach. Jezeli masz możliwość pożycz drugi dysk ( czysty) i na niego zgraj materiał. Zalecane jest 2 dyski fizyczne 1 - system + inne pierdoły 2 - przechwytywane filmy + inne rzeczy ( mniej miejsca na filmy) Wg. mnie to najlepiej tak 1 dysk podzielony na 2 partycje c - system + programy d - inne 2 dysk 1 partycja e - filmy zgrane d, e - nazwy poglądowe Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
O ile testowalem PS9 to to nie jest najlepszy program może u mnie bylo coś nie tak a może trzeba karte wvideo firmową bo obraz byl kiepski a i zgrywalem tylko krutkie filmy i nie zauważylem żeby bylo coś nie tak z dźwiękiem ale zato Ulead czy jakoś ta Video Studio 8
jest pod tym wzglendem lepszy. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja na sprzęcie takim jak w profilu zgrywam z kamety cyfrowej (wiem trochę co innego) bez większych problemów. fakt, aby nie tracić klatek wyłączam praktycznie wszystko co chodzi w tle a nie jest niezbędne i zgrywam na fizycznie inny dysk (nie systemowy) |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Nie dramatyzuje tylko stwierdzam pewien fakt, ty dysponujesz zupełnie innym sprzętem, sam mam athlona i wiem jak na nim się pracuje, ale swojego czasu nawet zatwardziali "intelowcy" przyznawali że celeron oparty na p4 to nie najlepszy procesor i nadaje się tylko do obniżenia kosztów przy zmianie platformy po czym należy go wymienić na p4. Jeśli nie pamiętasz to p4 1,7ghz dostawał w d... od p3 1,3 - 1,4ghz, fakt że procesor był wtedy jeszcze nie dopracowany ale miał 256kb cache, celeron ma tylko 128kb, a my mówimy to o przepychaniu i obróbce całkiem sporej ilości danych. Natomiast "cuda" które powstały pod intela w celu obniżenia kosztów potrafiły całkiem skutecznie zadusić nawet jego flagowy produkt.
Jeszcze taki przykład co "dopracowana" płyta główna potrafi zrobić, kupiłem znajomej napęd dvd do nie najnowszego komputera z celeronem 500mhz, okazało się że filmy tną się niemiłosiernie, w ramach testu założyłem celka 900mhz, poprawa była, ale filmy przycinały się dalej ![]() |
![]() |
![]() |
|
|