Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.06.2005, 19:32   #16
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no fakt....
celek pracuje na jakiejs zwyklej plycie z chipsetem SIS
dyski mam 2,ta 200GB to jest drugi dysk.
a ramy... SDRam 512...czyli nici z lepszego zgrywania?
Stef jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.06.2005, 20:42   #17
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
no fakt....
celek pracuje na jakiejs zwyklej plycie z chipsetem SIS
dyski mam 2,ta 200GB to jest drugi dysk.
a ramy... SDRam 512...czyli nici z lepszego zgrywania?
jeszcze jeśli chodzi o ścisłość - czy to jest winfast ze sprzętową kompresją do mpeg2? czy dysk był defragmentowany przed zgrywaniem?
ed hunter jest offline  
Stary 04.06.2005, 00:25   #18
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dysk jest jeszcze pusty....
a winfast to ejst wersja 2000 expert(chyba,nie pamietam dokladnie,z pamieci mowie)
Stef jest offline  
Stary 04.06.2005, 13:10   #19
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ta sprzętowa kompresja do mpg2 przy tej cenie sprzętu to jeden wielki bajer, może winfast w najwyższej wersji niektóre etapy kompresji przeprowadza sprzętowo, nie wiem nie sprawdzałem, a na stronie producenta i tak zapewne króluje marketing, ale i tak większość roboty wykonuje procesor.
W twoim przypadku może pomóc wyłączenie wszystkiego co się da, najlepiej postawić dodatkowy system bez żadnych antywirusów firewalli (ten windowsowy też wyłączyć, jeśli korzystasz z xp), wyłączyć jakie się da usługi (np. te dotyczące sieci, serwerów i klientów dhcp itp.), bajery związane z wyświetlaniem również won, plik wymiany na drugi dysk, taki system tylko do nagrywania, mimo wszystko czarno to widzę, ale kto wie.

Zapomniałem jeszcze o biosie, nie wiem jak to działa w nowych systemach, z biosu są odczytywane tylko pewne wartości i później bios jest zastępowany, ale pewne ciekawe ustawienia zachowane z nieznanych mi powodów nie wiem czy są wywalane przez system, jeśli nie to mogą całkiem skutecznie opróżnić działanie systemu. Chodzi o coś takiego jak
System BIOS Cacheable
Video RAM Cacheable
Video BIOS Cacheable
jeśli masz coś takiego to powinno być Disabled (wyłączone) wszystkie te opcje kopiują pewne elementy biosu do do pamięci podręcznej drugiego poziomu której i tak masz mało.
Więcej o biosie znajdziesz tu, opis nie jest najnowszy i wiele elementów się nie pokrywa lub nie jest aktualna, ale warto przejrzeć.

Ostatnio zmieniany przez robert_d : 04.06.2005 o godz. 13:38
robert_d jest offline  
Stary 04.06.2005, 14:57   #20
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeszcze jedno, nie wiem na ile znasz się na komputerach, ale sterowniki do płyty masz zainstalowane?
Jeśli tak to jak dawno był stawiany system?
Może zwykła aktualizacja sterowników coś pomoże.
robert_d jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: