![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
no fakt....
celek pracuje na jakiejs zwyklej plycie z chipsetem SIS dyski mam 2,ta 200GB to jest drugi dysk. a ramy... SDRam 512...czyli nici z lepszego zgrywania? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
dysk jest jeszcze pusty....
a winfast to ejst wersja 2000 expert(chyba,nie pamietam dokladnie,z pamieci mowie) |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Ta sprzętowa kompresja do mpg2 przy tej cenie sprzętu to jeden wielki bajer, może winfast w najwyższej wersji niektóre etapy kompresji przeprowadza sprzętowo, nie wiem nie sprawdzałem, a na stronie producenta i tak zapewne króluje marketing, ale i tak większość roboty wykonuje procesor.
W twoim przypadku może pomóc wyłączenie wszystkiego co się da, najlepiej postawić dodatkowy system bez żadnych antywirusów firewalli (ten windowsowy też wyłączyć, jeśli korzystasz z xp), wyłączyć jakie się da usługi (np. te dotyczące sieci, serwerów i klientów dhcp itp.), bajery związane z wyświetlaniem również won, plik wymiany na drugi dysk, taki system tylko do nagrywania, mimo wszystko czarno to widzę, ale kto wie. Zapomniałem jeszcze o biosie, nie wiem jak to działa w nowych systemach, z biosu są odczytywane tylko pewne wartości i później bios jest zastępowany, ale pewne ciekawe ustawienia zachowane z nieznanych mi powodów nie wiem czy są wywalane przez system, jeśli nie to mogą całkiem skutecznie opróżnić działanie systemu. Chodzi o coś takiego jak System BIOS Cacheable Video RAM Cacheable Video BIOS Cacheable jeśli masz coś takiego to powinno być Disabled (wyłączone) wszystkie te opcje kopiują pewne elementy biosu do do pamięci podręcznej drugiego poziomu której i tak masz mało. Więcej o biosie znajdziesz tu, opis nie jest najnowszy i wiele elementów się nie pokrywa lub nie jest aktualna, ale warto przejrzeć. Ostatnio zmieniany przez robert_d : 04.06.2005 o godz. 13:38 |
![]() |
![]() |
#20 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Jeszcze jedno, nie wiem na ile znasz się na komputerach, ale sterowniki do płyty masz zainstalowane?
Jeśli tak to jak dawno był stawiany system? Może zwykła aktualizacja sterowników coś pomoże. |
![]() |
![]() |
|
|