![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
UWAGA!! VIA Ide Accelerator
Co mnie skusiło żeby to zainstalować niewiem....ale po zainstalowaniu napedy nie sa widoczne poprzez aspi (np. uruchomienie audiograbbera powoduje bluescreena, a dvd decrypter nie widzi napedów w trybie aspi mode.). Odinstalować mi się tego badziewia nieda bo całyczas wraca do tych sterów. Jedynym rozwiązaniem jest instalacja VIA mini port driver 3.20 na którym wszystko chodzi jak trzeba
A więc ![]() ![]() Btw. jak ktoś ma inny sposób na przywrócenie normalnych kontrolerów to chętnie usłysze....(odinstalowanie kanału nie pomaga. ![]() ![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
Można przywrócić system do stanu sprzed instalacji. Ja miałem tak samo i cofnełem się do punktu przywracania systemu sprzed instalacji.
Może to nie jest dobre wyjście ale pomogło. Piasałem o tym już kiedyś w temacie o BenQ
Celeron Prescott 2.4@2.6 ASUS P4VT8+ 512 DDR 500mhz TWINMOS cl2 RAD. R9550 Gigabyte 128MB 128Bit 250@400 400@512 2x SEGATE 80GB 7200.2 SAMSUNG 200GB S-ATA CDRW Liteon 24+32@ 52246S BenQ DW 1620@PRO Chiftec 360W Samsung SM 710N ![]() Nikt nie jest doskonały....ale mi najmniej brakuje... ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
Dzięki za rade ale niestety wyłączyłem sobie przywracanie systemu...
![]()
#4 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Tez ostatnio instalowalem i dziala normalnie
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
@kataryniarz
jak masz zainstalowane poprawnie to w trybie aspi dvd decrypter niema prawa widzieć napędów (w trybie spti jest ok).
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Sam miałem niedawno zainstalowany ten cały akcelerator VIA. W odróżnieniu sterowników IDE NForce, nie zauważyłem żadnego przyśpieszenia w operacjach dyskowych, natomiast te same problemy z ASPI co w IDE NForca. Kiedyś w jednym z topiców na tym forum podano rozwiązanie problemu. Wystarczy z katalogu Program Files\Ahead\Nero\ pobrać pliczek WNASPI32.DLL i skopiować do katalogu danej aplikacji np. kprobe, Eac, DVDDecrypter, CDRwin czy innej, u której chcemy mieć ASPI. I to działa. Ale sterowników Via Akcelerator nie polecam. Miałem inne niezłe problemy (prędzej u mnie nie występujące) np. z eksploratorem (dobrze, że używam Windowsa Comandera). Skończyło się reinstalką systemu.
|
![]() |
![]() |
#7 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
@VANTWG
Faktycznie tak bylo, porada "klein-a" rozwiazuje problem ![]() |
![]() |
![]() |
|