Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor PX-716A\SA (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-px-716a-sa-45016/)

pawelblu 27.12.2004 11:07

Predkosc jest na rysunku 5x-12x czyli tak jakby wybrac w kprobie 12x

ECC dla PIF wynosi pewnie 1 bo linia jest ustawiona na poziomie 4.

mensir67pl 27.12.2004 11:36

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez pawelblu
Predkosc jest na rysunku 5x-12x czyli tak jakby wybrac w kprobie 12x

ECC dla PIF wynosi pewnie 1 bo linia jest ustawiona na poziomie 4.

ale mozna chyba wybrac i 2 x ale to zinteresowany niech po proboje

Turboni 27.12.2004 12:06

tylko ktory to jest test ???

bo narazie nie doszedlem do tego

Edit:

znalazlem go :)

Dirrac 27.12.2004 12:25

Mam Plexa 716 a od dzisiaj no i ten geniusz w nero 6603 najpierw spartolił mi TDK DVD+R z predkoscia x8 ( nagrywal lead in przez okolo 4 minuty a potem 4300 mega w kolejne 4 przy czym sie wykrzaczyl po drodze) a potem nagralem jeszcze raz na takiej samej plytce to samo ( ta sama predkosc i w ogoole) i o dziwo nagral prawidlowo.. ale pozniej nie mogl jej odczytac ;/ sprawdzalem na kinie domowym i plytka chodzi ladnie. Firmware sciagnalem 1.03 bo z poczatku plex mial ogromne trudnosci z przeczytaniem tloczonej plytki cd... plytki z plextools ;) ( teraz chodzi dobrze ) Wspominaliscie ze plex sie gryzie z nero.. o co dokladnie chodzi i czy to moze byc powodem "zwalonych" cd? W plextoolsach niczego nie zmienialem. ustawienia fabryczne no oprocz firmware

Turboni 27.12.2004 12:27

Ilość załączników: 1
znalazlem :)

test Verbatim Pastel DVD-R x4 palonej x4

test z Nero jest TU

test przeprowadzony jest przy ECC 8/1

Załącznik 14484

Turboni 27.12.2004 12:30

Cytat:

Napisany przez Dirrac
Mam Plexa 716 a od dzisiaj no i ten geniusz w nero 6603 najpierw spartolił mi TDK DVD+R z predkoscia x8 ( nagrywal lead in przez okolo 4 minuty a potem 4300 mega w kolejne 4 przy czym sie wykrzaczyl po drodze) a potem nagralem jeszcze raz na takiej samej plytce to samo ( ta sama predkosc i w ogoole) i o dziwo nagral prawidlowo.. ale pozniej nie mogl jej odczytac ;/ sprawdzalem na kinie domowym i plytka chodzi ladnie. Firmware sciagnalem 1.03 bo z poczatku plex mial ogromne trudnosci z przeczytaniem tloczonej plytki cd... plytki z plextools ;) ( teraz chodzi dobrze ) Wspominaliscie ze plex sie gryzie z nero.. o co dokladnie chodzi i czy to moze byc powodem "zwalonych" cd? W plextoolsach niczego nie zmienialem. ustawienia fabryczne no oprocz firmware

chodzilo mi ze gryzie sie z nero bo nie mozna przeprowadzic testu jakosci dysku.

a co do tych tdk tez zauwazylem to samo ze dopiero jak nagralem je x4 bylo dobrze.

bios odrazu wgralem 1.03 bo bylo 1.02

Wooody 27.12.2004 14:15

Ja z TDK mam ciągle jakieś problemy. Męczę się, bo dostalem w ramach rekompensaty 10 szt. w pudełkach. Glutenspiele. Wole verbaty. Tylko testy niezaoptymistyczne na tym plexie. Turboni, masz możliwość sprawdzenia nagranego filmu na jakimś starszym Panu Soniku? Wybredne są, skubańce:)

Turboni 27.12.2004 14:26

nie mam :(
ale jak nagrywasz z wlaczonym booktypem to powinny chodzic bez zajakniecia

zick 27.12.2004 21:48

zamieniłem 832s na plexa jakies 14 dni temu

zamieniłem swojego litka 832s ( wielka doopa ) na plexa 716 jakies kilkanaście dni temu.

Po pierwsze:
Liteon 832 + WinXP na intel 333 + 128 ramu = wszystkie płyty poszły do kosza ( jakieś 50 sztuk ) kwadraty zamiast filmu na ekranie telewizora.
Soft używany do wypalania to : DVDdecrypter , Xcopy , CloneDVD, Nero i wiele innych.
Krążki : TDK , Platinum, Esperanza, Verbatim, Vakoss, Datex +-/R

Po drugie
Duron 1000Mhz + 256 Ram i winXP + do wypalania InstantCopy jusz lepiej
Płyty działają lecz róznie z nimi bywa.
niektóre jusz po miesiącu na końcu zamiast danych mają sieczkę

Z nowego plexa wszystkie płyty działają bez zastrzeżeń choć z jakością zapisu bywa różnie ale zauważyłem że np Platinum DVD+r z jednego cake śą ok zaś z innej paczki w okolicy od 1.8Gb do 2.2Gb błedy PI rosna do 140 poczym spadaja i do końca jest OK

Wrzucę niebawem troszkę wykresów

legion 27.12.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez Wooody
Ja z TDK mam ciągle jakieś problemy. Męczę się, bo dostalem w ramach rekompensaty 10 szt. w pudełkach. Glutenspiele. Wole verbaty. Tylko testy niezaoptymistyczne na tym plexie. Turboni, masz możliwość sprawdzenia nagranego filmu na jakimś starszym Panu Soniku? Wybredne są, skubańce:)

no zgadza sie sa wybredne i radze robic tak jak mowi turboni

androx 27.12.2004 23:33

Cytat:

Napisany przez legion

Ja mam z kolei neca 3500 i nagrałem na TDK -R i mi się na stacjonarnym jąka natomiast na TDK +R jest wszystko OK
Obecnie nagrywam na Verbach +R i wszystko jest OK z TDK zrezygnuję całkowicie

maniek997 27.12.2004 23:33

Cytat:

Napisany przez legion

I to jest sposób na dobrą markę sprzetu.
1. Wysoka cena - co za tym idzie, wąski krąg odbiorców
2. Certyfikowane płyty - w domyśle drogie (kogo stać na taki sprzęt to chłamu nie kupuje)
3.Specjalistyczne oprogramowanie
4.Jeśli komuś nie wychodzi to tym się nie chwali;)
Oczywiście te wszystkie punkty nie dotyczą Polaków:)
maniek

zick 27.12.2004 23:36

czy ktos testował DVD+R Plextora ?

zick 27.12.2004 23:46

Kilka moich testów z ubiegłych dni

TDK DVD+R x4 palona x8 na 716A bios 1.02

Espreanza DVD+R x4 burn x4 na 716A bios 1.02

PLATINUM x8 DVD+R palony x4 na 716A bios 1.02

legion 27.12.2004 23:55

Cytat:

Napisany przez androx
Ja mam z kolei neca 3500 i nagrałem na TDK -R i mi się na stacjonarnym jąka natomiast na TDK +R jest wszystko OK
Obecnie nagrywam na Verbach +R i wszystko jest OK z TDK zrezygnuję całkowicie

jak kupisz verby (-) bedzie to samo ja to juz przerabialem na moim soniaku:D lubi plusy:)
zrob je w plextool :D a nie w kp :)

Cytat:

Napisany przez maniek997
I to jest sposób na dobrą markę sprzetu.
1. Wysoka cena - co za tym idzie, wąski krąg odbiorców
2. Certyfikowane płyty - w domyśle drogie (kogo stać na taki sprzęt to chłamu nie kupuje)
3.Specjalistyczne oprogramowanie
4.Jeśli komuś nie wychodzi to tym się nie chwali;)
Oczywiście te wszystkie punkty nie dotyczą Polaków:)
maniek

:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:05.