![]() |
Predkosc jest na rysunku 5x-12x czyli tak jakby wybrac w kprobie 12x
ECC dla PIF wynosi pewnie 1 bo linia jest ustawiona na poziomie 4. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
ale mozna chyba wybrac i 2 x ale to zinteresowany niech po proboje |
tylko ktory to jest test ???
bo narazie nie doszedlem do tego Edit: znalazlem go :) |
Mam Plexa 716 a od dzisiaj no i ten geniusz w nero 6603 najpierw spartolił mi TDK DVD+R z predkoscia x8 ( nagrywal lead in przez okolo 4 minuty a potem 4300 mega w kolejne 4 przy czym sie wykrzaczyl po drodze) a potem nagralem jeszcze raz na takiej samej plytce to samo ( ta sama predkosc i w ogoole) i o dziwo nagral prawidlowo.. ale pozniej nie mogl jej odczytac ;/ sprawdzalem na kinie domowym i plytka chodzi ladnie. Firmware sciagnalem 1.03 bo z poczatku plex mial ogromne trudnosci z przeczytaniem tloczonej plytki cd... plytki z plextools ;) ( teraz chodzi dobrze ) Wspominaliscie ze plex sie gryzie z nero.. o co dokladnie chodzi i czy to moze byc powodem "zwalonych" cd? W plextoolsach niczego nie zmienialem. ustawienia fabryczne no oprocz firmware
|
Ilość załączników: 1
znalazlem :)
test Verbatim Pastel DVD-R x4 palonej x4 test z Nero jest TU test przeprowadzony jest przy ECC 8/1 Załącznik 14484 |
Cytat:
a co do tych tdk tez zauwazylem to samo ze dopiero jak nagralem je x4 bylo dobrze. bios odrazu wgralem 1.03 bo bylo 1.02 |
Ja z TDK mam ciągle jakieś problemy. Męczę się, bo dostalem w ramach rekompensaty 10 szt. w pudełkach. Glutenspiele. Wole verbaty. Tylko testy niezaoptymistyczne na tym plexie. Turboni, masz możliwość sprawdzenia nagranego filmu na jakimś starszym Panu Soniku? Wybredne są, skubańce:)
|
nie mam :(
ale jak nagrywasz z wlaczonym booktypem to powinny chodzic bez zajakniecia |
zamieniłem 832s na plexa jakies 14 dni temu
zamieniłem swojego litka 832s ( wielka doopa ) na plexa 716 jakies kilkanaście dni temu.
Po pierwsze: Liteon 832 + WinXP na intel 333 + 128 ramu = wszystkie płyty poszły do kosza ( jakieś 50 sztuk ) kwadraty zamiast filmu na ekranie telewizora. Soft używany do wypalania to : DVDdecrypter , Xcopy , CloneDVD, Nero i wiele innych. Krążki : TDK , Platinum, Esperanza, Verbatim, Vakoss, Datex +-/R Po drugie Duron 1000Mhz + 256 Ram i winXP + do wypalania InstantCopy jusz lepiej Płyty działają lecz róznie z nimi bywa. niektóre jusz po miesiącu na końcu zamiast danych mają sieczkę Z nowego plexa wszystkie płyty działają bez zastrzeżeń choć z jakością zapisu bywa różnie ale zauważyłem że np Platinum DVD+r z jednego cake śą ok zaś z innej paczki w okolicy od 1.8Gb do 2.2Gb błedy PI rosna do 140 poczym spadaja i do końca jest OK Wrzucę niebawem troszkę wykresów |
Cytat:
|
Cytat:
Obecnie nagrywam na Verbach +R i wszystko jest OK z TDK zrezygnuję całkowicie |
Cytat:
1. Wysoka cena - co za tym idzie, wąski krąg odbiorców 2. Certyfikowane płyty - w domyśle drogie (kogo stać na taki sprzęt to chłamu nie kupuje) 3.Specjalistyczne oprogramowanie 4.Jeśli komuś nie wychodzi to tym się nie chwali;) Oczywiście te wszystkie punkty nie dotyczą Polaków:) maniek |
czy ktos testował DVD+R Plextora ?
|
Kilka moich testów z ubiegłych dni
TDK DVD+R x4 palona x8 na 716A bios 1.02 Espreanza DVD+R x4 burn x4 na 716A bios 1.02 PLATINUM x8 DVD+R palony x4 na 716A bios 1.02 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:05. |