![]() |
Cytat:
|
dokladnie to bylo juz napisane jakis czas temu wiec zadna nowosc :)
|
W takim razie przepraszam za bałagan :).
Na stronie do której zarzuciłem linka było to w newsach z 14 stycznia, więc myślałem, że to świeże wiadomości.Nie śledziłem całego wątku tylko kilka ostatnich dni, więc dałem info. |
ok nic sie niestalo :)
|
Cytat:
TU się coś mówi o DL+ x8 :czytaj: :> |
Cytat:
przeciez juz palili DVD+R DL (x2,4) z predkoscia x6 Verbatima |
Tacka
Cytat:
:) |
Cytat:
:) |
Cytat:
Mój komentarz jest do tekstu z newsa, gdzie napisali, że Kod:
Plextor PX-716A ***8211; najszybsza nagrywarka płyt DL! A ja podałem linka gdzie jest mowa, że Nec umożliwi nagrywanie DL x8 :taktak: Więc tytuł ten jest trochę jakby nieaktualny :> A to, że palili - to już inna sprawa Ale to fakt :D :mruga: |
Cytat:
NEC umozliwi nagrywanie DL x8 natomiast Plextor umozliwia (od kilku tygodni zreszta :) ) nagrywanie DL x6. NEC dopiero zostal zgloszony do jakiegos tam rejestru z takimi parametrami, wiec do wejscia na rynek pewnie minie z miesiac. |
Cytat:
To fizycznie isnieje :taktak: Może nie w każdym polskim domu Ale jest! Zresztą od newsa do dziś dnia trochę czasu już minęło Więc może -wi transformowało już w -wia :> :D |
Mnie te wyścigi z szybkościami bawią.
Można nagrywać 16x. I nagrywamy. Ale tej samej płytki nie można odczytać, sprawdzić x16. Dlaczego. Bo przy większych prędkościach występują większe błędy. To po co nagrywać max. To bez sensu. Płytka nagrana 16x sprawdzana 2x. Jak producent napędu może określić prawidłową strategię zapisu jak nie ma nośników DL powyżej 2,4. Producent nośników musi mieć zatwierdzony certyfikat i strategię zapisu. Dopiero można to optymalizować programowo do biosu napędu. To tylko reklama i przepychanie. A wyniki widać. Dobrze 4x. A wyżej to przypadek a nie zasada. :taktak: Dotyczy to wszystkich nośników. :) |
Cytat:
Że ubaw jest przedni :taktak: ^_^ |
|
wiem - dzieki slawek za info :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:55. |