Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor PX-740A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-px-740a-52330/)

donvit 21.06.2005 19:38

Ok, moge zrobic kilka testow tego Plextora tylko po to żeby ewentualnie niechęcić tych którzy się wachają. Nie wiem o jakie testy wam chodzi, ale to co mam do dyspozycji, to pakiet narzędzi diagnostycznych z NERO oraz czysta płyta CD-R, nagrana płyta CD-R, nagrana płyta DVD+R, -R, RW, podrysowane płyty CD i DVD+R, -R, RW. Proszę się spieszyć bo już mam kupca umówionego na pojutrze.

VIZZARD 21.06.2005 19:25

Cytat:

Napisany przez zorg
zawsze wiedzialem ze cie ciagnie do plextorka ;)

O w mordę! :podbite:

I tu mnie masz! :haha:

:mruga:

zorg 21.06.2005 19:17

Vizzard

zawsze wiedzialem ze cie ciagnie do plextorka ;)

VIZZARD 21.06.2005 19:14

@donvit!

Jeżeli jesteś zawiedziony - to chętnie odkupie go od ciebie za pół ceny w celach testowych :taktak:

A testy oczywiście przedstawię na forum :czytaj:

:mruga:

donvit 21.06.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez Boger
Ale brednie wypisujesz :haha:

Wiedzy zero - tylko narzekanie :taktak:

Nie bede Cie uswiadamial co do jakosci napedow produkowanych przez Benq bo mi sie nie chce :nie:

Kup Nec'a :taktak: na pewno bedziesz zadowolony :haha:
Najlepiej 3540 :fiu:

Polecam tez Samsunga ||

:rotfl:

Moja wiedza o napędach optycznych jest oczywiście bliska zeru. Nie przeczę. Dlatego właśnie narzekam. Ale nie tylo dlatego. Przede wszystkim dlatego, że to co kupiłem okazuje się nie być Plextorem. Bo nie znając się, postanowiłem zapłacić więcej za niewiedzę kupując napęd firmy, która wg. wielu kryteriów i w oczach znawców uważana jest za jedną z najlepszych. To była cena niewiedzy. O napędach firmu BenQ natomiast wiem dosłownie zero. Nie są one popularne, nie są też tak testowane jak inne napędy. Jeżeli napędy BenQ są dobre lub nawet bardzo dobre, to się mogę tylko cieszyć. Ale z drugiej strony napęd napędowi nie równy. Nie ma póki co jeszcze testów PX-740, więc nie wiadomo tak naprawdę jak będzie ten napęd zachowywał się na tle innych Plextorów i przede wszystim na tle innych Benq-ów. Sam z niecierpliowścią czekam na testy tego napędu.

sonon 21.06.2005 17:16

Cytat:

Napisany przez Boger

Ale przecież to dobry palnik :>

Boger 21.06.2005 17:08

Ale brednie wypisujesz :haha:

Wiedzy zero - tylko narzekanie :taktak:

Nie bede Cie uswiadamial co do jakosci napedow produkowanych przez Benq bo mi sie nie chce :nie:

Polecam tez Samsunga ||

:rotfl:

donvit 21.06.2005 14:37

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Wkladaj napewno nie bedziesz rozczarowany :piwo:

Dzięki za ciepłe słowa, ale ja już jestem rozczarowany. Z resztą offtopic się z tego robi. To co napewno zrobie, to sprzedam ją jak najszybciej i dołożę 120 zł do PX-ów 712 albo 716A. Albo w ogóle kupie sobie NEC-a, tak poprostu dla spokoju ducha. Nie było moim zamiarem zakupowanie napędu BenQ-a.
Aż Plextor i tylko Benq.
Pozdrawiam.

slawekj 21.06.2005 14:36

Cytat:

Powaznie nawet oprogramowanie PlexTools Professional nie dzial na 740 ?

Opinia Plextor'a:
http://www.cdrinfo.com/Sections/News...x?NewsId=14021

Cytat:

Napisany przez Plextor
On the other hand, PlexTools Professional software is not bundled in the retail package. This means that features such as Q-Check for CD/DVD disc quality, or GigaRec will not be available with this drive.

mensir67pl 21.06.2005 14:28

Cytat:

Napisany przez donvit
Dałem 308 zł za wersje OEM. I cena mi się wydała dziwna, ale tłumaczyłem ją sabie jakąś promocją. Tak jak powiedziałem. Szkoda gadać.

Chiałbym wam pomóc, ale kompletnie odechciało mi sie jej wkładać do mojego kompa :/

Wkladaj napewno nie bedziesz rozczarowany :piwo:

donvit 21.06.2005 14:20

Dałem 308 zł za wersje OEM. I cena mi się wydała dziwna, ale tłumaczyłem ją sabie jakąś promocją. Tak jak powiedziałem. Szkoda gadać.

Cytat:

wiec liczymy na Ciebie co do 740
Chiałbym wam pomóc, ale kompletnie odechciało mi sie jej wkładać do mojego kompa :/

mensir67pl 21.06.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez slawekj
Na pocieszenie to dobry zapis.
Pytanie jak sprawdzić ? Testy zablokowane. :wsciekly:
http://club.cdfreaks.com/showpost.ph...1&postcount=31
:)

Powaznie nawet oprogramowanie PlexTools Professional nie dzial na 740 ?

mensir67pl 21.06.2005 14:11

Cytat:

Napisany przez donvit
Nie no nie o to chodzi. Poprostu padłem ofiarą niewiedzy. Ktoś kto kupił produkt, który w rzeczywistości okazuje się być innym produktem tylko z inną nazwą czuje się jak ja w tej chwili. Trudno. Cierpię na własnym niedoinformowaniu. Chciałem mieć Plextor-a a mam BenQ-a. Nie wiem jak sie będzie sprawował. Nic nie wiem o tych Ben~-ach bo u was w ogóle nie testujecie ich. Niech zgadnę dlaczgo... Ech, szkoda gadać :( Znajdzie sie ktoś kto mnie pocieszy choć trochę ?

NO tego modelu akurat 1640 to nie ale lad momen beda testy wiec liczymy na Ciebie co do 740 a tak jak kupowale to cena Ci sie nie wydal dziwna jak na Plextora bo mysle ze wiecej jak 350 -pln nie dales ?

slawekj 21.06.2005 14:08

Cytat:

Napisany przez donvit
Nie no nie o to chodzi. Poprostu padłem ofiarą niewiedzy. Ktoś kto kupił produkt, który w rzeczywistości okazuje się być innym produktem tylko z inną nazwą czuje się jak ja w tej chwili. Trudno. Cierpię na własnym niedoinformowaniu. Chciałem mieć Plextor-a a mam BenQ-a. Nie wiem jak sie będzie sprawował. Nic nie wiem o tych Ben~-ach bo u was w ogóle nie testujecie ich. Niech zgadnę dlaczgo... Ech, szkoda gadać :( Znajdzie sie ktoś kto mnie pocieszy choć trochę ?

Na pocieszenie to dobry zapis.
Pytanie jak sprawdzić ? Testy zablokowane. :wsciekly:
http://club.cdfreaks.com/showpost.ph...1&postcount=31
:)

donvit 21.06.2005 14:05

Cytat:

A czemu to ? wiecej szczegolow nie dzilal czy co ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:05.