![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a wywal ten dysk na pierwszy kanał (jako slave) i zostaw nagrywarke samą. A jeszcze jedno sprawdzałeś na innym kompie?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
nie sprawdzalem na innym kompie, ale tak chyba bede musial zrobic, no i co ciekawe to dvd-rom Toshiby ktory mam podpiety na pierwszym kanale jako slave tez pracuje w trybie multi-word dma 2, dyski pracuja ata5 i ata4 natomiast tylko napedy optyczne pracuja mi w tym smiesznym trybie, w kompie kumpla ktory ma zainstalowany sp2 i jakies stery od via: VIA IDE Accelerator Driver napedy pracuja juz trybach udma2, a ma ten sam dvd-rom co ja i nagrywarke cd-rw TDK Cyclone. Probowalem tez instalowac te stery, ale po instalacji jak wszedlem do menedzera urzadzen i kliknalem na Secondary Channel zeby sprawdzic w jakim trybie pracuje plextor to w ogole pusta zakladka sie wyswietlila, nie bylo zadnych informacji i trybach pracy, moze dlatego ze to jest jeszcze wersja beta.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
wszystko sie wyjasnilo, wystarczylo zainstalowac VIA IDE Accelerator Driver i plextor juz wypala mi plytki x16 bez zadnego problemu
|
|
|
|
|
#19 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
probuj nagrywac z dysku na primary, jesli nagrywasz z dysku na kanale ktorego jest podlaczona tez nagrywarka to raczej dzieja sie kwiatki
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NEC 3500AG / Nero / Bufor/ Pomocy!!!!!! | tomanp | Napędy optyczne DVD | 19 | 25.11.2004 00:16 |
| Jaki będe mieć bufor po LG32@40 ? | bakupl | Napędy optyczne CD | 16 | 11.07.2004 17:48 |
| Bufor odczytu | SEBAW | Napędy optyczne CD | 15 | 25.12.2003 20:28 |
| Szalejacy bufor odczytu | Viktor | Napędy optyczne CD | 12 | 15.08.2002 00:37 |
| bufor odczytu wariuje | Grucha | Napędy optyczne CD | 4 | 03.02.2002 16:07 |