![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Źle (bardzo )to wygląda ...nie da się naprawić Eeprom nagrywarki - został całkowicie skasowany\uszkodzony...
![]() Tak to wygląda teraz ..... ![]() Tak to mniej więcej powinno wyglądać ... ![]() Jedyne co zostało to próbować wgrać mój Eeprom od mojej sztuki \wgrać na pewno się da \ również powinna przestać migać wtedy dioda i napęd powinien wrócić do życia ale jak i czy będzie działał to nie wiem , również nie jestem tego pewien ale nie zostało już nic innego w tej chwili \ to jest ostatnia deska ratunku .... Spytaj się Arnar-a czy chce spróbować i jeżeli się zgodzi prześle Eeprom i dam instrukcję jak wgrać do napędu... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Arnara nie pytam, straci***322;am ju***380; tyle czasu na t***261; chol. nagrywark***281;, ***380;e chce j***261; przywróci***263; do ***380;ycia i Arnar, czy chce czy nie, ma eeprom wgra***263;. Jak eeprom nie zadzia***322;a to dam ci ju***380; spokój.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zamaskowany
Cytat:
Również dla bezpieczeństwa zaznaczmy usunięcie zabezpieczenia Areas Tylko tym razem zaznaczamy wgranie Eeprom do napędu\ wskazujemy kopie Eeprom do wgrania i ....po komunikacie o wgraniu restart nagrywarki i sprawdzenie czy działa i jak ..... (obrazek z zewnętrznego serwera bo u nas padło dodawanie ich chwilowo ) ![]() Przesyłam na PW dwa Eeprom oznaczone jako 1 i 2 . Proszę wgrać najpierw numer 1 i dokładnie sprawdzić nagrywarkę jeżeli było by naprawdę źle to proszę wgrać z 2 i sprawdzić ......nic więcej my amatorzy już nie jesteśmy bez fizycznego dostępu do napędu pomóc.... Powodzenia ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Arnar ţakka ţér kćrlega fyrir.
Nagrywarka powróci***322;a z za***347;wiatów. Czary2mary jeste***347; wielki! Brennivín ci si***281; nale***380;y. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered
Data rejestracji: 24.12.2006
![]() ![]() |
A6ATKA - jak czarymary by nie pomógł to nikt nie da rady tego zrobić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Jakiego argumentu mam użyć aby szanowny moderator podzielił się także ze mną tym FW do Plextora PX L871A ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zamaskowany
Sorry \ Team nasz ma akcje wakacje z blondynkami\sztynkami\brunetkami ... zasiedziałem się na dzikiej plaży bez kontaktu ze światem....
Zaraz wyśle na PW. PLDS DH22AW\ LiteOn iHAP 122 W to wredna konstrukcja \ pierwsze co to koniecznie zrobić kopie EEprom i firmware \koniecznie usunąć zabezpieczenia Areas . Konieczna konwersja eeprom do Plextor PX-L871A lub zmiana sum kontrolnych . Jeżeli wgranie czy konwersja Eeprom zakończy się błędem broń boże nie wyłączmy komputera ani napędu \ natychmiast wgrywamy kopie firmware i Eeprom i dopiero wtedy można wyłączyć \odłączyć napęd . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
CrossFlash zrobioy , wszystko poszło gładko i mam Plextora.
Wieelkie dzięki Modowi !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zamaskowany
EMTEC CD-RW CMC Tajwan ATIP: 97m26s65f
Plextor PX-L871A fw.1.00 ImgBurn 2.5.8.0 x10 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 07.03.2017
Verbatim 2.4x DVD+R DL
Branded MKM 001 (Made in Singapore) PX-L871A (1.01) SB on, FHT/OS/OHT off @ 2.4x (the only supported speed) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
Verbatim 8x DVD+R DL
Branded MKM 003 (Made in UAE) PX-L871A (1.01) SB on, FHT/OS/OHT off @ 4x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Verbatim 8x DVD+R DL
Branded MKM 003 (Made in UAE) PX-L871A (1.01) SB on, FHT/OS/OHT off @ 6x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Verbatim 8x DVD+R DL
Branded MKM 003 (Made in UAE) PX-L871A (1.01) SB on, FHT/OS/OHT off @ 8x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
HP 16x DVD+R
Branded CMC MAG M01 (Made in Taiwan) PX-L871A (1.01) SB on, FHT/OS/OHT off @ 6x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
HP 16x DVD+R
Branded CMC MAG M01 (Made in Taiwan) PX-L871A (1.01) SB on, FHT/OS/OHT off @ 8x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|