![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Dziwny przypadek z DVD-Video - prosze o pomoc
Witam
Mam bardzo dziwny przypadek z nagrywaniem u siebie plyt dvd-video. Otoz płyta jako tako sie nagrywa ale niestety obraz z niej sie przycina /na kompie/ a na 2 roznych odtwarzaczach dvd wystepuje szatkowanie obrazu /pikseloza/ Co ciekawe - dzwiek idzie poprawnie Robiac stopklatke na dvd w miejscu gdzie jest pikseloza i uruchamiajac funkcje frame widac ze material nagrał sie z błędami /pikseloza wystepuje w tych samych miejscach, ma ten sam kształt, rozmiary i kolor/ Dotyczy to - i tu uwaga- dwóch roznych nagrywarek zewnetrznych /obie nowe - samsung i lg/ podlaczanych do roznych portow USB w komputerze, probowalem takze jedna z nich wypiąć aby wykluczyć konflikt oraz przenosic material do wypalenia na inny HDD. Doinstalowałem najnowsze ASPI, wypalam wolno /x4/ - bez rezultatu. Płyty z danymi wypalaja sie natomiast prawidlowo /wypalenie+weryfikacja/ Proby robiłem w Nero9 oraz w CloneDVD. Doinstalowywałem takze sterowniki chipsetu płyty głównej /aktualizacja/ . Nic nie pomaga Z uwagi na specyfikę objawów oraz przeprowadzone testy na roznych nagrywarkach /obie nowe/ i odtwarzaczach dvd - wnioskuje ze to kwestia programowa. Tylko gdzie szukac przyczyny ? Prosze o pomoc Ostatnio zmieniany przez michobo : 23.09.2009 o godz. 23:22 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Z karty Dvb do Dvd video prosze o pomoc | Damiano_10 | DVD-Video | 5 | 24.11.2006 22:01 |
Problem z avi na dvd | sprit | DVD-Video | 22 | 24.01.2006 21:48 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
DVD Toshiba - prosze o pomoc! | Father Michael | Napędy optyczne DVD | 2 | 01.07.2002 22:56 |