![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2005
![]() |
![]()
przejrzałam już kilka wątków o podłączaniu nagrywarek, ale słownictwo tam użyte jest dla mnie czarną magią. Wiem, jest mi wstyd ale jeśli o to chodzi to jestem trochę lamerką (tak to się mówi??), czyli laikiem. Wczoraj kupiłam nagrywarkę LG 4167B, no i próbowałam ją podłączyć ale jakiegoś kabelka mi zabrakło.
Byłabym wdzięczna jakby ktoś tak łopatologicznie wytłumaczył mi jak to podłączyć bo nazwy master coś tam slave coś tam nie wiele mi mówią. Z góry dziękuje za użyczenie swojej wiedzy ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
prawdopodobnie zabraklo Ci tasmy np. 80 zyłowej. trzeba takowa nabyc, bo jakos producenci nie kwapia sie zeby je rozdawac jak kiedys
![]() ![]()
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dziekuje Ci jak nie wiem co za odzew
![]() ale ta taśma 80 żyłowa to jest ta szeroka (yyy... przynajmniej tak wywnioskowałam obrazków w tym wątku co podałeś)?? to ją mam, jeśli to ta to w obudowie była. qrcze ja wiem że ciężki przypadek jestem, ale w środku nigdy nie grzebałam bo znając moje szczęście w moment bym wszystko popsuła... |
![]() |
![]() |
#4 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
skoro masz tasme (tak, ta szeroka
![]() ![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
to, czyli według tej fotki co dałeś,w jedynkę nic nie wtykam?? w 2 wtykam ten szroki pasek, on chyba odchodzi od twardego dysku, a w 3 wtykam wtyczkę z 4 kabelkami, która odchodzi od stacji cd tak?? ale wczoraj jak tak zrobiłam to nie chciał mi się sysetm załadować i wołał ode mnie żebym wtyknęła jakąś dyskietkę do stacji A....
|
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
tutaj masz opis montażu nagrywarki i nie tylko ...http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dlazielonych/strona3.php
#7 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Bo jak wpinasz w ten sam kabel co Dysk to musisz ustawić na SLave czyli zworka w srodku. Ale to nie jest dobry układ.
Trzeba dodatkowy kabel (taki sam jak do dysku) i on bedzie podpięty tylko do nagrywarki a drugi koniec do złącza na płycie głównej ( obok tego co masz podpięty dysk) i wtedy złącze 1 ustawiasz zworkę tak jak na obrazku. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dziekuję Wam bardzo, udało mi się podłączyć
![]() ![]() mam nadzieję, że coś mi poradzicie... |
![]() |
![]() |
|
|