![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Podróby TDK DVD-R x 2 ?!?!
Nie wiem ludziska co sie wogle dzieje. Kupiłem se na samym początku płytki DVD-R firmy Media-Tech, i jak sie okazało wszystkie do wy***ania prawie poszły, bo ostatnie 400 MB danych wogle było tak ****ane, że dane sie nagrały, ale odtworzyć ich nie szło ani na stacjonarnym playerze, ani w nagrywarce, ani w dvd-romie. No to sie wkurzyłem no i pojechałem do marketu kupić płytki nowe. Wziąłem se TDK x4 5 płytek no i 1 płytkę HAWK'a x1 na wypróbowanie. Płytki odziwo nagrały się ok. Po miesiącu jak uzbierałem kasy, to pojechałem se zakupić znowu płytki no i mówie se - kupie se 5 HAWK'ów i 5 TDK'ów.
Płytki Hawk kupiłem tym razem x2, a płytki TDK tez x2 bo innych nie było. No i odziwo, nośniki wykrywa prawidłowo, nagrywa je, ale co sie później dzieje to nie wiem. Każdy nośnik HAWK ma czerwone błedne sektory podczas skanowania powierzchni płytki - dlaczego ? Pozostawała tylko odpowiedz że to badziewie i dlatego pewnie. No ale wkładam sobie nośnik TDK x2 płytka też sie nagrała dobrze i co - PŁYTA PO WŁOŻENIU DO NAPĘDU W KOMPIE OBRACA SIĘ CAŁY CZAS, NIBY COŚ CZYTA, NA KOŃCU PRZESTAJE CZYTAĆ I WOGLE NIĆ SIE NIE POKAZUJE - TAK JAKBY WOGLE JEJ NIE BYŁO. TO SAMO JEST W ODTWARZACZ STACJONARNYM !!! Ludzie, ja już słów nie mam. Poradzcie na jakich płytach mam nagrywać. Cena nie gra roli, liczy sie tylko to rzeby płytka była nagrana. Będę za***iście wdzięczny za wszelką okazaną pomoc. Z góry dziękuję ! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupuję w Delfinie (Breslau) płytki TDK x4 (plus i minus) oraz Verbatim x4 plus i minus. Nagrywają się OK. Płytek x2 w zasadzie juz tam nie ma.
Jabba |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
płytki DVD +/-R AMSTAR
Witam, ja chce być dystrybutorem płytek DVD AMSTAR, nagrałem ich już około 20 na nagrywarce NEC 2500A z prędkością x4 i nie ma żadnego problemu, odtwarza ja zarówno komp jak i różne odtwarzacze stacjonarne, producent daje 100lat gwarancji na trwałość zapisu, zapraszam.
Michał Gapiński sklep@migland.pl |
![]() |
![]() |
#4 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ale na poważnie - sprawdź najpierw jaki to nośnik jest na tej płycie bo jak CMC albo inna Nanya to nie ma się co w to bawić. Jabba |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
po oc kupowac od razu wieksza ilosc plyt skoro sie nie jest pewien za nie !? przeca hawk ma gowna a nie plyty... co to widac... kupilem sobie plytke ostantio x52 bo chcialem przetestowac nagrywarke (mam nowa CD-RW) jak nagrywa z tak predkosci i jakie zdziwenie mni wzielo gdy wlozylem ja a tu predkosic tylko do 40x lol a mialo byc do 52x (plytka kosztowala 1.1 zl)
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() TDKx4 na WGK kupiłem za 8zł plusy i 9 zł minus, jest wszystko OKa. Po za tym fajnie, lekko się błyszczą. Wszytko się ładnie nagrało. Ja chcę się zapytać co z Tymi PLATINIUM od Ritek'a. Są pakowane po 10sztuk za 55zł ( dobra cena) tylko czy się da poznać przez opakowanie że to Ritek a nie jakiś cmc......? W temacie o nośnikach jest coś wspomniane ale nie znalazłem dokładne odpowiedzi
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Ludziska już po kłopocie. Kupiłem sobie płytki TDK x4 i co sie okazało - ten sam problem. No to mówie sobie, nagrywara ***ła. Ale sru. I tak se myśle no i przyszło mi tylko jedno do głowy - kiedyś przecież nagrywałem na nowszej wersji nero 6 Ultra Edition. No to sru - zrobiłem aktualkę i wypalanko płytki. Okazało się że ten sam film nagrany na tym samym krążku TDK x4 w nero 6 Ultra Edition przed aktualizacją i po aktualizacji miał zupełnie inną strukturę !!! Wyglądało to tak jakby była conajmniej różnica w pojemności nagranego materiału. NA prawidłowo nagranej płytce 4150 GB było prawie przy samym końcu płytki, zaś na tym starym Nero 6 gdzieś około 5 mm od krawędzi zewnętrznej. Wiem że to ******ne jest na maxa, ale cóż - **** mnie pali jak se pomyśle ile kasy straciłem w tym miesiącu na płytki i to przez taką bzdurę.
Powodem zatem nie były płyty, nagrywarka tylko głupi za***any Ahead Nero BurningROM 6.0.0.0 Ultra Edition. Pozostaje więc pytanie - dlaczego nagrywał płyty w taki sposób ? Nie wiem i generalnie nie chce wiedzieć, ważne że teraz jest wszystko jak dawniej - DeLuxe znaczy sie. Dzięki wszystkim którzy próbowali w jakiś sposób pomóc i odpowiedziali na zamieszczonego przeze mnie posta. NaraZIE !!! |
![]() |
![]() |
#8 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Do tej pory spotkalem sie z taka zasada ze te Platinumy od Riteka maja duzy napis 4x po prawej stronie na srodku (na plycie). Sa tez inne - bez tego duzego napisu, ale ich nie probowalem.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Cytat:
Update FAK!!! PLatinum lecą x2,4 a nie x4...........oj nie dobrze, nie dobrze...na Sony
nie bylo mnie od 2008 ![]() Ostatnio zmieniany przez miles : 10.03.2004 o godz. 14:44 |
|
![]() |
![]() |
|
|