![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Polska a Stany - problem z odczytem (?)
Witam
Nagrałem płyty w programie NERO, jako takie normalne ' dvd z danymi', nagrałem na nch po trzy pliki AVI. Kumpel dostał je w stanach i mówi że nie da się ich odczytać, coś takiego: verbatim, dvd encryption error, check to see if playback feature is enabled. Czy jest na to jakiś patent? wydawało mi się że to co się liczy to to że podczas nagrywania jako DVD-VIDEO trzeba wybrać NTSC aby odtwarzało w stanach. Jednak przy normalnej płytce z danymi nie jest to konieczne? I chyba nawet nie widzę takiej opcji w Nero. Czy ktoś mógłby podać jakieś rozwiązanie? Da się u niego to jakoś odpalić? Ostatnio zmieniany przez t-mac15 : 22.06.2009 o godz. 22:22 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najwyraźniej ów kumpel używa niewłaściwego programu do odtwarzania, ewentualnie brakuje mu kodeków.
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
To zapytam inaczej, czy podczas nagrywania płyty DVD gdzie profil jest 'dysk z danymi' trzeba ustawiać (jest w ogóle taka opcja?) inny region jak NTSC itd? Czy powinno działać niezależnie na jakiej nagrywarce i niezależnie w jakiej dziurze na świecie?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nie trzeba. Dane to dane.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
Zlotowicz
To może ja też zapytam inaczej:
- jakimi kodekami zrobione były te filmy? - jakimi programami dysponuje ów kolega? - jakie kodeki ma poinstalowane? Bo pal/ntsc to w ostateczności może być w samym avi ustawione (można sprawdzić gspot'em) - w nero (dane) raczej nie. Trzeba mu było dorzucić do kompletu VLC i nie byłoby problemu.
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
1) Kodeki - XviD MPEG4 czyli raczej standard standard i jeszcze raz standard
2) Uparł się na windows media player 3) Właśnie czekam na odp Tak między nami to nawet nie wiem jeszcze GDZIE on ten komunikat wyczytał, czy to aby w WMP czy gdzie? Mówiłem także aby jak najprędzej przesłał zrzut, to wtedy się wyjaśni. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
Zlotowicz
Skoro się uparł na WMP, to takie ma i rezultaty.
![]() Ktoś z Viściarzy musiałby się wypowiedzieć, czy sprawa np. DRM może tu bruździć (o ile ten kolega ma vistę). Podrzuć mu gspot'a - niech wczyta do niego któryś avik i będzie wiadomo, czy ma kodeki, czy nie.
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| problem z odczytem | tomaszekkkk | Napędy optyczne DVD | 9 | 30.07.2008 15:33 |
| Nero Image Drive, problem z odczytem | Kris81 | Napędy optyczne CD | 6 | 24.03.2005 22:56 |
| Problem z odczytem filmów w stacj. DVD | Dewey | DVD-Video | 1 | 19.03.2005 21:22 |
| Kilka data track'ów na płycie - problem z odczytem | Burned | Napędy optyczne CD | 4 | 20.01.2005 11:52 |
| Problem z odczytem płyt DVDR i DVDRW na ASUS E616 | von Boniffa | Napędy optyczne DVD | 4 | 08.04.2004 12:22 |