![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
![]()
Proszę o pomoc, chcę wiedzieć, co oznacza termin - nagrywarka dwuwarstwowa. Kiedy warto ją kupić, jaką polecalibyście uczniowi do zastosowań domowych?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja pier****
![]() http://forum.cdrinfo.pl/search.php ale tak w skrocie nagrywa plytki dwuwarstwowe ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
zaraz padnie pytanie czym sie rozni dual layer od double layer
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
[QUOTE=icemac]ja pier****
![]() dziękuję, ale jak już skończysz powyższe zajęcie, to czy mimo wszystko mógłbyś pomóc mi i oświecić mnie w kwestii zasady działania nagrywarki dwuwarstwowej. |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
1. google istnieje
2. bylo 3. to nagrywara ktora obsluguje plyty dwuwarstwoe - jak juz napisal kolega ICE ![]() a te plyty to taki fajne: maja po jednej stronie (plyta dvd, w przeciwienstwie do cd, moze miec obie strony zapisywalne!) dwie warstwy w ktorych przechowywane sa dane - zewnetrzna polprzezroczysta oraz wewnetrzna laser jedzie nagrywanie od srodka plyty (normalnie), dochodzi do krawedzi zewnetrznej, zmienia ogniskowanie na druga warstwe i nagrywa dalej od krawedzi do srodka - przy odczycie jest podobnie skutek - plyta DVD9 (zonaczenie plyty dwuwarstwowej) jest prawei dwa razy pojemniejsza nic DVD5 (jednowarstwoa) a nie trzeba zmieniac strony (czyli recznie przekaladac plyty) plyty DL sa na razie bardzo drogie (ponad 30PLN) ale tanieja nie ma sensu kupowac nagrywarki bez tej funkcji bo roznicy w cenieni nie ma, ale jeszcze pol roku funkcja ta bedzie niewykorzystana z uwagio na dostepnosc i ceny plyt next time - use google |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
nimal -dziękuję
1. szukałam, gdybym znalazła tobym tutaj nie smęciła 2. przeglądałam archiwum, dopiero później zarejestrowałam się aby otrzymać odpowiedź merytoryczną od ludzi znających zagadnienie 3. i o to mi chodziło, rozumiem, że piszesz jak do niemoty, ale ok. Ostatnio zmieniany przez bambus : 15.12.2004 o godz. 10:11 Powód: pomyłka |
![]() |
![]() |
#7 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
jak widzisz nimalowi jeszcze czasami zdzarza sie odpisac na temat
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
do legion
podany przez ciebie link uswiadomił mi, że: -Świety Mikołaj (6.12.2004)postanowił sprezentować wiele nagrywarek, stąd ruch na forum i nowe pomysły na jego organizację (przynajmniej powtarzanych tematów, a temat - co kupić - będzie wracał i należy do tego podejść z serdecznością) - może napisanie artykułu o nagrywarkach dwuwarstwowych i umieszczenie go na stronie głównej byłoby rozwiązaniem, marzyłoby mi się - zrzut i objaśnienie itd, ale pewnie za dużo chcę? Większość spotykanych materiałów w sieci to reklama, a nie tłumaczenie istoty zagadnienia (jak? po co? dlaczego?) sie rozpisałam, dziekuję Wam ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
bambus - tu masz dokladniej
ale to zanzczaj ze wiesz co to jest i chcesz szcegoluy techniczne - wtedy nie bedziemy sie nabijac http://www.cdrlabs.com/articles/index.php?articleid=30 Ice - czaem pisze tez nie na temat ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
opcja SZUKAJ - znam ją, a "taki jak ja" - no, ten taki...
życzy radosnych swiat Bozego Narodzenia i pomyslnosci w Nowym Roku |
![]() |
![]() |
|
|