Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.11.2004, 15:23   #1
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomocy Problem Z Pionkiem 108

Dzis dostalem pioneera 108 podlaczylem go , win xp normalnie go wykryl, w systemie nie pisze nic o zadnych konfilktach, urzadzienie dziala poprawnie, jednak po wysunieciu tacki i wlozeniu jakiejkolwiek plytki nie czyta, pojawia sie komunikat wloz dysk do stacji dyskow Co to moze byc, podlaczalem nagrywarke na oddzielnych tasmach jak i roniwez razem i za kazdym razem to samo
Zyntheriuss jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.11.2004, 15:43   #2
ffariat
Kto pyta nie błądzi...
 
Avatar użytkownika ffariat
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: Mchw
Posty: 124
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moze trafiłes na wadliwy model...
ffariat jest offline  
Stary 16.11.2004, 21:40   #3
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale w windowsie mi normalnie wykrywa? moze cos z oprogramowaniem? wgralem biosa 1.14 i nic dalej to samo, mam nero 6.0 to moze miec jakies znaczenie ?
Zyntheriuss jest offline  
Stary 16.11.2004, 21:44   #4
ffariat
Kto pyta nie błądzi...
 
Avatar użytkownika ffariat
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: Mchw
Posty: 124
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale napęd moze miec wadę w optyce i dlatego tak sie dzieje. Jesli masz gwarancje to idz do serwisu i spytaj co jest nie tak
__________________
-=NEC 3500AG =-
ffariat jest offline  
Stary 16.11.2004, 22:01   #5
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ten napedzik kupilem w sklepie internetowym ciekawe czy bede musial ja pokryc koszty transportu ?
Zyntheriuss jest offline  
Stary 16.11.2004, 22:11   #6
ffariat
Kto pyta nie błądzi...
 
Avatar użytkownika ffariat
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: Mchw
Posty: 124
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zyntheriuss
Ten napedzik kupilem w sklepie internetowym ciekawe czy bede musial ja pokryc koszty transportu ?
no własnie tak to jest jak sie przez neta kupuje :/
wspólczucia... mozliwe ze podczas transportu cos sie uszkodziło
__________________
-=NEC 3500AG =-
ffariat jest offline  
Stary 16.11.2004, 22:19   #7
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A jest jakis program zeby to sprawdzic, zeby nie bylo takiej sytuacji ze ja im wysle naped a oni mi powiedza ze wszystko jest ok i to wina oprogramowania
Zyntheriuss jest offline  
Stary 16.11.2004, 22:23   #8
ffariat
Kto pyta nie błądzi...
 
Avatar użytkownika ffariat
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: Mchw
Posty: 124
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zyntheriuss
A jest jakis program zeby to sprawdzic, zeby nie bylo takiej sytuacji ze ja im wysle naped a oni mi powiedza ze wszystko jest ok i to wina oprogramowania
kazdy naped (bez oprogramowania) po podpieciu do kompa dziala jak zwykly CD-ROM wiec wrzuc zwyklą płytkle audio i zobacz czy odtwarza, jesli tak to mozesz szukac winy programowej.
__________________
-=NEC 3500AG =-
ffariat jest offline  
Stary 16.11.2004, 22:42   #9
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zyntheriuss
Ten napedzik kupilem w sklepie internetowym ciekawe czy bede musial ja pokryc koszty transportu ?
zanim zaczniesz reklamować sprawdz na innym kompie czy działa bo wina może być po twojej stronie a dokładniej u ciebie w kompie
__________________
namor jest offline  
Stary 16.11.2004, 23:02   #10
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak wlasnie chcem zrobic, jeszcze jedno pytanie, naokolo tacki jest jakby naklejona tasma grubosci 1 - 2 mm chyba jej zadaniej jest amortyzacja podczas wsuwania tacki, mam ja odkleic bo troche ciezko schodzi ?? Czy tak ma byc ?
Zyntheriuss jest offline  
Stary 16.11.2004, 23:14   #11
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zyntheriuss
... naokolo tacki jest jakby naklejona tasma grubosci 1 - 2 mm chyba jej zadaniej jest amortyzacja podczas wsuwania tacki, mam ja odkleic bo troche ciezko schodzi ?? Czy tak ma byc ?
mam Pioneera DVR 108 ale takiej taśmy u mnie nie ma i nawet nigdy nie widziałem w innych napędach
__________________
namor jest offline  
Stary 16.11.2004, 23:17   #12
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Strasznie ciezko to schodzi ale moze przez to mam taki problem ?
Zyntheriuss jest offline  
Stary 16.11.2004, 23:18   #13
ffariat
Kto pyta nie błądzi...
 
Avatar użytkownika ffariat
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: Mchw
Posty: 124
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez namor
mam Pioneera DVR 108 ale takiej taśmy u mnie nie ma i nawet nigdy nie widziałem w innych napędach
niektore firmy daja taka czarną jakby grubą izolacje ktora amortyzuje stuk gdy tacka wjezdza do srodka mam tak przy NECu i przy ASUSie tego sie nie zrywa
o ile chodzi Ci o to samo... to jest tak jakby z tyłu tego panelka przypietego do tacki
__________________
-=NEC 3500AG =-
ffariat jest offline  
Stary 16.11.2004, 23:25   #14
Zyntheriuss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.11.2004
Posty: 14
Zyntheriuss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem jak Ci to wyjasnic, jak jest tacka wysunieta, to w panelu z przodu w miejscu gdzie sie chowa jest przyklejona ta tasma nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, zrywam ja , mialem wiele napedow i nigdy czegos takiego nie widzialem a przez ta tasme mam wrazenie ze tacka nie wchodzi do konca
Zyntheriuss jest offline  
Stary 16.11.2004, 23:29   #15
ffariat
Kto pyta nie błądzi...
 
Avatar użytkownika ffariat
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: Mchw
Posty: 124
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zyntheriuss
Nie wiem jak Ci to wyjasnic, jak jest tacka wysunieta, to w panelu z przodu w miejscu gdzie sie chowa jest przyklejona ta tasma nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, zrywam ja , mialem wiele napedow i nigdy czegos takiego nie widzialem a przez ta tasme mam wrazenie ze tacka nie wchodzi do konca
NIE ZRYWAJ !!!! to normalne mowie CI wiem o co Ci chodzi
wiekszosc napedow ma to
przy starym TEACu tez miałem chodzi o stłumienie trzasku przy wsuwaniu tacki
__________________
-=NEC 3500AG =-
ffariat jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.