![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
![]()
ktoś kiedyś na formum napisał, że TDK x4 w środku ma NEC'a
dzwonię do f-my komputerowej: upierają się, że w środku Plextor... ![]() Może ktoś dopisać PRAKTYCZNE uwagi na "rozstaju dróg" ;-) pomiędzy Pioneer'em 106 a TDK x4 ![]() Trudny wybór, cena podobna.... ??:-| |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Właśnie dziś zakupiłem NEC'a ND-1300A z firmwarem 1.07. Wcześniej długo zastanawiałem się nad zakupem nagrywarki. Miałem przez jakiś czas u siebie TEAC'a W50D i nie powiem, był OK. Wypaliłem chyba 20 płyt Princo 4x w 4x i z trzema był problem (2 - prawdopodobnie wina obrazu, 1 - niezauwazyłem drobniutkiego zabrudzenia na nienagranej plytce (musiało się napluć przy rozmowie
![]() Miałem do wyboru: Pioneer A07 (ponad 800 zł), TEAC W50D (725 zł), Liteon 401 (549zł), i NEC (640zł). Do TDK nie miałem dostępu, choć podobno NEC właśnie jest w TDK. Pioneer odpadł z listy, bo (podobno) to samo jest w TEACu. LiteON odpadł mimo ceny i możliwości prezrobienia na 411 (przez osobisty brak zaufania do firmy i narzekań na forum). Pozostał wybór TEAC - NEC. Podobnie jak u Ciebie ![]() Mój wybór juz znasz, udało się nawet NEC'a zdobyć w promocji za 620zł więc już bezdyskusyjnie nie mam wątpliwości, że zakup się udał. (Wrocław) Mam nadzieję, że będzie służył długo (VERBATIM DVD+RW już wypaliłem, zabieram się do PRINCO 4x - płytkę widzi, to pewnie i wypali ![]() Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru
#3 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dużo to nie wypaliłeś ![]() ![]() Jabba |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
A co do plyt to popieram Jabbe - princo, esperanza, datex.... lepiej zapomniec ze cos takiego wogole istnieje, bo innaczej te plyty "zapomna" co sie na nich nagralo.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 14.11.2003 o godz. 08:55 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Miło słyszeć. Też wybrałem NEC'a - jutro go odbieram. Z tego co czytałem Princo wypali się x4 dopiero przy FW 1.08
|
![]() |
![]() |
#6 |
Linyenwa Istari
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Lookas gdzie we wroclawiu kupiles nec'a w promocji?
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
#8 |
Bywalec