![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
Poważny problem z LG-4163B
Witam Wszystkich
Kupiłem nagrywarkę LG-4163B, firmwara A100. Na początku zainstalowan była w komputerze mojego brata. Nagrane zostało na niej 3 płyty, bez żadnego problemu (z prędkością x8). Następnie została przeinstalowana na mój komputer (płyta gł MSI KT4V, 512 MB, Atlon 1.8XP podkręcony do 2.5XP, dysk 80GB Seagate Barakuda ATA IV). Podłączona jako MASTER na jednym kablu z nagrywarką CD, także firmy LG . Nagrałem na niej 2 płyty. I od tej pory trwa jeden długi koszmar. Płyty nagrywają się do mometu osiagnięcia 25-35% nagrania. Wtedy bufor pamięci nagle się opróżnia, a następnie uzupełnia lecz proces nagrywania od tego momentu nie przesuwa się do przodu. Nagrywarka ciagle się kreci ze stałą prędkoscią. Może tak się kręcić przez kilkanaści minut bez rezultatu. Próbowałem nagrywać przy: - wcześniejszym wypieciu z kabla drugiej nagrywarki, - ustawieniu nagrywarki dvd jako Slave, - podłączeniu nagrywarki do tego samego kabla co dysk twardy. Ciągle zachowuje się tak samo. Co ciekawe nagrałem na niej jedna płytę CD z predkością x8, a nie udało mi się nagrać płyty CD z prędkością x32. Zepsułem już 7 płyt DVD i nie widze końca. Z góry dziękuję za pomoc ------------------- Uzupełnienie 1 Zapomniałem dodać, że po drodze przeinstalowałem cały system. Po przeinstalowaniu DVD zachowuje się tak samo. Ostatnio zmieniany przez huzarus : 10.03.2005 o godz. 10:37 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|