![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
PowerDVD sobie nie radzi
Witam, mam nastepujacy problem:
Stworzylem film za pomoca programu Adobe Encore, wyeksportowalem pliki na dysk, a pozniej nagralem DVD-Video za pomoca Nero. Tak utworzona plyta czyta sie bez problemu w WinDVD, WMP, RealOne, ale PowerDVD pokazuje taki oto komunikat: Kod bledu: 89020003 Dysk DVD mogl zostac uszkodzony, poniewaz nie mozna go odczytac. Sprawdzilem plytke w NeroSpeed, wszystkie kwadraciki zielone, pliki kopiuja sie z DVD na plyte, WinDVD, WMP i Real radza sobie bez najmniejszych problemow. W czym wiec problem? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
przeczytaj jeszcze raz co napisales ! i sie zastanow ? czy sa tu jasnowidze
info.
#3 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
problem jest w powerdvd
wywal go i zapomnij o jego istnieniu |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Nie zapominaj o PowerDvd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
zorg - nie wiem, o co Ci chodzi, jasnowidzow nie szukam, dosyc jasno opisalem kod bledu, wiec jesli ktos mial wczesniej do czynienia z PowerDVD, to byc moze moglby na tej podstawie cos wyjasnic.
maj3 - przyzwyczailem sie do PowerDVD ![]() Dorian - uzywam PowerDVD4... moze rzeczywiscie za stary? Sprobuje nowszych wersji, dzieki, zobaczymy, co i jak. Ale wniosek plynacy z setek postow na tym forum jest taki, ze nigdy nie da sie nagrac plyty dzialajacej wszedzie... ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
powerdvd
chodzilo mi o nr tych programow ! bo sa rozne,
a co do powerdvd 6 - jest super i odtwarza wszystko,oczywiscie jesli masz kodeki poinstalowane
#7 |
Nowy na forum
![]() |
zorg - masz racje, powinienem byl oczywiscie podac numer wersji, z ktora mam problemu. Rzeczywiscie trudno wymagac jasnowidzenia
![]() Zainstalowalem PowerDVD 6.0 - i smiga cudnie. Czyli 4.0 moge wywalic... szkoda, dostalem ja z napedem DVD 1,5 roku temu, dotychczas wszystko chodzilo i sie przywiazalem ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
witam ! mam pytanie, może dosyć głupie (tylko nie piszcie - poszukaj sam odpowiedzi
![]() nie chce zgrywać do do DivX'a. chce tylko zrobić kopię filmu na czystą płytę. wiem, że będę chyba potrzebował płyty DL. ale pytanie czy czegoś jeszcze poza Neronem ?? |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2003
![]() |
hmm.. nie wiem jak dziala nero w tym zakresie, ale mysle ze dobrym programikiem do tego jest cloneCD - na pewno nie probuje czegos "poprawiac" w obrazie na wlasna reke. Do tego Booktype jesli chcesz miec kopie na dvd+r dl
|
![]() |
![]() |
#10 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
jeśli tak to zamiast NERO'na weź poszukaj DVD DECRYPTERA (chyba że masz windows 98 - nie obsługuje tak dużego pliku z obrazem dysku, SPECYFIKA FAT32), a po drugie wcale nie potrzebna ci koniecznie płytka DL. Istnieją programy przed którymi "przestrzega"
cię Wojtek@oo - chodziło mu chyba o transkodery (Shrink, Clone DVD) jeśli chodzi o "poprawianie" obrazu - nie poprawiają obrazu lecz "odrobinę" pogarszają bitrate i/lub jakość obrazu. Zawsze też można film pozbawić menu/ścieżki dialogowej w Swahili, dodatków itp - ja ostatnio nagrywałem tak TROJĘ - dźwięk polski - sam film - 2,5 godz. CLONE DVD 2.3.zapomniałem - wchodzi na "normalne" DVD+/-R. jakość jak z oryginału Jeśli na +R to też polecam booktype - wersja 1.3.3. lub 1.3.5. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2003
![]() |
zrozumialem, ze mesiachowi chodzilo o jak najwierniejsza kopie plytki (do tego wlasnie potrzeba drogich dwuwarstwowek). Jesli chodzi o transkodery to oczywiscie tengu ma racje. Dodac mozna jeszcze do wymienionych DVDFab i InstantCopy. DVDFab jest z nich chyba najbardziej intuicyjny w obsludze.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
a co to jest DVD R9 czy jakoś tak bo z tej technologii (DVD
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@mesiash
to jest DL czyli dual layer czyli dwuwarstwowy nośnik...
#14 | |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Cytat:
DVD FAB fajny (szczególnie jak musisz podzielić film - łatwo się to robi. Z IC nie miałem doczynienia więc się nie wypowiadam. A jeśli super wierną kopię no to DL tylko zostaje - racja - ale i tak wtedy najlepszy Decrypter - sam nie nagrywałem ale mój kumpel na LG 4160 ma już dwa Verby na koncie - właśnie decrypterem i jak na razie no problem na stacjonarkach (fakt że nowe biosu nie znam) |
|
![]() |
![]() |
|
|