Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.02.2005, 18:14   #1
hoel
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2005
hoel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PowerDVD sobie nie radzi

Witam, mam nastepujacy problem:

Stworzylem film za pomoca programu Adobe Encore, wyeksportowalem pliki na dysk, a pozniej nagralem DVD-Video za pomoca Nero. Tak utworzona plyta czyta sie bez problemu w WinDVD, WMP, RealOne, ale PowerDVD pokazuje taki oto komunikat:

Kod bledu: 89020003
Dysk DVD mogl zostac uszkodzony, poniewaz nie mozna go odczytac.

Sprawdzilem plytke w NeroSpeed, wszystkie kwadraciki zielone, pliki kopiuja sie z DVD na plyte, WinDVD, WMP i Real radza sobie bez najmniejszych problemow. W czym wiec problem? PowerDVD cos sciemnia z tym, ze DVD uszkodzone...
hoel jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2005, 18:19   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
przeczytaj jeszcze raz co napisales ! i sie zastanow ? czy sa tu jasnowidze

info.
Stary 08.02.2005, 18:40   #3
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem jest w powerdvd
wywal go i zapomnij o jego istnieniu
maj3 jest offline  
Stary 08.02.2005, 20:34   #4
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie zapominaj o PowerDvd Odinstaluj tego co masz, moze sciagnij z netu Power'a 6tkę i spróbuj jeszcze raz jak Ci tak zależy na tym programie Ja tylko na nim odtwarzam płytki.
Dorian jest offline  
Stary 08.02.2005, 21:29   #5
hoel
Nowy na forum

zorg - nie wiem, o co Ci chodzi, jasnowidzow nie szukam, dosyc jasno opisalem kod bledu, wiec jesli ktos mial wczesniej do czynienia z PowerDVD, to byc moze moglby na tej podstawie cos wyjasnic.

maj3 - przyzwyczailem sie do PowerDVD

Dorian - uzywam PowerDVD4... moze rzeczywiscie za stary? Sprobuje nowszych wersji, dzieki, zobaczymy, co i jak.

Ale wniosek plynacy z setek postow na tym forum jest taki, ze nigdy nie da sie nagrac plyty dzialajacej wszedzie...
hoel jest offline  
Stary 08.02.2005, 23:57   #6
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
powerdvd

chodzilo mi o nr tych programow ! bo sa rozne,
a co do powerdvd 6 - jest super i odtwarza wszystko,oczywiscie jesli masz kodeki poinstalowane
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
PowerDVD sobie nie radzi-powerdvd6.jpg  
Stary 09.02.2005, 03:13   #7
hoel
Nowy na forum

zorg - masz racje, powinienem byl oczywiscie podac numer wersji, z ktora mam problemu. Rzeczywiscie trudno wymagac jasnowidzenia

Zainstalowalem PowerDVD 6.0 - i smiga cudnie. Czyli 4.0 moge wywalic... szkoda, dostalem ja z napedem DVD 1,5 roku temu, dotychczas wszystko chodzilo i sie przywiazalem
hoel jest offline  
Stary 09.02.2005, 07:30   #8
mesiash
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2005
mesiash w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam ! mam pytanie, może dosyć głupie (tylko nie piszcie - poszukaj sam odpowiedzi mam lioteona 1653s, jeśli mam film na DVD to mogę zrobić kopie w neronie 1:1 poprzez "kopiuj dysk DVD" ??
nie chce zgrywać do do DivX'a. chce tylko zrobić kopię filmu na czystą płytę. wiem, że będę chyba potrzebował płyty DL. ale pytanie czy czegoś jeszcze poza Neronem ??
mesiash jest offline  
Stary 09.02.2005, 14:09   #9
Wojtek@oo
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.04.2003
Wojtek@oo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm.. nie wiem jak dziala nero w tym zakresie, ale mysle ze dobrym programikiem do tego jest cloneCD - na pewno nie probuje czegos "poprawiac" w obrazie na wlasna reke. Do tego Booktype jesli chcesz miec kopie na dvd+r dl
Wojtek@oo jest offline  
Stary 09.02.2005, 15:55   #10
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeśli tak to zamiast NERO'na weź poszukaj DVD DECRYPTERA (chyba że masz windows 98 - nie obsługuje tak dużego pliku z obrazem dysku, SPECYFIKA FAT32), a po drugie wcale nie potrzebna ci koniecznie płytka DL. Istnieją programy przed którymi "przestrzega"
cię Wojtek@oo - chodziło mu chyba o transkodery (Shrink, Clone DVD) jeśli chodzi o "poprawianie" obrazu - nie poprawiają obrazu lecz "odrobinę" pogarszają bitrate i/lub jakość obrazu. Zawsze też można film pozbawić menu/ścieżki dialogowej w Swahili, dodatków itp - ja ostatnio nagrywałem tak TROJĘ - dźwięk polski - sam film - 2,5 godz. CLONE DVD 2.3.zapomniałem - wchodzi na "normalne" DVD+/-R. jakość jak z oryginału Jeśli na +R to też polecam booktype - wersja 1.3.3. lub 1.3.5.

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 10.02.2005, 07:50   #11
Wojtek@oo
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.04.2003
Wojtek@oo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zrozumialem, ze mesiachowi chodzilo o jak najwierniejsza kopie plytki (do tego wlasnie potrzeba drogich dwuwarstwowek). Jesli chodzi o transkodery to oczywiscie tengu ma racje. Dodac mozna jeszcze do wymienionych DVDFab i InstantCopy. DVDFab jest z nich chyba najbardziej intuicyjny w obsludze.
Wojtek@oo jest offline  
Stary 10.02.2005, 08:01   #12
mesiash
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2005
mesiash w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a co to jest DVD R9 czy jakoś tak bo z tej technologii (DVD ) jestem ciemny... ??
mesiash jest offline  
Stary 10.02.2005, 08:39   #13
VANTWG
-=MIXED CLAN=-

Data rejestracji: 19.09.2003
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@mesiash
to jest DL czyli dual layer czyli dwuwarstwowy nośnik...

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline  
Stary 10.02.2005, 15:09   #14
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wojtek@oo
zrozumialem, ze mesiachowi chodzilo o jak najwierniejsza kopie plytki (do tego wlasnie potrzeba drogich dwuwarstwowek). Jesli chodzi o transkodery to oczywiscie tengu ma racje. Dodac mozna jeszcze do wymienionych DVDFab i InstantCopy. DVDFab jest z nich chyba najbardziej intuicyjny w obsludze.

DVD FAB fajny (szczególnie jak musisz podzielić film - łatwo się to robi. Z IC nie miałem doczynienia więc się nie wypowiadam. A jeśli super wierną kopię no to DL tylko zostaje - racja - ale i tak wtedy najlepszy Decrypter - sam nie nagrywałem ale mój kumpel na LG 4160 ma już dwa Verby na koncie - właśnie decrypterem i jak na razie no problem na stacjonarkach (fakt że nowe biosu nie znam)

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: