![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Princo x4
mam te płytki od tygodnia i na mojej nagrywarce Sony DRU-500 (najnowszy bios) nagrywają się tylko x2
![]() czy ktoś je już wypalał ![]() pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
moze sprobuj starszy bios, takie rzeczy w sony to normalka, pisalem o tym jakis czas temu
|
![]() |
![]() |
#3 |
KONKWISTADOR
![]() |
najpierw próbowałem na starszym, potem na najnowszym - to zapewne kwestia kiepskiego nośnika. w tym tygodniu przetestuję je na innych nagrywarkach i wtedy się okaże co jest grane.
takie rzeczy w sony to normalka - nie przesadzaj bo jak do tej pory to nie miałem żadnych problemów z tą nagrywarką a miałem do czynienia z 3 egzemparzami i wszystkimi innymi modelami które są na polskim rynku - to że ją kupiłem za ciężkie pieniądze to nie przypadek ![]() jak masz jakieś ciekawe linki o problemach z Sony to podaj mi je, bo przed chwilą przeszukiwałem Doom9, CDRInfo.com, CDFreaks i nic poważnego ani interesującego o błedach ani problemach nie znalazłem ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
jezu, kobra, slepa jestes? Na glownej stronie doom9:
"I flashed mine, had no change on anything. Still couldn't burn riteks at 4x, just 2x. So I downgraded to 1.0d like most said, and low and behold, for the first time, the same discs burned at 4x. I always had 2x before. If you're burning dvd+r, do the upgrade, if not, don't. My 2 cents." "The weirdest thing: With the new Firmware I can burn VIDEO_TS folders with RecordNow at 4X (Ritek G04). But burning images with DVD Decrypter went down to 2X. With the 1.0G images would burn with 4X. " "I have had firmware 1c, 1d, 1f, and 2e. They all only allow 2x rip speed." "I've just had to sell one of my CDRW drives in order to make room for a bog-standard DVD-ROM reader, cos my Sony DRU-500ax (Firmware 2.0e) won't rip faster than 2x" Tylko z 1 watku... Moze Ty nie znasz angielskiego i szukasz polskich postow w angielskich grupach? Bo jesli tak, to rzeczywiscie absolutnie nic nie ma o problemach z predkosciami w Sony :chytry: |
![]() |
![]() |
#5 |
KONKWISTADOR
![]() |
angielskiego to chyba ty nie znasz albo nie bardzo się orientujesz w pewnych niuansach technologicznych
![]() w dwu na cztery wątki które cytujesz jest mowa o rippowaniu a nie o wypalaniu !!! to, że ta nagrywarka dosyć wolno odczytuje DVD to nic nowego i nie dla rippowania ją kupiłem. w dwu pozostałych jest mowa o problemach z wypalaniem tanich nośników Riteka co jeszcze nie znaczy, że problem tkwi w nagrywarce. jak masz podawać takie przykłady to daruj sobie albo wypowiadaj się tylko na temat LG którego masz i pewnie możesz coś ciekawego powiedzieć i na przyszłość czytaj dokładniej zanim coś znowu palniesz. |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Pionieer A-05 bios 1.30(hack-region free)
Princo x4(ID Princo) predkosc nagrania X4. |
![]() |
![]() |
#7 |
KONKWISTADOR
![]() |
gdzie kupileś te płytki ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
poniewaz sporo sowjego czasu zamowilem plytek princo w firmie GEX z nowego targu...to mi przyslali 2 sztuki za darmo
![]() www.princo.com.pl btw 1...program to Prassi PrimoDVD z ustawieniem do nagrania speed x4 btw 2...bylem w tym sklepie osobiscie a mam kawalek bo jestem z wawy..i powiem tyle obsluga/wlasciciel..to sa swietni ludzie. Ostatnio zmieniany przez painkor : 16.04.2003 o godz. 11:06 |
![]() |
![]() |
#9 |
KONKWISTADOR
![]() |
ja też mam płytki z tej firmy a nagrywałem za pomocą Nero - może wypróbuję innego softu i bedzie lepiej
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Palę od niedawna na DRU500AX v2.0c pod nero princo x4 idą OK. Kupiłem w arcomp.com.pl
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Princo x4
Cytat:
"Pragniemy poinformować iż dopiero wersja Nero 5.5.10.20 zapewnia zapis płyt DVD-R z czterokrotną predkością.". Ta notka dotyczy właśnie Princo x4. Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
#12 |
KONKWISTADOR
![]() |
mam tą wersję...
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
a ja mam taki problem ! kupiłem princo x4 (te bez nadruku) i nie istotne czy to nagrywam ,nero czy ,alcohol ,z dysku czy płyta płyta przy nagrwaniyu x 4 wysypuje sie ,a x2 idzie normalnie .nero załadowałem nowe 5.5.10.20 .mam pioneera.i za diabła nie wiem o co chodzi ,poradzi cos ktos
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
![]() |
na jakim biosie to robisz?
i zobacz czy na prassi primodvd 2.0 tez tak bedziesz mial.... ja ustawiam tam opcje 4x...choc mozna dac max... choc nie wydaje mi sie ze to kwestia softu...ale coz moge sie mylic |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
ODPALIŁEM TEGO PRASSI PRIMO 2.0 I kicha x4 słysze tylko jak nagrywarka rozpedza sie i zwalnia i wkoncu przy weryfikacji pada wysypuje sie
|
![]() |
![]() |
|
|