![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.12.2002
![]() |
Problem (chyba z booktype)
No więc naczytałem się na forum, zastosowałem (tak myślę) do tego wszystkiego i wielka kicha.
Programem DVD Decrypter zripowałem Leona zawodowca (dostarczonego w z jakąś gazetą) na dysk jako plik ISO. Potem wsadziłem w napęd czystą płytkę LiteOn DVD+R 4,7 GB. Włączyłem booktype i zgodnie z zaleceniami zmieniłem co trzeba na DVD ROM i nie wyłączając booktype wypaliłem plik ISO (również za pomocą dvd decryptera). Po wypaleniu zarówno dvd decrypter jak i nero infotool widzą płytkę jako zwykłe DVD+R. No i co z tym genialnym booktype ? Mam DVD +/- R LiteOn 451S z firmware GSB7. Płytę wypalałem z prędkością 2,4x. Mam zainstalowane ASPI. Naturalnie komputer czyta płytkę czego nie można powiedzieć o stacjonarnym playerze. Ale wina tkwi chyba w tym, że wszystko widzi płytkę jako DVD+R. Co zrobiłem źle ?? PS. Właśnie zobaczyłem, że DVD Decrypter pokazuje Current profile: DVD+R ale trochę poniżej: Physical Format Information (Last Recorded): Disc ID: RICOHJPN-R02-03 Book Type: DVD-ROM Natomiast nero infotool w zakładce 'Disc': Type DVD Video (DVD+R) A po włączeniu booktype on sam pisze: Current Disk Type: DVD+R A niby to miał zmienić... :o
AMD Athlon XP 2500 Barton Soltek 75 FRN2L Ultra 512 MB DDR 400MHz Elixir Maxtor 120 GB Prolink GeForce 4 440 MX Ultra 64DDR Samsung DVD+/-RW Lite-ON 451S CDRW LG 24x10x40 Ostatnio zmieniany przez artifact : 17.04.2004 o godz. 14:57 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|