![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
Problem z Esperanza dvd-R i liteon 812S
Witam serdecznie BurnBrothersow
Mam problem - kupilem Liteona 812 ktory na starym biosie z koncowka 05 mial problemy z wypaleniem plytki Esperanza dvd-r x4 - plytka juz na poczatku po wsadzeniu w czytnik jako pusta byla bardzo dlugo odczytywana z ATIPU - po nagraniu plytki w innym czytniku dvd toshiba odczyt doszedl do polowy i lipa nie moze jej odczytac zrobilem upgrade biosa do najnowszego i w ten sam sposob nagrana plytka nie chce byc nawet rozpoznawana w nagrywarce !!! chodzi mi o najnowszy bios 0N juz psioczylem na nagrywarke ale nagralem dolaczona plytke liteon -R i jakos poszlo bez problemu - ale bedac u brata w pracy zrobilem taki sam numer na nagrywarce 851 ktora esperanzy nagrywala rewelacyjnie - po update do najnowszego biosa - POPROSTU przestala nagrywac prawidlowo ESPERANZY !!! tak wiec mam pytanie : -czy Ktos z Was spotkal sie z tym ![]() - czy mozna znalezc jakis podrasowany dla tanich nosnikow bois do 812S ? - czy upgrade do 832S polepszy sytuacje ?? - a moze czy da rade wrzucic bios do 812ki z tego modelu 851 ktory w starej wersji zapisywal wszystko rewelacyjnie ![]() blagam pomozcie Bracia - wiem ze nie zaslynalem ostanio madrym pytaniem o te plytki dual layer ktore okazaly sie dwustronnymi ![]() ![]() Maxxam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
wykres z tej plyty liteon -R
nie znam sie na jego interpretacji - wyglada znosnie
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
aha i wykres plyty esperanza dvd-r
nagranej skutecznie po maksymalnym downgradzie biosu do wersji ze stycznie z koncowka 01 otrzymanego od kolegi
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
Znam ten ból - żałosne 812
Wiesz powiem ci tylok jedno. Jak kupiłeś liteona 812 to bez wzgledu jaki bios zastosujesz bedziesz mial problemy z tańszymi płytami DVD-r i DVD+r. Miałem ten sam problem co ty , przestestowałem 3 kolejne liteony 812 i zawsze to samo. Nagrywam dużo - jakies 200-300 DVD miesięcznie i chyba z 50 esperanza i innych tańszych plyt zmarnowałem na liteonie 812. Oczywiście zdarzały się plytki którę nagrywały sie idealnei [ esperki] ale bardzo rzadko. Aha i zauważylem jedną ciekawą rzecz - obraz ISO najlepiej jesy nagrywać CLONEM DVD - po nagraniu tym programem jest mniej błędów podczas testów K-probe. Aha i warto zmienić bios na 812@832 - ciut lepiej nagrywa tanie płyty.
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
ckmmln to co napisałeś dla mnie jest bzdurą.oczywiście że wina leży w biosie (chyba że masz padniętą nagrywarke), ale ja też korzystam z LITEONA 811 s i nie ma porównania żadna inna nagrywarka.Pionner 106/107 tak reklamowany okazał sie o wiele gorszy nie potrafi złamać czasami zabezpieczenia "key" a liteon mieli wszystko.tanie płytki wypala bez problemu a z tanich to polecam AXE (normalne nie economy) rewelacja.Pozdrowienia
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ludzie!!!
Jest tyle dobrych tanich płytek Już tyle postów na ten temat było Po prostu nie nagrywajcie na Esperanzach jak są denne Sprawdźcie sobie kProbem co wasza nagrywara lubi i to jej trzeba zapodawać ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
@maxxam
da sie zrobić z 812@851, ja tak właśnie teraz mam. I musze powiedzieć, że jest najlepszy jaki miałem (a miałem ich kilka)... |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
no oczywiście!
Cytat:
Przede wszytskim KLONECD1 ten post dotyczy LITEONA 812 a nie LITEONA 811 który ty posiadasz [te nagrywarki akurat wiem ze sa ok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
BURN, BABY, BURN :)
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
a u mnie na esperanzach pięknie wszystkio lata na qson... nie wiem o co chodzi... wogle żadna płyta nie padła a nagrywam tytlko na tanich... może masz problem z prądem w komie, pamięcią lub za wolny dysk... nie wiem - ale nie spotkałem się z problemami...
#10 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Czyli tak jak mówiłem - egzemplarz egzemplarzowi nierówny ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Dupa maryna mialem 2 modele 451s i 2 modele 812s wszytko nie powiem jakie....a ci panowie co tak zachwala liteszajs to sprawdzali ilosc bledow czy tylko nagrywaja i chowia do pulki ?
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2004
![]() |
byla kiedys partia plytek esperanza 4x ktore po nagraniu nie daly sie w zaden sposob odczytac, Esoeranza zlecila jakiejs innej firmie wyprodukowanie plytek DVD no i nie za dobrze sie to skonczylo...mialem kilka tych plytek nagralem x4 i kicha, nagralem x2 i bylo ok, ale i tak je wymienilem na innej firmy. Niedawno kupilem kilka espere najwidoczniej z nowej partii i nagrywa mi moje 812 bardzo pieknie....wniosek Musiales kupic plytki z trefnej partii
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Sprawdź parę topiców o Liteonach - a wtedy dowiesz się, że Liteona są jak wszystkiego egzemplarze lepsze i gorsze. Nie jest to mistrzostwo świata, ale na pewno wart jest swej ceny, choć z pewnością gorszy jest od np. Neca i Pioneera ![]() A jak się trochę przypatrzysz to i parę wykresów będzie, gdzie nie jest tak najgorzej jak co poniektórzy bzdurzą |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
a moglbys zrobic test kprobe 2.X ??
z gory dzieki !!
|
![]() |
![]() |