![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Problem z filmami - poziome kreski
Witam,
W czasie odtwarzania filmow na telewizorze wystepuja poziome kreski (nie jak przeplot) jakies 3-5. Problem dotyczy filmow dvd/vcd. Na monitorze wszystko gra, czego to moze byc przyczyna ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Poza tym więcej danych !!! ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Eh, to chyba wina klonowania obrazu a raczej sterownikow nvidi :/
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]() Wniosek z tego taki: Kupuj zawsze TV na chipsecie ATI ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Hehe, bardzo smieszne ;P
nvidia nie jest zla... tylko stery do niej to masakra, jedne dobrze klonuja obraz, drugie daja wiecej fps... |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Bo tak - materiał po zakodowaniu i skrzaczeniu go - i na monitorze kiepski chyba bedzie, no nie? ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
może sygnał w kablu antenowym (jeśli wogóle podpięty pod tv...) powoduje zakłucenia albo słaba jakość kabla komp< - >tv lub za długi
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Chyba sobie poradzilem z problemem. Przy klonowaniu obrazu ustawienia byly takie: monitor-tv, zmienilem na tv-monitor. Odswiezanie na monitorze spada do 60hz ale przynajmiej nie ma poziomych kresek. Dziwne ze filmy w dvix chodza normalnie.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Cytat:
wcześniej miałem powerdvd ale on stwarzał problemy. a próbowałeś wyjąć kabel antenowy czy może z kablówki podczas odtwarzania? mi poprawia to jakość filmu bo w innym wypadku mam zakłócenia w obrazie(takie cieniutkie linie)....wcześniej ktoś napisał o długości kabla...umnie akurat długość nie sprawia żadnych problemów, mało że mam ponad 15 metrów kabelka to jeszcze kupiłem go na targu po 50 groszy za metr!! ...i działa bez zarzutu...........pozdrawiam ![]()
ZDROWIE...ponad wszystko!!!...quake,deus ex,duke nukem- gdzie klimaty z tamtych lat... Ostatnio zmieniany przez alien666 : 08.09.2005 o godz. 17:09 |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
może masz już bałaganik i z czymś kolidują stery do obrazowania. masz jakieś inne aplikacje do odpalania filmów na tiwi np. TVTOOL lub TVSWITCH(prawdopodobnie),osobiście z takim problemem nie spotkałem się jeszcze. może to wina telewizora, apróbowałeśkompa podpiąć u kolegi do telewizorni? jak nie to spróbuj, wtedy może się dowiesz,że to telewizor, kable lub...coś innego ![]() a jeszcze...jaka to karta graficzna dokładnie i jakie masz sterowniki
ZDROWIE...ponad wszystko!!!...quake,deus ex,duke nukem- gdzie klimaty z tamtych lat... Ostatnio zmieniany przez alien666 : 08.09.2005 o godz. 23:58 |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Karta Leadtek'a gf 4200 ti, stery modowane 76.41 (to pewnie ich wina)
Czy programy typu tvtool uzywaja sterownikow karty do klonowania ? czy maja jakies swoje ? |
![]() |
![]() |
#13 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
a właśnie wyczytałem, że tvtool do wersji 4.6 jest free więc zamiast nvidiowego włączania mógłbyś spróbować tego softu....kiedyś używałem go u znajomego bo za holere nie szło obrazu przekierować zamiast nvidiowego klimatu, a jak już był to strasznie zniekształcony....polecam http://tvtool.info/index_e.htm
ZDROWIE...ponad wszystko!!!...quake,deus ex,duke nukem- gdzie klimaty z tamtych lat... Ostatnio zmieniany przez alien666 : 09.09.2005 o godz. 14:03 |
|
![]() |
![]() |
|
|